måndag 19 oktober 2015

Tiggeri

Undring: Gäller moderaternas förslag om att förbjuda tiggeri också förbud mot att tigga om ROT-bidrag för tillbyggnad av inomhuspool i Danderyd, tigga om RUT-bidrag för rengöring av toalettstol i Vellinge och  tigga om räntebidrag för utbyggnad av punchverandan i Saltsjöbaden?

56 kommentarer:

 1. Nej Birger Schlaug!
  Seriöst så tror jag inte det.Men du kan väl återkomma när du vet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lär väl inte bli av... Eller som Andres Björk meddelar i medierna efter det att de nya moderaterna återbördats till de gamla: "Nu är vi på väg att hitta tillbaka till vårt riktiga jag".

   Radera
 2. Räntebidragen, som togs upp i texten, gynnar mest oss som har stora inkomster, men även människor med låga inkomster förstås. Vilket Ekot tar upp idag.Detta problem löser man genom Birgers förslag: bort med ränteavdrag etc och ersätt med höjt grundavdrag lika för alla. Då klarar alla låginkomsttagare att räntebidraget försvinner.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre kan jag inte skriva det själv...:-)

   Radera
  2. Nja för de 25% med lägst inkomst betyder ränteavdraget bara 1% av boendekostnaden medan det betyder, om jag minns rätt, 25% av boendekostnaden för de 25% med högst inkomst. Förmodligen bor vi som har det bra i genomsnitt i något större lägenheter eller villor också.

   Slutsats för mig: Det är nästan bara vi med lite högre inkomst som "drabbas" vid avskaffat ränteavdrag. Jag ser det därför som viktigast att snabbt ta bort det för ekonomin i samhället destruktiva med ränteavdraget. Har inget emot höjt grundavdrag utan ser det som en bra reform men de måste inte kopplas ihop.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. Nånstans anar jag att din fråga om dessa bidrag inte utgör ett seriöst bidrag till debatten.

  Fred Lane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt riktigt, Fred. Retorik, bara retorik... Får väl skylla på tidig morgon och euforin över att äntligen vara morfar.

   Radera
  2. Grrreenline2 (Sara Johansson, Stockholm)mån okt. 19, 08:06:00 fm

   Grattis. Hoppas bli mormor någon gång.

   Radera
  3. Stort grattis Birger! :)

   Radera
  4. Grattis! Vänta med att skriva till euforin lagt sig lite. Menar att politik bör inte vara känslostyrd.

   Lisbeth

   Radera
  5. Ja, den eufori är underbar!

   Fred Lane

   Radera
 4. Tiggeriet på våra gator är tydlig vägledning. Tecken. Vill man inte se det, så slår man ner blicken, visar förakt eller hat och vill att någon fort tar bort verkligheten. Det fanns en del protester inom moderaterna. Kan ha varit från dem, som innerst inne såg det orimliga och felaktiga i, att tigga om räntebidrag för utbyggnad av punchverandan i Saltsjöbaden.

  Jag undrar över om MP:s förslag är bra just nu? Att utvidga dessa bidrag, utan att först avveckla dess extrema orättvisor? Och förresten vem städar hos Rut? Är det den som fått punchverandan utbyggd, eller polen rengjord. Kanske den som Rut skakat groggen åt, låter den trötta Rut lägga upp benen på soffan och dammar åt henne. Men får hon cykeln reparerad med hjälp av avdrag som MP vill, så kanske hon orkar lite längre? Och kan damma själv. Är det så Fridolin tänker?
  Att moderaterna gillar Rut och Rot förstår jag. Men att MP vill bygga vidare på dess nuvarande form är svårt att begripa. Kanske kan någon få mig att förstå?

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt!
   Miljöpartiet genom Fridolin och Romson gör allt för att få sitta kvar i en regering med någon.
   Annars får det väl duga med riksdagen om det nu funkar..

   /Sherlock

   Radera
  2. Är tveksam till MP:s utvidgning eftersom jag anser att skattesystemet blir allt mer gyttrigt, roddigt och svårgenomträngligt med krav på alltmer kontroll. Dock kan väl sägas att idén att låta RUT också omfatta typ reparation av cyklar inte i första hand kommer att gynna ägarna av punchveranda i Saltsjöbaden. Men, som sagt, bättre att ersätta de flesta avdrag med ett grundavdrag lika för alla - det har en bra fördelningsprofil, det innebär minskad byråkrati, det medför ingen kontrollapparat. Fast det är klart, det minskar antalet jobb i byråkratibranschen i en tid när allt är inriktat på att "skapa jobb"...

