onsdag 8 november 2017

Fredsminister i Corbyns skuggregering

Fredsminister. Idén att inrätta en sådan avslogs, på uppmaning av partiledningen, av MP:s kongress. Märkligt, tycker jag. Det MP sa nej till i Sverige säger däremot Jeremy Corbin ja till i Storbritannien. Fabian Hamilton heter Corbyns skuggminister för fred.

Visst vore det trevligt om ett grönt språkrör orkade med att, likt Hamilton, offentligt och rakryggat stå upp för att förbudet mot kärnvapen skall stödjas.. Något mer givet grönt ställningstagande är svårt att ens tänka sig. Men det är klart då kanske den rödgröna regeringens närmande till Trum administrationen och Nato blir lidande...

När språkrören tiger och  i första, andra och tredje hand agerar som språkrör för den löfvenska regeringen tar man på sig uppdraget att radera ut MP från den politiska debatten.

Det är fullständigt horribelt, ett fientligt angrepp på allt det som så många under så många år arbetar för.

Det finns idag såväl unga väljare som invandrare som inte har en susning om vad MP står för, vilket beror på att språkrören agerar som de gör. Man raderar verkligen ut partiet och de värderingar som var skälet till att bilda det. Därmed försvinner till slut partiets existensberättigande.

När klimatministern till och med hävdar att "alla kommande regeringar" med anledning av den så kallade klimatlagen måste ta klimatet på allvar skjuter man sig dessutom i foten i klimatfrågan. Förutom att retoriken bygger på en lögn - ingen regeringen tvingas till någonting av klimatlagen - så är den så korkat självutplånande så att klockorna stannar och blommorna vissnar.