onsdag 6 juni 2007

Jeanne D'Darc var gift med Noa, och Göran Persson får miljöpris...

Läser i Newsweek att nio av tio amerikaner tror på Gud. Och att mer än 60 procent av väljarna kräver att den president de röstar på bekänner sig som kristen. Reinfeldt hade inte haft en chans i USA.

De enda som haft en chansen är Göran Hägglund och Lars Leijonborg.

Hägglund vill sänka skatten på bensin på det att vi kan få ett klimat som närmar sig det som sägs råda i helvetet.

Leijonborg vill att Sverige blir medlemmar i Nato, som anser sig ha rätten att slå till med kärnvapen på det att vi kan närma oss helvetet den vägen.

Förresten tror var tionde kristen amerikan att Noa (han med arken) hade en fru som hette Jeanne D'Arc. Det är lika lustigt som att Göran Persson nu fått ett miljöpris för sitt miljöarbete som statsminister. 100.000 dollar har han fått.

Vi som var inblandade de där åren vet en sak: Den socialdemokratiska regeringen tog inte initiativ till en enda konkret miljörelaterad åtgärd. Det Persson nu får pris för är de beslut hans regering tvingades ta på grund av samarbetet med miljöpartiet. Ofta under utpressningsliknande former. Jag är ledsen att behöva säga det, men så var det.

Men tror amerikanarna att Noa var gift med Jeanne D'Arc så kan väl norrmännen tro att Persson låg bakom grön skatteväxling, mångdubbelt höjda anslag till biologisk mångfald, konkreta klimatbeslut och den nya miljölagstiftningens radikalare delar...

Trevlig nationaldag tillönskas. Ska fira med en cykeltur Tisnaren runt.

6 kommentarer:

  1. Vad som än har varit så finns nu ändå chansen för Göran Persson som privatperson att göra skillnad. jag har läst att den ideellla analysorganisationen www.charityrating.org genomför en analys av ideella miljöorganisationer och de hjälper honom säkert gärna att hitta rätt.

    SvaraRadera
  2. Att amerikanarna inte vet mycket om europeisk historia var ingen nyhet, men jag trodde faktiskt de kunde sin Bibel bättre...

    Visst är postern häftig!

    SvaraRadera
  3. Hej Birger!

    Du och Miljöpartiet har alltid legat före din/er tid "för Sverige i framtiden?", men nu verkar "försprånget" ha minskat till en månad.

    Vore kul om du ville berätta lite om vad som händer i juli där du verkar befinna dig - hur har till exempel sajten www.miljosmart.se tagits emot?

    Ha en skön nationaldag

    SvaraRadera
  4. Monica! Postern norpade jag från din blogg, tack för det!

    Stensta! Ingen aning om hur moderaternas sajt miljosmart.se tagits emot. Själv tycker jag det är kul (inte bara i dess ironiska mening) att fler vaknar. Det är liksom en bekräftelse på att man har haft rätt trots allt skit man fått ta. Jag höll ett anförande inför en moderat organisation för en tid sedan, och självfallet blev det en del miljöprat. Fler moderata avdelningar är välkomna - jag tror på samtalet som grund för värderingsfrågor - för att höra hur den gröna rörelsen ser på saken, hur en grönare marknadsekonomi kan fungera, etc. Men framför allt har jag detaljstuderat moderaternas program och inriktning och ser ganska stora möjligheter för dem att, utan att kovända i allt,vrida sin politik på ett ganska fiffigt, och ur miljöns synvinkel, positivt sätt...

    Vad gäller juli, som du frågar om, så antar jag att du menar var jag och Fred Lane uppträder med föreställningen (D)elvis Presley i sommar. Kolla http://gudicadillac.blogspot.com/ så hittar du några av våra "try-outer" inför höstens turné.

    Anonym! Jag har visst hopp om att Göran Perssons intresse för miljö verkligen är äkta, men att hans dåvarande statsråd och riksdagsgrupp var föga intresserade och snarare såg hans tal om "Grönt folkhem" som något negativt.

    SvaraRadera
  5. Stensta! Snappade inte ditt påpekande om "en månad före". Men nu har jag blivit uppmärksammad på det från både mejl och telefon... Ni som läser den här bloggen är inte bara många, ni är observana också! Tack för det. Datumet ändrat till 6 juni...

    SvaraRadera
  6. Nej, amerikanerna kan inte sin religion speciellt väl:
    http://usatoday.com/news/religion/2007-03-07-teaching-religion-cover_N.htm

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.