   Radera
 5. Jag tycker det är härligt att Birger kan vara lite folklig och skoja till det lite.
  Sen är det upp till var och en om man tycker det var roligt eller inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså så himla roligt var det ju inte

   Radera
  2. Tja, inte så himla roligt, men vad begär du?? :-)

   Radera
  3. Tillräckligt kul för att redan cirkulera runt med gott humör på Facebook i alla fall...

   Radera
 6. Birger, du vet innerst inne att alternativen till ROT och RUT är ökat svartarbete. Vilket är bäst: vitt arbete, kvitton och lite skattepengar till staten eller svarta pengar och svartarbete?
  Jag tror att för dig handlar det mest om att raljera över punchverandor och överklass i Saltsjöbaden. Lycka till med den retoriken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym 08:08 - tack för det där med lycka till! Men visst handlade det bland annat om att raljera... Det behövs ibland, tycker jag.

   Men om man nu gillar RUT och ROT utifrån att svartarbete försvinner kunde man ju koppla dessa bidrag till hushållets inkomst och förmögenhet... Så skulle jag inte kunna raljera.

   Men. i grunden är det stora felet att arbete och arbetstid är så dyrt genom att skatten på arbete och arbetstid är alltför hög rent generellt. Därför bör grundavdraget öka, med målet att nå 120 000 kronor, lika för alla, Därför bör arbetsgivaravgifterna som är en avgift på arbete och arbetstid ersättas med en produktionsskatt som inte tar hänsyn till om "arbetet" utförs av människa, maskin, robot eller någon sorts hybrid.

   Vi behöver lägga om systemen, de system som tjänat oss väl under flera årtionden börjar alltmer bli strypsnaror. Tyvärr vill inte något parti, inte heller det parti som ideologiskt faktiskt har lösningarna i sin hand, driva dessa frågor. Synd. Ska ner till MP:s kommun- och landstingsdagar i Västsverige och försöka gjuta mod i de miljöpartister som vill höra att de sitter på en ideologi som är mer anpassad till dagens verklighet än vad såväl socialism och liberalism som konservatism är. I den ideologin finns bland annat den självklara synen att arbetstid inte skall hårdbeskattas och att frihet skall gälla människor, inte kapital.

   Radera
  2. Man kan fråga sig hur pass bra affär det är att använda sig av skattepengar till att rusta upp boenden, på detta sättet så gör man faktiskt boende dyrare och därmed försvårar man för utflyttning för unga ännu mera. Bygger man istället fler lägenheter så förlorar dessa många boenden värde men det vill väl inte kapitalisterna heller, det är ju investeringar.

   Radera
 7. Tack för svaret. Om man fokuserar på romerna då? Och inte på Rut eller Rot. Är det rätt att förbjuda tiggeri? Rut och Rot diskuteras ofta och villigt. Men romernas situation då? Om man bortser från Rut och Rot.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisbeth, i det nya systemet kan du svara direkt under det inlägg du svarar på.

   Radera
  2. Tack Anonym. Är fast i gamla system, som de flesta;)

   Lisbeth

   Radera
 8. Det är mycket bättre att förbjuda tiggeri och lösdriveri, se till att romerna återvänder till sina hemländer om inte historien skall upprepa sig. Vi etniska svenskar har ju ett stort tålamod men baksida är nog att när det väl tryter så blir ilskan desto större. Jag tycker jämförelsen med rot och rut är löjlig även om jag är emot dem också. Förbjuder man tiggeri så hävdar vissa kulturmarxister att då förbjuder man ex.vis Frälsningsarmens insamling också. Men se, jag skrev inte Frälsningsarmens tiggeri utan Insamling. Insamling skall inte vara förbjudet. Men det finns förstås gränsdragningsproblem med allting och detta kommer de antisvenska kulturmarxisterna att uttnyttja full ut för att ytterligare förstöra det som finns kvar av det fina Sverige som fanns en gång innan antisvenskarna tog över makten på 70-talet. Birger är här vid lag en "duktig idiot" - förlåt uttrycket - fast i gamla hjulspår och vänskapsbojor. - Jag tror av inte att du längre är en antisvensk kulturmarxist utan en man som i vart fall anar viken katastrof som utvecklas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej RB, själv vet jag inte om jag är att betrakta som etnisk svensk - min far är född i annat land, min mors släktträd är inte speciellt svenskt det heller - men jag har också "ett stort tålamod". Också med ditt inlägg...:-)
   För övrigt vet jag inte om det är jag som är fast i gamla hjulspår... Kanske mer gäller någon annan, eller... :-)

