fredag 21 augusti 2015

Att slakta en guldkalv

Snart kommer den ut... Att slakta en guldkalv - visioner för ett hållbart samhälle med texter av bland annat Birger Schlaug, Roland Paulsen, Stina Oscarson, Svante Axelsson, Stefan de Vylder, Johan Ehrenberg, Kajsa Borgnäs, Josefin Wangel och Dan Melander, Jan Forsmark. Starkt begränsat antal finns redan nu. Mer här.
På närmsta bibliotek kan man förstås förhandsboka den också.


 

14 kommentarer:

 1. Behövs det ett nytt tänk, parti idag? V och MP har ju gjort sig själva helt onödiga, vad har det för politik idag? Jag kan då inte hitta någon.

  SvaraRadera
 2. Den vill jag läsa!

  SvaraRadera
 3. "Att slakta en guldkalv" Att slakta en gud som älskar att färdas i en rosa Cadillac? Kan man göra det? På vattengympan nu på morgonen skuttade en grupp mest kvinnor runt till my hearts on fire. Härlig låt! sa jag till hen bredvid. "Undviker Elvis för att han hade så konstiga åsikter" sa hen. ??? tänkte jag. Varför slakta denna guldkalv helt? Du ska få låna en bra bok av mig sa jag. Ja tack bra böcker gillar jag sa hen.
  Personligen så anser jag att Gud är det rike vi närmast kan nå. Men då krävs vilja. Elvis må ha haft en fulländad röst kanske helt fulländad t.om. Men någon Gud var han inte. "Menar du att han var rasist?" sa jag efter en stunds funderande. Ja sa hen. Är nyfiken på vad hen säger efter att ha läst boken.

  "Att slakta en guldkalv". Ytterligare en bok att be bibliotekspersonalen att ta hem... Ja den vill jag läsa!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. En måste läsa bok!!

  När ett gäng vänsterfolk har fått "visioner" känner man sig helt trygg.
  Frågan är bara när det kommer till bibliotek så man slipper gynna det kapitalistiska systemet och tillväxten?

  SvaraRadera
 5. Kommer den som e-bok?

  SvaraRadera
 6. Lisbeth,

  Vem är "hen"? Det blir ju så löjlig när någon använder "hen" i fel sammanhang. "Hen" är alldeles utmärkt när man tidigare sa, eller skrev, "han eller hon". Eller hur?

  SvaraRadera
 7. Per, Det spelar ingen roll vem hen är i sammanhanget. Alltså så har jag inte använt ordet hen i fel sammanhang. Men du får gärna tycka att det är löjligt. Det är bra att vi fortfarande får tycka att något är löjligt. Personligen så anser jag att sak är viktigare än person. Du gav dig på sak inte mig. Så åter till dagens inlägg, många skribenter som bidrar till boken "Att slakta en guldkalv" Det går säkert att hitta många guldkorn. Hitta dem och införliva dem i sitt eget tankesystem. För vi tänker i system oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Lägger nytt till gammalt. Det är väldigt sällan vi vågar säga jag hade fel. Men tvingas vi göra det. Det gör ont. Hela ens världsbild går i kras. "Att slakta en guldkalv" Vet inte om det med det menas den eviga ekonomiska tillväxten. Som är omöjlig. Klart det gör ont som F-an för somliga att erkänna det. Tyvärr så tror jag boken talar till de redan "frälsta" som t.ex. jag själv.Och inte till dem som mest skulle behöva läsa den.

  Lisbeth

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Usch! Dubbelt igen. Sak inte person var det! :(

  SvaraRadera
 9. Ser inga radikala "kittlande" djungelgröna visioner från (nya mp)-liberalerna, borde inte framtiden synas i form av "individualisering av djur", alltså att man går från att prata om "flockar" & "hjordar" till att prata om fyrbenta "individer" med olika "personligheter". För så är det ju. För övrigt vidriga inslag i nyheterna om björnjakt. Att prata om "seriemördare med jägarexamen" tycker jag också hör hemma i visions-lådan. Att vilja skjuta björn borde klassas som "perverterade vålds-fantasier" & leda till att alla former av vapenlicenser dras in..

  SvaraRadera
 10. Guldkalv http://thearchdruidreport.blogspot.se/2015/08/the-last-refuge-of-incompetent.html

  SvaraRadera
 11. "Att slakta en guldkalv" Finns djurens rättigheter med i boken? Att inte behöva bli uppätna i all framtid av människor som inte är djur, men fortfarande beter sig som djur, som barbarer och inte som civiliserade människor. Människor som konkurrerar inte bara med människor på marknaden, utan även med djuren om dess föda. När djur tar andra djur blir människan upprörd. Över att inte få tillfällighet att slakta sin "guldkalv" själv. De ska då endast ges bevarandestatus. Finnas i ett visst antal som människor bestämt. "Främlingsfientligheten" och barbaren tar över. Främlingsfientligheten hatet som funnits inom människan så länge som människan funnits. Om Gud är närmaste rike vilket jag personligen anser. borde djuren ha rätt att se på oss som gudar som för dess talan. Vem/vilka ska annars göra det?

  Enligt EU regler finns det möjlighet att göra undantag vid halalslakt. Det slinker alltså igenom kött av djur som slaktats utan bedövning enligt EU regler. Så vi bör inte säga att djuren har bedövats. Dessutom gäller det alla djur som vi äter oavsett om vi är muslimer eller inte. I Europa är det inte bara djur som slaktas enligt halal som inte bedövas. Finns det i boken en vision om människan som mänsklig? Som människa inte djur, som erkänner att människan har lämnat djurriket och kan välja att inte äta kött alls eller minska på köttätandet. Det för att kroppar är olika.
  Så länge det finns slakterier så finns det krig?
  Krig ingår inte i visioner om en bättre värld?
  Ändå rustas det för fullt... mot alla livsformer. Bara vi gör si eller så. Bedövar djuren innan slakt t.ex. Det räcker inte.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Har du någon länk för oss som inte har facebook?
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 13. Den som inte har facebook kan söka och finna.
  Varför vilja låta sig matas?

  SvaraRadera
 14. Mejla gärna provoka@telia.com så kommer info. (220 kr plus porto)
  Mikaela Holm
  ProVoka

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.