söndag 4 november 2012

Detta är nästa generation kristdemokratiska ledare...

De svenska kristdemokraterna har mer än något annat parti agerat skoningslöst ansvarslöst när det gäller klimat- och miljöfrågor. Partiet är det enda som gjort sänkt skatt på fossila bränslen till valfråga mitt under brinnande klimatdebatt.

Partiets ungdomsförbund stöder nu aktivt Mitt Romney, man har till och med skickat sin ordförande Aron Modig och vice ordförande Sara Skyttedal för att stötta sitt föredöme i internationell politik... Idolen Romneys inställning i klimatfråga passar förstås de unga kristdemokraterna som hand i handske. Kanske är det så att man likt åtskilliga republikaner anser att jordens undergång är något att se fram emot, ty därefter skall det eviga riket komma de rätt troende till del...

Så här ironiserar Romney, under jubel från republikaner, över klimat- och miljöfrågor:
 

36 kommentarer:

 1. Det är så man vill gråta. Obama gör nästan ingenting, han driver inte frågorna, han tillåter nya oljekällor och tjärsand och till och med det är för mycket för Romney.

  SvaraRadera
 2. Tio tecken på din uppvaknande!
  Allt det du ser känns hopplöst.
  Eller så kanske du reagera som jag. I flera veckor blev jag inåtvänd i någon meditativt tillstånd där jag bara uppfattade omvärlden genom en svag dimma pga mina inre tankar som for kors och tvärs i min hjärna dygnet runt.
  Då jag är bibeltroende så fick jag faktiskt min andra uppvaknande. Utifrån min tro känner jag till varför det ser ut som det gör men jag visste inte fram till då hur pass mycket vi faktiskt är manipulerade och på exakt vilka sätt. Så jag var medveten om hur situationerna var men nu fick jag för första gången helt plötsligt se vad som faktiskt finns bakom denna teaterkuliss. Och jag såg allt knivskarpt! Nu förstår jag även exakt hur det hela går till inte bara varför.
  Men som sagt är stegen många innan någon uppvaknande sker. Dagligen överöses vi av den media brus som råder omkring oss och där vi bara lyckas uppfatta en bråkdel av allehanda information. Pga vår uppskruvade tid och att vi är stressade och uttröttade uppfattar vi bara det som är tydligast. Och detta som är tydligast är faktiskt Världsbyggarnas propaganda.
  Men fler och fler människor börjar finna sig i att de inte känner igen sig i det stora sammanhanget och att någonting har gått fruktansvärt fel. Man börjar därför söka svaren genom att gå in i sig själv och frågar sig; “Varför händer allt detta?“
  Michael Delavante inspirerade mig att skriva min egen lista på “Tio tecken på uppvaknande!” Här är den och jag hoppas att du en dag skall ha gått igenom dem alla.
  * * *
  1). Du börjar känna avsky mot reklam och all “osynlig” påverkan. Du har slutat titta och lyssna på reklam samtidigt som du har en skylt på dörren där det står
  “Ej reklam!”

  2). Att betala för nyheter i form av tidningar har du slutat med eftersom man där ändå inte ser någon skillnad av nyhetsrapporteringarna oavsett vilken tidning du skulle valt att köpa.
  3). Du gör egna research på tillförlitliga ställen och upptäcker till din stora förvåning att vår officiella historiebeskrivning är utsatt för manipulation och censur av en liten elit, de s.k. Världsbyggarna.
  4. Då du inser att media är det främsta styrmedlet för Världsbyggarna och de vassaste redskapen för hjärntvätt och manipulation ser du mindre och mindre på TV.
  5. Du inser att alla politiker har en agenda sidan om sin politiska, dvs sin egen karriär och sin “klubbs” intressen, och som alla sitter vid samma bord och ljuger och ljuger för den stora massan.
  6. Du ifrågasätter din religion och de doktriner som är förknippade med den och kommer underfund med att Världsbyggarnas mål även här är att härska över massan genom att söndra, och detta genom de olika prästklasserna inom de olika religionerna.
  7. Du inser det absurda i att de människor på jorden som faktiskt skapar minst produktivitet (eliten) i form av något som faktiskt tjänar samhället, tjänar mycket mer pengar, än de som jobbar och sliter mest.
  8. Du slutar rösta då du vet att det hela är ett spel för Världsbyggarna och att det finns en skuggregering bakom kulisserna som drar i de flesta trådarna vare sig vi vill eller inte.
  9. Du vill öppet samtala om djupare samhällsproblem genom din ny vunna perspektiv och där du också börjat ställa frågan; “Varifrån får denna elit sin brinnande ondska då de bokstavligt talat är villiga att trampa över lik som de gärna om och om offrar i de olika krigens namn?”
  10. Du har nått pyramidens topp, och inser att allt detta i slutändan måste handla om ren ondska där all sunt förnuft i världen verkar vara som bortblåst och andra krafter måste vara inblandade. Du inser att dina intelligentaste vänner är som hypnotiserade och köper fullt ut den officiella versionen av “verklighet” medan du söker något mer i tillvaron och inser att du inte kommer att sluta vända på alla stenar tills du finner sanningen och kanske meningen med allt.