   Radera
  2. De har enligt lag rätt att vistas i landet en viss tid, och att förbjuda tiggeri är inte så enkelt.

   "inte Frälsningsarmens tiggeri utan Insamling. Insamling skall inte vara förbjudet." hahah, så byta namn räcker? Eufemismer kan vem som helst använda sig av.

   Vilka är anti-svenskar? Jag söker en definition. Jag tror inte ens man kan hitta två "pro-svenska" som kan komma överens.

   Radera
 9. Jag undrar på vilket sätt ett höjt grundavdrag gynnar romerna, de sjukskrivna, de förtidspensionerade, ensamhushållen. Hur ser det ut i det övriga Europa som har upp till två eller åtta gånger högre grundavdrag? Vi går ju emot en alltmer gemensam politik.

  Jag tycker till skillnad från RB att vi bör rannsaka egoismen inom oss själva var och en.Att vi bör lyfta blicken till det övriga Europa och erkänna att romerna, de sjuka, ensamhushållen har det väldigt svårt. Och hur kan man lösa det för dem? Med mer EU, eller med mindre?

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisbeth, menar du att det är en bra modell att förtidspensionerade, sjukskrivna och låginkomstensamhushåll skall betala skatt på inkomster, pension, sjukersättning som ligger under existensminimum? Det är ju för att vi skall slippa detta som ett höjt grundavdrag är en lösning.

   Radera
  2. Jag menar det jag skrev. Hur ser det ut i det övriga Europa? Vi går mot en mer och mer gemensam ekonomisk politik. Är det inte minst nio länder som har högre grundavdrag än oss. Upp till åtta gånger högre. Hur har det visat sig gynna svagare grupper.? Det är ingen bra modell nu. utan en helt fel modell att svaga grupper, som sjuka betalar högre skatt. En sjukstraffskatt och att ingen talar om det. Och vill göra något för att ändra på det. Sedan så undrade jag hur höjt grundavdrag löser något för romerna. Du sa nej till plattskatt i Nyhetspanelen. Och ja till höjt grundavdrag. I Rumänien har man väl infört plattskatt? och man anser att ett stort grundavdrag är viktigt. Men nu gällde det väl de fattigaste. Romerna har ingen inkomst, inga bidrag, ofta inte ens id handlingar. Hur löser vi med EU:s politik det?

   Lisbeth

   Radera
  3. Förstår inte hur du kopplar ihop saker. Lisbeth. Vad har Rumäniens skattesystem med grundavdrag i Sverige att göra? Finns ingen automatik mellan grundavdrag, som gynnar låginkomttagare och personer med sjukersättning etc, med platt skatt, det vill säga en skatt som ovanför grundavdraget är procentuellt lika för alla.

   Radera
  4. Det jag skriver om är att vi går mot en mer och mer gemensam politik. EU är vår politik. Och då är det ju bra att titta på hur den fungerar. Säger inte att ett höjt grundavdrag per automatik är dåligt. Det måste ju vara något fel på Rumäniens skattesystem när folk tvingas hit för att tigga på våra gator och torg. Eller är de mer korrupta i Rumänien? Min sambandscentral dvs, hjärnan kanske kopplar fel vad vet jag. Får ofta höra att man inte förstår hur jag kopplar ihop saker. Men nu så handlar det inte om mig. Jag trodde att dagens inlägg syftade till att handla om vad man kan göra för de allra sämst ställda dvs, romerna.

