söndag 20 oktober 2019

Brexit och aye-aye

Brexit-debatten fortskrider med oförminskat intensitet. Kanske tur att avståndet mellan regeringens och oppositionens område i det engelska underhuset sedan urminnes tider varit två svärdslängder.

Ett avtalslöst Brexit lär påvisa det absurda i det transportvansinne av varor på pågår i världen: köerna vid tullstationer lär bli milslånga. Borde vi inte förskräckas mer av "behovet" av transporter än av tidsförluster vid tullarna?

För Sveriges del gäller att medlemsavgiften till EU lär öka med minst 10 miljarder per år. (EU-kommissionen vill ha 17 nya miljarder), Lägg till det de militära satsningarna på 20 nya miljarder så lär utrymmet för pengar till skola, klimat och sjukvård ytterligare begränsas.

PS! Om ni tror att den lille lustige talmannen i underhuset kallar på den lilla primaten aye-aye när han säger "aye" så tror ni fel. Aye är motsatsen till nejröst och är ungefär lika sällsynt i parlamentets brexit-omröstningar som den lille aye-aye är på Madagaskar. Och det är ändå bara där den lille finns. Bilden visar en sådan - och den lär vara mindre lagd för mobbing och tjatter än brittiska parlamentariker uppfödda i de finare engelska internatskolorna.