tisdag 1 april 2008

Jag tackar ja till att bli informationschef för försvaret

Kan idag berätta att jag tackat ja till ett erbjudande att efterträda Staffan Dopping som informationschef för Försvarsmakten. I ett formellt uttalande senare under dagen kommer jag att plädera på följande sätt:

- Pacifism och nedrustning har haft sin tid. Det är nya tidevarv nu, när våra svenska pojkar och flickor är på krigsuppdrag i Afghanistan under rejält Natobefäl. Svensk industri har lysande utsikter i en värld med fler oroshärdar, svenska försvaret skall ut i världen, vad är då mer ärofyllt än att denna dag, den första april 2008, ta sig an uppdraget efter Dopping.

Jag kommer att bidra till att förbättra Högkvarterets blödande ekonomi genom att återskänka 10 procent av lönen till inköp av skyddsvästar.

Till mina kära bloggläsare kan jag dessutom erkänna att jag haft Jan Nygren som mitt politiska föredöme. Jag uppfattar att jag nu följer i hans sköna spår. Han gick, utan att rodna, från att varit JAS-motståndare i egenskap av SSU-ordförande till att bli såväl ordförande i Försvarsindustriföreningen som vice VD på Saab med ansvar för att kränga samma plan.

Ur grön omognad växer mogenhet. Så är det i frukternas värld, så ock i människans. Fan ta den som påpekar vilket stadie som kommer efter mogenhet.

18 kommentarer:

  1. Hur fan kan du göra så?????
    Men allt går tydligen att köpa!

    SvaraRadera
  2. Haha! Det är ju första april!
    Mycoplasma

    SvaraRadera
  3. Jag sålde min själ för pengar,
    för mig fanns ingen annan kosing att få...

    Peter

    SvaraRadera
  4. För att haka på, kommer här nästa sensation:

    Den signatur, som iregel är värstingen ifråga om att i denna spalt angripa Birgers åsikter, är inte annat än en förklädd miljöaktivist.

    Hans/hennes oftast okloka inlägg är inget annat än karikatyrer av tillväxtkramarna, detta för att göra dem mer skönjbara och lätta att punktera. Naturligtvis får signaturen alla dessa miljöfiender att känna genans. Men det var ju också hans/hennes mening.

    Nyfiken Grön

    SvaraRadera
  5. Finns det de som på allvar inte fattar att Birger skämtar så här den 1 april!?
    Hasse Bildoktor

    SvaraRadera
  6. Puh! Fick ont i magen för en stund, tills jag insåg vilket datum det är. Men som sagt – Puh!

    SvaraRadera
  7. Snyggt jobbat, Birger.
    Förra årets aprilskämt satte också kaffet i halsen på några.
    Grrreenline

    SvaraRadera
  8. Haha Birger, och Elvis lever :-)

    SvaraRadera
  9. Fantastiskt kul! Har skrivit på min blogg att jag hittat 2 roliga aprilskämt, ditt var givet det ena!

    SvaraRadera
  10. Tyvärr måste jag säga att delar av inlägget hade varit det vettigaste Birger någonsin skrivit och gjort -- om det varit sant. Men alla andra dagar på året är ju Birger och hans anhängare motståndare till allt som är obekvämt och förespråkare av det goda, men utan förståelse om samband.

    Ni är emot kärnkraft OCH oroliga för klimatförändringar.

    Ni värnar om demokrati och mänskliga rättigheter men är motståndare till militära medel (som tyvärr för dem som lever i verkligheten) är det enda existerande medel att främja detta.

    Det du skriver om grön omognad är inget aprilskämt!

    SvaraRadera
  11. Titta, Birger! Ännu ett aprilskämt med en förklädd miljöaktivist!

    SvaraRadera
  12. Han som tror att han är tre trappor upp, känner jag igen som starvid.
    STAR emot VIDlyftiga krig.

    SvaraRadera
  13. För två timmar sedan fick jag ett erbjudande från Al Quida att bli deras informationschef i västvärlden. Vår tidigare Statsminister, ej heller vår Justitieminister, vågade stå emot, typer från USA i rånarluva, som, rövade bort människor från Sverige. Hur ska sådant beskrivas enligt lagboken? Var våra ministrar fega?
    På den tiden var Bush, om möjligt galnare än idag. Persson åberopade i någon intervju att han var rädd om Livet! Hej Schlaug, skulle du åtaga dig ett sådant uppdrag, om Du nu inte redan vore befodrad. För din del och för min del! Giv oss ett gott råd!? En som tvekar? För balansens skull: Roland Lidén

    SvaraRadera
  14. Hehe, Starvid har inte skrivit här än, men han gör det nu. Självklart var Birgers uttalande något av det rimligaste han någonsin skrivit, men om ni ursäktar mig ska jag nog spela lite Operation Flashpoint nu.

    Frihet för Malden! ;D

    SvaraRadera
  15. Vaknade mitt i natten och fick en uppenbarelse, jag är pensionär. Må fan ta mig, men efter mogenhet kommer Birger Schlaug, åsså jag. Får jag låna något namn så är det: Dynape

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.