   Lisbeth

   Radera
  5. Greenline 1 Bör vi inte koppla höjt grundavdrag till att fattiga EU migranter dvs romer får en chans att ta sig in på arbetsmarknaden? Är inte Birgers tanke att människor ska kunna leva på sin lön? I Mariefred har man utvecklat ett system kring småjobb. Om grundavdraget höjdes rejält skulle det kunna få fattiga EU migranter att få ID handlingar, arbete. Och de skulle säkert vara tacksamma.
   Nu talas det om grundavdrag, främst för att lösa flyktingströmmen till Sverige. Om enkla jobb åt dem. De flesta andliga ledare, talar om vikten att se och kunna lösa det närmaste först. Vi Eu medborgare bör i första hand lösa problemen inom EU? Vad ska vi annars ha EU till?
   Facket, en del politiker är rädda för låglönejobb. De talar om den svenska modellen. Är du Birger Schlaug rädd för, att klyftorna kan öka ytterligare i dessa tider, med ett höjt grundavdrag. Skapa låglönemarknader. Att de rika skor sig på de fattiga som med Rut och Rot. Samt hur ser du på att det övriga Sverige gör som i Mariefred. Ska vi med hjälp av grundavdraget öppna upp för "lättare" jobb åt de fattiga som tigger på våra gator och torg? Eller bör de hjälpas på plats i sina hemländer med lättare låglönejobb? Den fria rörligheten syftar till att alla ska kunna välja.

   Frihetsportalen skriver om grundavdrag som i övriga Europa två eller upp till åtta gånger högre än i Sverige skulle ge helt andra förutsättningar för en familjestyrd politik. Politiken vilar på familjen. Men vi ser många olika konstellationer i samhället. Den ensamstående mamman och pappan, de växande ensamhushållen. Är politiken för familjestyrd?

   Lisbeth

   Radera
 10. Bara tramsigt att jämföra ROT-avdraget med tiggeri. Varför är det tiggeri att det är andra skattesatser när det gäller tjänster i hemmet gentemot andra tjänster, men inte exempelvis att momsen på böcker är lägre än att köpa en cykel? Lika väl som att ge sig på människorna i Danedryd skulle du kunna skriva om hur södermalmsborna tigger efter nya böcker...

  Däremot till den centrala frågan, M vill inte förbjuda tiggeri. På samma sätt som inte M vill förbjuda människor från att dricka alkohol. Däremot så regleras i den kommunala ordningsstadgan att man inte får dricka alkohol överallt för att folk upplever ett obehag med mera. Samma sak vill M göra med tiggeri. Så till min fråga, vill du göra det möjligt att dricka alkohol på alla allmänna platser i landet, om inte, var är principskillnaden mot tiggeri?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humor, Hans, hört talas om det?

   Radera
  2. Nej, frågorna är väldigt seriösa.
   Hoppas att BS svarat.

   Radera
  3. Dessvärre Hans, är du ute och cyklar. Kommuner får meddela lokala ordningsföreskrifter som behövs för att upprätthålla den allmänna ordningen på offentlig plats, inte för att vissa medborgare upplever obehag m.m. Många skulle visserligen, av rent egoistiska skäl, gärna se en lag mot obehag införd. Än så länge har politikerna dock motstått denna våta (medelklass-)dröm.

   Radera
  4. Hans, först en kopia på ett svar i en tidigare tråd, sedan försök till svar på din specifika fråga:

   "om man nu gillar RUT och ROT utifrån att svartarbete försvinner kunde man ju koppla dessa bidrag till hushållets inkomst och förmögenhet... Så skulle jag inte kunna raljera.

   Men. i grunden är det stora felet att arbete och arbetstid är så dyrt genom att skatten på arbete och arbetstid är alltför hög rent generellt. Därför bör grundavdraget öka, med målet att nå 120 000 kronor, lika för alla, Därför bör arbetsgivaravgifterna som är en avgift på arbete och arbetstid ersättas med en produktionsskatt som inte tar hänsyn till om "arbetet" utförs av människa, maskin, robot eller någon sorts hybrid.

   Vi behöver lägga om systemen, de system som tjänat oss väl under flera årtionden börjar alltmer bli strypsnaror. Tyvärr vill inte något parti, inte heller det parti som ideologiskt faktiskt har lösningarna i sin hand, driva dessa frågor. Synd. "

   Så till din specifika fråga som löd: Vill du göra det möjligt att dricka alkohol på alla allmänna platser i landet, om inte, var är principskillnaden mot tiggeri?

