torsdag 3 februari 2022

Det ska väl också sägas...

 

Konfliktlösning på väg? Det är onekligen lite svårt, om man enbart läser svenska medier, att förstå vad som händer mellan Nato och Ryssland, inte minst kopplat till det vettlösa ryska militariseringen vid Ukrainas gräns. Vilket känns lite kymigt.

I YLE (finska public service) berättas att El País kommit över hemligstämplade dokumenten som visar att USA och Nato skulle vara beredda att erbjuda Ryssland förhandlingar om nedrustning. 
 

Dokumenten beskriver en rad amerikanska förslag om begränsningar av missiler, vilket kunde leda till nya nedrustningsavtal. Ett förslag skulle gälla ett transparensprogram för hur många missiler som kan nå den andra parten Nato respektive Ryssland har utplacerade.
 
Varken Ryssland eller Nato ville kommentera de El País uppgifter på onsdagen. En del medier letar efter vad som kan vara konfliktlösningar, medan andra snarare agerar för att spä på krigsretoriken som kan leda till totalt vanvett. Jag rekommenderar finska public service som finns på svenska när det gäller att komplettera utrikesbevakning.