  * * *
  Som hittat, som kritik av Världsbyggarna.

  Roland L

  SvaraRadera
 3. I begynnelsen var KD ett kristet, grönt och borgerligt vänsterparti.

  Men tänk så det med åren har rutschat utför ifråga om ideal!

  Men, KD är ju inte bara Hägglund. Det är Odell också. Och Ankarberg.
  Kan inte någon av dem försöka rikta kursen tillbaka till "begynnelsen"?

  Det skulle föra KD uppåt, för att inte tala om miljöfrågan.

  Nej, det verkar snarare som om KD hellre väljer att gå i graven. -Såvida inte Maria Abrahamssons nyss framlagda idé om en valkartell, mellan alliansens partier, skulle gå igenom.

  Gt

  SvaraRadera
 4. Ovanstående var klippt ur:
  Avslöja Världsbyggarna av
  Tom Grimeton.

  Roland

  SvaraRadera
 5. Gt, vad får dig att sätta hopp till Odell? Han om någon är väl girighet och miljöförnekande personifierad.

  SvaraRadera
 6. Vill gärna förmedla denna text som jag läste på Radikalisera klimatpolitiken nu:s fb-grupp:

  "Klimatforskaren James Hansen är en person som vågar argumentera med kraft. Han har bla föreslagit Japans premiärminister att skriva ett brev till kommande generationer (se nedan) men det han skrev gäller alla som inte är beredda till någon uppoffring för framtida generationers skull:

  "Brevet tänker jag mig skall förklara att ni ledare inser konsekvenserna av er passivitet på dessa punkter: att ni åt era efterlevande överlämnar en planet med oceaner under uppvärmning, inlandsisar på väg att falla sönder, stigande havsnivåer, allt mer extrema klimatförhållanden och massutrotningar, men att ni tyckte att det kändes alltför besvärligt att stöpa om våra energisystem och att stå upp mot de affärsintressen som insisterade på att bränna alla våra fossilbränsletillgångar intill sista droppen. Genom författandet av ett sådant brev skulle ni åtminstone försäkra er om en korrekt bild av er roll i historien."

  Det är inte bara Japans premiärminister som borde skriva det där brevet . . .

  SvaraRadera
 7. Roland. Inte för att jag har en aning om författaren är som du beskriver, men ett tips är att inte se dylika skeenden som en konspiration av ondska, utan ett antal starka intressen som drar åt samma håll.

  Sk "Världsbyggare" är ett antal intressen med stort inflytande som ibland avsiktligen och ibland oavsiktligen vill åt samma håll helt enkelt.

  SvaraRadera
 8. Aron Modig, Sara Skyttedal med co. vill stötta Mitt Romney för att "det ska löna sig att arbeta i USA". Var är världen påväg, eller framförallt var KD påväg?! Det är ju fullständigt skrattretande att ett land som USA med fattigdom och svält som följd för de som saknar jobb och inkomst, ska sänka skatterna ytterligare. Löna sig att arbeta gör det med redan marginal i USA och nu handlar det endast om att öka skillnaderna mellan de lyckosamma som har jobb och de icke-välbergade. I USA svälter människor, men för Aron Modig och Sara Skyttedal som aldrig kännt på fattigdom, utan levt i ett Sverige med fri skolgång, utbildning och högt skattetryck för att finansiera reformer för att alla ska lyckas, kan kanske det finnas svårt att förstå. Solidaritet är vad USA behöver!

  SvaraRadera
 9. Schlaug är vass.
  L

  SvaraRadera
 10. RL skrev:
  "...Men fler och fler människor börjar finna sig i att de inte känner igen sig i det stora sammanhanget och att någonting har gått fruktansvärt fel.

  Man börjar därför söka svaren genom att gå in i sig själv och frågar sig; “Varför händer allt detta?“
  Michael Delavante inspirerade mig att skriva min egen lista på “Tio tecken på uppvaknande!” Här är den och jag hoppas att du en dag skall ha gått igenom dem alla. ..."

  Hej RL
  Jag säger CHECK på punkt 1 - 9, däremot inte på punkt 10 (där jag ligger i linje med "deff")

  Då jag inte tror på ondska, så kan jag inte heller säga CHECK på punkt 10.

  Jag känner mig själv övertygad om att de människor som företräder nuvarande usla och tillsynes och bevisligen fruktansvärda system som skövlar biologisk mångfald, skapar ekologisk katastrof och social misär, samt ett samhälle byggt på skuld - inte är onda - utan snarare lider av vanföreställningar! Alltså befinner sig vår "fiende" i form av vanföreställningar uppe i dessa tillsynes onda personers hjärnor!