   Jag tycker inte att det är innehåller i glaset som generellt bör avgöra var man får dricka eller inte - det är snarare en fråga om hur man uppträder. Att dricka två glas rödvin i Hagaparken i Stockholm en vacker vårkväll bör rimligen var tillåtet... Däremot, den som uppträder hotfullt eller skränigt eller på liknande sätt störande bör avvisas oavsett om det är cola eller vin i glaset. Samma sak gäller om man inte har något glas alls - eller, som i din fråga, en pappmugg.

   Jag vet inte riktigt hur dagens lagstiftning ser ut i detalj, så jag kan inte uttala mig om huruvida den bör ändras för att täppa till något. Själva blogginlägget handlade faktiskt inte om min åsikt om tiggeriets vara eller inte - det var mer en (som du anser dum) retorisk jämförelse på temat "vi som redan har får tigga, medan de som inte har får inte tigga".

   Jo, jag kunde förstås skrivit om Södermalmsborna, som du påpekar. Men nu var det ju inte en miljöpartistisk kongress utan en moderat stämma - och moderaterna dominerar inte på Södermalm, men väl i Danderyd och Vellinge. Hipster på Södermalm har jag faktiskt ironiserat över några gånger, trots att de kanske röstar grönt...

   Så till den principfråga du tar upp: vad är skillnaden mellan att dricka alkohol på allmän plats och och tigga på allmän plats. Ja, skillnaden är avsevärd: den som tigger gör det för sin och kanske sina barns möjlighet till drägligt liv. Det innebär inte att juridik inte skall finnas, det kan mycket väl finnas enstaka platser - utanför förskolor?? - där tiggeri inte bör vara tillåtet.

   Radera
 11. Kanske det stack till i det s.k samvetet som är ett hopkok av känslor, vanor, fördomar . När det gör det så brukar vi avfärda saker som trams. Inom M vill man olika. En del de flesta ville förbjuda tiggeri. Man lindade dock in det och fick det att låta lite finare. Några få stod upp för att det är fel. I viken lurar de största fiskarna.
  Må den fortsatta diskussionen inte handla om alkohol. Svälj inte betet.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisbeth, i det nya systemet kan du svara direkt under det inlägg du svarar på.

   Radera
  2. Javisst är det så anonym. Jag är en teknisk analfabet! Erkänner! Men en fena (inte fiskfena) på att se och hitta sammanhang.

   Radera
 12. Inte ens om man tittar i ett förstoringsglas kan man hitta en enda kompetent politiker bland sossar och moderater som kan tänkas ta steget fullt ut och genomföra en vettig reform som att höja grundavdraget rejält

  SvaraRadera
 13. Det bästa med flyktingkatastrofen är att Sverige erbjuds en välbehövlig möjlighet att skriva om mängder med lagar inom både skola,sjukvård,arbetsrätt och äganderätt.
  Mängder med kommuner bryter tex mot lagar i detta nu och så kan vi inte ha det.Snabb-lagstiftning är då lösningen på problemen.

  /den mänskliga juristen

  SvaraRadera
 14. Du tänker dig en juridikens motsvarighet till tältläger på vintern liksom?
  Det är en kanon-ide´ om man gillar att det snöar!!

  Tomten

  SvaraRadera
 15. Det intressanta är ju om denna lag skulle gälla också för exempelvis Röda korsets insamlingar. Lagligt sett skulle det vara svårt att göra skillnad mellan dessa. Tiggaren samlar för att kunna hjälpa sina barn. Röda korset kanske också samlar för att hjälpa tiggarens barn. Då är det inte logiskt varför det ena ska vara förbjudet och det andra tillåtet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regeringen vill slopa skatteavdrag för gåvor. Idiotiskt. Det vet alla som arbetat/arbetar ideellt.
   "Röda korset kanske också samlar för att hjälpa tiggarens barn" Precis!
   Men man ska väl inte ha avdrag, för att vilja ge, resonerar en del som. Nej helt riktigt! Men sådana är en del människor tydligen. Och vad är viktigast i nuläget. Att de "goda" ojar sig över de "onda"? Eller att organisationerna, kan hjälpa så många som möjligt?

