fredag 11 oktober 2013

Får vi be om största möjliga tystnad

Godmorgon! Om det nu är morgon när du läser det här... Jag är i alla fall på väg i arla morgonstund till SVT och Gomorron Sverige och den Nyhetspanel där jag, mot måttlig ersättning, ska tycka saker tillsammans med Tove Lifvendahl och Ursula Berge. 

Har varit med länge där, känner mig som en dinosaurie.

Apropå sådana: Cirkus Scott har anlitat en elefanttränare - som cirkusens direktion valt att presentera med ett annat namn för säkerhets skull - som bevisligen ägnar sig åt grov misshandel av sina djur för att få dem att göra allt sådant som en elefant inte vill göra.

Cirkus Scott meddelar - genom Robert Bronett - att namnförfalskningen skett "på grund av ett överseende", vilket nog är en omskrivning av att största möjliga tystnad bör råda. Det är Djurrättsalliansen som avslöjat namnbluffen. Sveriges veterinärförbund kräver att cirkusar inte skall få ha med sig elefanter.

Här syns cirkusens tränare och hans assistent i full frihet för några år sedan:

 


PS! När barnen var små så gick vi på cirkus en gång. Bronett stegade in i manegen för att hälsa välkomna. Yngsta dottern, som var ett och ett halvt år, vänder sig besviken till sin far och säger: "Det där är väl ingen elefant...". Någon mer cirkus blev det inte, barnen var lagom roade, vilket hedrar dem.

17 kommentarer:

 1. Förhoppningsvis får man lov att visa sådana här bilder utan att råka ut för den hemska personuppgiftslagen.

  SvaraRadera
 2. vilken världslig sak. Det är mycket viktigare vad det finns för supporterföreningar till fotbollslandslaget (Allt enligt Ekot i morse). Journalismens strålkastare borde vinklas åt betydande saker kan men tycka.

  SvaraRadera
 3. Tänker inte titta, går sönder.
  AK

  SvaraRadera
 4. vad förvånad jag blev när jag knäppte på tvn i morse och kom in i en diskussion om arbetstid, där du sade sådant till ursula, som jag funderat på ända sedan den dagen "arbetslinjen" lades fram. vill alliansen verkligen att företagen skall ta tillbaka sina rationaliseringar, bara för att få folk ut i arbete? tror inte det. i den här frågan anser jag att alliansens verklighet är fantasier.

  SvaraRadera
 5. Birgers "hörfel" när Lövden så "snoooozzzare" bygger inte framtiden var underbar. "Så han att sooossar inte bygger..."

  SvaraRadera
 6. Mycket bra att Birger uppmärksammar djurplågeriet. Det hör inte hemma på 2000-talet, känns 1800-tal.

  SvaraRadera
 7. Nu har vi rationaliserat, så nu kan vi gå hem och bara softa;
  Så säger ansvarslös och historielös med stor brist på omvärldskännedom och fantasi.
  Livet skall levas, alltså arbetas.
  mvh BB

  SvaraRadera
 8. Hej BB! Vem har sagt det?? Om du mot förmodan syftar på mig så ber jag dig lyssna lite mer noggrant.

  SvaraRadera
 9. Djur på cirkus är inte så kul nej.
  Men medelålders damer i väldigt lite kläder som gör konster på trapets med sina åldriga fäder, det kan faktiskt vara kul. Inte alltid på det sätt som avsett, dock.

  SvaraRadera
 10. http://www.ur.se/Produkter/170919-Varlden-Systemfel-som-hotar-varlden

  SvaraRadera
 11. Vidrigt med djurplågeri.
  Kolla www.djurensratt.se

  Roligt med människor i trapetsen.
  Kolla www.cirkuscirkor.se

  Gt

  SvaraRadera
 12. BB svarar Herr Schlaug;

  Måttet på tillgängligt arbete är oändligt. Sverige skulle kunna hysa åtskilligt fler heltidsarbetande.

  Att arbeta är att leva fint och dygdigt.
  I arbete utvecklar vi alla våra sinnen och formar vi allas vår framtid.
  Arbetsfrihet är ingen frihet.
  Hållbart gröna bejakar givetvis det dagliga arbetet.
  mvh BB

  SvaraRadera
 13. Men bäste BB, vem har sagt att a) helarbetstid skall vara just 40 timmar och b) att vissa skall jobba sig sönderstressade medan andra skall stressas sönder av att inte få lönearbete?

  Du skriver att måttet på tillgängligt arbete är oändligt - menar du lönearbete eller menar du arbete i form av att ta hans om sina barn, läsa läxor med sina barn, städa sitt hus, hjälpa till i idrottsklubben, städa i föräldrakooperativet och hålla ordning i vägföreningen...? Vi måste skilja på lönearbete och sådant arbete som är en del av det civila samhället - det vill säga den sektor som ligger utanför lönearbetet. Jag menar att det är viktigt att hålla en rågång mellan det arbete som läggs ner på den formella arbetsmarknaden och sådant arbeta som sköts utanför penningekonomin av en enda anledning: man är människa i en gemenskap med andra människor .

  SvaraRadera
 14. "Att arbeta är att leva fint och dygdigt" BB du låter som Reinfeldt. Som en demagog som talar till folket som "idioter". "Till dem som jobbar" "Det ska löna sig att arbeta." Då menar han lönearbete. Jobbskatteavdraget "det fina" ger bl.a. honom själv mycket mer än de medel och lågavlönade som han säger sig ömma för och som bara får några hundralappar extra. Trots allt inarbetat lönearbete, så är det kris i många länder och den och klyftorna sprider sig. Kvinnorna är förlorarna för klyftorna har inte bara ökat. De har ökat ytterligare mellan kvinnor och män. Det tyder på att vi är programmerade att tro att vi bara duger om vi lönearbetar mycket och länge. Samt allt högre upp i åldrarna. Frihet kan knappast vara att människor utnyttjas för att en liten klick ska bli allt rikare. Är det den "friheten" vi vill lämna över till våra barn och barnbarn? Lura dem att tro att de ska vara duktiga idioter för att duga?

  SvaraRadera
 15. BB svarar Herr Schlaug;
  Din så viktiga rågång kan med lätthet tillåtas att växa igen med hjälp av flexibel medborgarlön.
  Medborgarlön kan självklart införas i sann demokratisk anda, med hjälp av upplysning.
  Denna din rågång är roten till de flesta av våra onödiga bekymmer.

  Anonym 08:37 får Selmas ord:
  "Ty sådana fålar finna livet svårt, som inte tåla sporre eller piska.
  Vid varje smärta som övergår dem, skena de åstad på vilda vägar mot gapande avgrunder.
  Så snart vägen är stenig och färden bekymmersam, veta de ingen annan råd än att välta
  lasset och far iväg i galenskap."

  mvh BB (Bonden Berta)

  SvaraRadera
 16. BB, Birger lär tala om medborgarlön i Stockholm i februari.

  SvaraRadera
 17. Äntligen. ..

  http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/cirkus-scott-lyssnar-till-kritiken-slutar-med-vilda-djur

  AK

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.