lördag 6 juli 2019

Fåniga debattinlägg av SSU och Tiden

Igår (Studio Ett i P1) meddelade SSU:s ordförande Philip Botström: "Har vi inte ett klimat om 10-20 år då har vi ingenting,"
Som svar på det ville chefen för den socialdemokratiska tankesmedjan Tiden (Daniel Färm) inte vara sämre han: "Den som är satt i skuld är inte fri, men den som inte har ett jordklot är ännu ofriare."
Så här kan vi inte ha debatten!
Botström och Färm bär sig lika illa åt som klimatskeptikerna ofta gör. När "klimatskeptikerna" uttalar sig får de mer rätta kritik. Men de får ju vatten på sin kvarn när sådana - och de är alltför många - som Botström och Färm drar på.
Retoriken blir så dum.Vi kommer att ha klimat om 20 år och jordklotet kommer att finnas kvar. Det handlar istället om att människan kommer att få svårt att bygga civiliserade samhällen i en värld med stora klimatförändringar, det handlar om att arter kommer att dö ut i mycket snabbare takt än de annats skulle göra.
Jordklotet kommer att gå under om ett antal miljarder år.Tröttsamt är det när de som nyss kommit på att de skall leverera offensiv klimatretorik tar i - det är ofta lika pinsamt som när klimatskeptiker tar sats... Dessvärre är det sådana uttalande som Färm och Botström presterar som ger skeptiker och förnekare vatten på sin kvar.