   Låt skatteavdraget för gåvor vara kvar.

   Lisbeth

   Radera
 16. Vad gäller punschskämt kan Birger inte tävla med Sofia Arkelsten, moderaternas miljöpolitiska talesman 2006-10 (sic). Hon frågar nu maximalt aningslöst: Varför är det inte är någon is till punschen? i en motion till riksdagen
  2015/16:420.Sedan den gamla goda tiden har vi visserligen bytt is-teknik mot kompressorteknik -- men det är sakligen det samma.

  SvaraRadera
 17. Vad gäller punschskämt kan Birger inte tävla med Sofia Arkelsten, moderaternas miljöpolitiska talesman 2006-10 (sic). Hon frågar nu maximalt aningslöst: Varför är det inte någon is till punschen? i en motion till riksdagen
  2015/16:420. Läs denna! och begrunda hur moderaterna tagit det floskulösa ett steg mot framtiden (nyspråk). Sedan den gamla goda tiden har vi visserligen bytt is-teknik mot kompressorteknik -- men det är rent sakligt det samma.

  SvaraRadera
 18. Vi har det så gött när vi sitter här och raljerar över moderaterna tillsammans.
  Det är en väldig tur att svenska media påpassligt undviker att ta upp Frau Merkels äventyr i Turkiet och den sits hon sitter i där hemma.Det är väl bara Stefan Löfvens regering som kan mäta sig med Merkels siffror.
  Faller en faller alla och hur ska det då gå med Löfvens lysande plan att tvinga övriga EU att ta sitt ansvar?

  Raljante realisten Ragnar

  SvaraRadera
 19. Jag gissar att befintligt (mp) numera ägnar mycket fritid åt att GE andra? Visst "bjuder man in"? TILLSAMMANS klarar de ju det där? Det handlar ju bara om folkvandringar, och då låter ju det bra med "äppelkäck retorik" från någon svartvit pilsner-film..

  miljöpartist 1 "-Neeemen tjeeenare, fröken Lundström! Säg, har ni välkomnat många nyanlända i er bostad?
  miljöpartist 2 "-Jooorå sörru, numeeera så liknar lyan en rekorderlig flyktings-anleggning, gosse!"

  SvaraRadera
 20. Ja Borgarna vill inte ha en stor offentlig sektor men välgörenhet går bra och det ska man finasiera genom skatteavdrag på gåvor. Det finns forskning före 1994 som visar att välgörenhet inte är bättre än a-kassa barnbidrag och sjukförsäkring. Borde inte borgarna tycka att tiggarna är fria företagare som de vill stödja i vanliga fall. Vi behöver inte diskutera orsaken till tiggeri utan utan hur ska alla människor kunna leva inom det ekologiskt rimmliga utrymmet på vår jord. Tycker Tant Barbro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då är du väl extra glad över en kraschad budget och höjd pensionsålder nu då?
   Farbror Bosse

   Radera
  2. Farbror Bosse Ang. höjd pensionsålder. Det spelar ingen roll vilken regering vi har. Pensionsåldern ska harmoniseras inom EU. Kopplas till ländernas medellivslängd. Det är direktiv.

   http://www.europaportalen.se/2012/02/eu-vill-hoja-pensionsaldern-till-80-ar

   Tant Lisbeth

   Radera
  3. Fast frågan var ju hur glad man är för det?
   Farbror Bosse

   Radera
  4. Farbror Bosse Är man glad över att EU kommissionen ger länderna direktiv att höja pensionsåldern, så har man inte alla hästar hemma. De tittar på vårt kraschade pensionssystem och säger att om 40 år. så ligger vi bland de sämsta länderna. Vad spelar det för roll om man är glad eller ledsen över det. Det är som det är. Är så less på alla s.k. "Lösningar" Politikerna borde säga som det är. Det är väl ingen med något sånär sunt förnuft som skulle döma dem för att världen är komplex.

   Lisbeth

   Radera
  5. Varför i hela fridens namn skulle vi vänta med att ligga bland de sämsta länderna i 40 år när vi kan klara det före 2018 med dom politikena vi har?
   Farbror Bosse

   Radera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.