lördag 11 augusti 2007

SSU gillar gamla repriser...

Återkommandets nostaligtripp. Visst är det fint? SSU har nämligen beslutat att svensk vapenexport skall förbjudas. Härligt. Det tyckte man även på 80-talets början. SSU åkte runt i skolorna och pläderade starkt för detta krav - och för att JAS-projektet inte skulle bli av. Man avslutade sina möten med att att uppmana eleverna att rösta på sossarna. Som älskade vapenxport. Och JAS.

Då var Jan Nygren SSU-ordförande. Sedan blev han han minister - och blev förstås plötsligt anhängare av svensk vapenexport.

Som tack för det fick han, som avdankad politiker, jobb som senior advisor på Saab AB, med uppgift at lobba för vapenexport och hålla partiet varmt när det gällde JAS. Duktig var han på det och blev som tack för hjälpen med JAS-projektet vice VD i samma företag. Han är också ordförande i Försvarsindustriföreningen, som jobbar hårt för export av JAS-Gripen.

Undrar vad SSU:s nya ordförande Jytte Guteland gör om trettio år? Vågar sätta en tusenlapp på att hon sitter i regeringen och förespråkar vapenexport.

7 kommentarer:

  1. Såg att du ändrade rubriken från "SVT och SSU gillar gamla repriser". Det var nämligen en rejäl förolämpning av SVT att jämför dem med SSU. SVT är ju det enda tv-bolag med någon kvalitetsambition kvar. Repriser kan ibland vara nog så bra, gamla Ingmar Bergman-filmer t ex...

    SvaraRadera
  2. Helt rätt... Kom på samma sak som du när morgondvalan lättat...

    SvaraRadera
  3. *S*
    Jag gillar dina bitska inlägg. De gör dagen lite roligare.

    Fortsätt i samma anda!

    SvaraRadera
  4. Tillhörde Guteland de som var mot vapenexporten nu då? Jag trodde "ledningen" åkte på däng, och tänkte också att Guteland torde tillhöra denna ledning.

    SvaraRadera
  5. Hallå birger! Var är du? Ingen blogg på två dagar?
    Stina D

    SvaraRadera
  6. Jytte Guteland förespråkade inte ett totalförbud mot svensk vapenexport.

    Hennes linje förlorade med röstsiffrorna 99-101. Därför ska man nog akta sig från förenklingar. Det går inte att se detta som en repris av tidigare beslut.

    Synen på försvaret och vapenproduktionen/exporten/importen har varit en stor stridsfråga inom den unga socialdemokratin sedan slutet på 1800-talet (!!!).

    Uppenbarligen lever den ännu, och delar förbundet.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.