  MEN, hurvida man ser dem som onda, eller som jag väljer att se på dem: med huvudena fyllda av vanföreställningar om både hur vår värld är beskaffad, liksom deras egna självbild och roll, människosyn, natursyn o.s.v. leder till följdfrågorna:

  VAD gör vi med dem?
  HUR får vi bort dem?

  Jag går och funderar över något som jag skrev tidigare, som jag aldrig fullt ut blivit riktigt klar med:
  Och det är detta med "förlåtelse"!Om jag skall vara riktigt ärlig så undrar jag om man inte egentligen skulle vara 100 % ärlig i var stund både i ord, skrift men också i handling agera utifrån vad dessa människor faktiskt ställer till med för hemskheter - Annars är man väl bara "en liten lort"?

  Rimligen måste väl alla människor väga den enorma kollektiva kraft som vi gemensamt ständigt bygger upp och skapar genom att nätverka, folkbilda o.s.v. - men också alltid ställa detta mot vad man som enskild person kan göra i varje läge!?
  Jag tänker att den kollektiva kraften behövs, men jag tänker att individuell "aktion" också behövs, eller vad tänker Ni andra här?

  Jag hoppas att det här är tillåtet och faktiskt också önskvärt att fullt ut ventilera dessa tankar!?

  SvaraRadera
 11. KD gräver förhoppningsvis sin egen grav och avvecklar sig själva. De låga siffrorna tyder på det. Det vore väl märkligt om inte kyrkan och miljörörelsen hittade samman. Omställningsgatan kom till genom Diakonia. En fortsättning på detta samarbete följer förmodligen.
  OM VILJAN FINNS!

  Så fler kristna ut och jobba med andra grupper utanför kyrkan, med omställningsrörelsen och andra. Låt ert skepsis bli till ett gemensamt uppdrag för Moder Jord.

  En förutsättning för att det ska kunna ske, är givetvis att de kristna välkomnas. Att de inte utsätts för förutfattade meningar och fördomar, från alla håll och kanter. Samt att de släpper sina egna förutfattade meningar och fördomar dvs. de kristna har ingen gräddfil till en eventuell Gud. Vi är alla unika och betydelsefulla.

  Det finns positiva krafter inom kyrkan. De har försökt få gehör länge. Varför som kristen inte ansluta sig till dem istället för till dem som vill se ett fortsatt konsumtionssamhälle. Ett skapat beroende till prylar som knappast Jesus hade ställt sig bakom? Ett missbruk alltså, som går att likna vid alla andra missbruk och som det gäller att vi gör oss fria ifrån. Vem vill vara missbrukare...?

  Yttre förändring kräver inre förändring och det gäller oss alla oavsett livsåskådning. Men vi vill hellre förändra alla andra.

  Lisbeth


  SvaraRadera
 12. Hej deff och Tom

  Ville gärna tro på er båda.
  MEN
  Min övertygelse om vad som är
  Makt & Rätt & Ont
  stämmer väl med punkt 10.

  När det gäller att etablera
  nya sanningar så är det svårt.

  När jag gör det lätt för mig
  så brukar jag surra om ett Klotförstånd under vars vingar
  Kulturer på Jordens villkor
  får bildas, gro och växa.

  VAD gör vi med de stygga?
  HUR får vi bort de onda?

  Om vi tar den ekonomiska makten
  i från dem så är problemet löst???

  Roland


  SvaraRadera
 13. Gå upp på klippan

  Det står en man på en klippa.
  Han har fjädrar och örter i handen.
  Se hur han sträcker sina armar
  upp mot molnen, ut över landen.
  Han behöver ingen död kyrka.
  Han behöver inga stickor och plån.
  Han kan sin sak, han känner sin styrka
  och han vet var han kommer ifrån.


  Han har kropp, han har själ, han har ande.
  Han tar hand om alla tre.
  Han kan jaga, han kan känna.
  Han kan gå upp på klippan och be.
  Han behöver inga katedraler.
  Han har sitt tempel där han står.
  Han behöver inga kardinaler.
  Han behöver bara vinden i sitt hår.


  Vill du se ett underverk.
  Vill du se ett mirakel idag?
  Gå upp på klippan, gå upp på ett berg.
  Gå ditupp och stanna kvar ett tag
  Du behöver inga processioner
  Ingen guldbroderad skrud.
  Du behöver inga orgeltoner
  för att gå upp och möta Gud.

  Ulf Lundell, äras den som äras bör!

  SvaraRadera
 14. Ang Rolands inlägg och punkt 10
  Nog finns det ren ondska. Ser och hör den tydligt. Säger "CHECK" på punkt tio. Eller är alla maktens främst män okunniga? Dumma? tröga? Tror inte det är några naiva idioter vi har att göra med. Snarare tvärtom.

