fredag 4 november 2016

USA-valet: Grön sorg över svensk miljöpartist
Efter en tids nedgång har Jill Stein i den senaste opinionsmätningen (CBS/Nev York Times) åter klättrat närmare de viktiga 5 % som innebär en helt annan juridisk, ekonomisk och administrativ plattform inför nästa val. Det fattas bara en procent...

Grön sorg att en miljöpartistisk EU-parlamentariker, Jakob Dalunde, är i USA och aktivt stöder Clinton och därmed Demokraternas kamp för att stoppa Green Party. "Vi behöver allt stöd vi kan få, inte en kniv i ryggen", skriver en av alla de som kämpar.

Libertarianernas kandidat Gary Johnson har tappat hälften från att ha varit uppe i tio procent. Detta innebär att republikanerna tappar ungefär lika mycket till Johnson som Demokraterna tappar till Stein.

I Sveriges Radio hävdas att Stein ligger på en-procentsnivån, vilket hon inte gör i någon av de nationella opinionsmätningarna - svensk medias intresse för att rapportera om annat än Clinton och Trump är som synes noll. Det blir märkligt när SVT och SR under valnatten skall förklara varför valet gick som det gick och börjar prata om presidentkandidater, som nästan ingen i Sverige hört talas om, som fått röster som kanske annars gått till Clinton eller Trump och som därmed avgjort valet... Även om det nog är så att de som avgör valet är de som struntar i att rösta på grund av ointresse eller avsky för Trump och Clinton och dess valkampanj.