  Ska tydligen vara en debatt på tisdag om utfasningen av kontanter med bl.a. Ulla Andersson.
  En viktig fråga! Ondska eller girighet från bankerna? Allt som inte är kärlek är hat? Eller ondska på en glidande skala. Vilket även är att betrakta som okunnighet?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 15. Lite kul är det väl ändå med förnyelsearbetet i KDU, att åka över och stötta en apologet för månggifte känns helfräscht.

  SvaraRadera
 16. Till Roland, Tom och andra vad gör vi med alla "småpåvar" då...?
  Dvs, andra och oss själva såvida vi inte är felfria. Den största förnekelsen är inte den att vi inga fel har?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Roland L skrev:
  "...10. Du har nått pyramidens topp, och inser att allt detta i slutändan måste handla om ren ondska där all sunt förnuft i världen verkar vara som bortblåst och andra krafter måste vara inblandade. ..."

  Hej Roland
  Det här med ondska eller ej, kanske inte är så svårt!
  Om det lilla barnet inte får känna tillit, trygghet och anknytning...
  Om den uppväxande individen inte får känna rättvisa och jämlikhet, aldrig bli sedd för den den är, aldrig få bekräftelse...

  Såklart då att risken ökar för att denna blir tillsynes "ond"!

  Vad vi behöver är jämlikhet, rättvisa förutsättningar för en och en var, förutsättningar att få utveckla sitt unika jag!

  Men visst, vi måste också agera när skadan redan är skedd:
  Kanske vi bäst bemöter denna "ondska" genom att avkräva dessa tillsynes onda personer deras syn på vad de tänker om jämlikhet, alla människors lika värde, människans roll i naturen, sin egna storhet o.s.v. - jag tror att det då skulle bli väldigt tydligt hur "illa tilltygade" de blivit under sin uppväxt i detta samhälle...

  Du Roland föreslår vidare:
  "Om vi tar den ekonomiska makten
  i från dem så är problemet löst???"

  Instämmer, först måste vi ta den ekonomiska makten ifrån dem, men sedan måste vi också ge dem kärlek, inflytande och bekräftelse, så att de kan läka - för annars kommer de ju fortsatt sträva utifrån sina vanföreställningar!

  (ursäkta mig mina många inlägg, skall nu hålla mig undan en stund)

  SvaraRadera
 18. Lisbeth, vad skall en tänka och tro om att du som uttalad kristen anser att personer är onda...

  medans vi som inte ser oss som kristna inte ser de tillsynes onda människorna som onda?

  SvaraRadera
 19. Hej, Lisbeth Småpåve.

  Jag låter dig vara ifred.
  F.ö. se Toms utmärkta inlägg.

  (Dags att också dra mig tillbaka)

  Roland

  SvaraRadera
 20. Hej Tom har aldrig sagt eller påstått att jag är kristen. Räcker det med att "jag" är under utveckling? Alltså troende. Att ju mer jag lär mig desto mindre inser jag hur lite jag vet. Tycker mig dock veta att ondska/hat existerar i oss alla. Mer eller mindre förstås. Allt som inte är kärlek är hat.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 21. Tom
  En stund = sex minuter!

  SvaraRadera
 22. Rättelse: desto mer inser jag hur lite jag vet ska det vara givetvis :)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 23. Lisbeth. Du skriver: "Yttre förändring kräver inre förändring." Instämmer.

  För att få den förändringen till stånd måste man förstå hur man ska förändra det inre. Vilket historien visar att vi, än så länge, inte förstått. Vi går hela tiden runt runt i samma fotspår och får göra om samma läxa.

  Vi är många som vill förändra andra och världen, men hur många förstår att man först måste förändra sig själv?

  Christer

  SvaraRadera
 24. Kosmos har både en ljus/god och en mörk/ond sida.

  Exempel enkelt uttryckt: Det finns människor som medvetet använder sig av korruption, våld och maktmissbruk och det är det samma som att främja den mörka/onda sidan.

  Christer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tippa på att korruption och missbruk finns som möjlighet hos oss alla. Därför är ju transparens och regelverk som försvårar dylika ting en god idé. Kan ju va nåt att tänka på när man ställer samhällsbyggen mot varann :)

   Radera
  2. Fan vad orden trillar bort. jag skyller på tfnj-ln igen

   Radera
  3. Eller vänta nu, haha

   Radera
 25. På något sätt är ju hela idén med ett "kristet" parti inbegripen i borgerligheten helt befängd liksom. En mer solidariskt radikal person än Jesus får man ju leta efter. Har partiet läst nya testamentet undrar man.

  SvaraRadera
 26. deff, "Skulle tippa på att korruption och missbruk finns som en möjlighet hos oss alla."

  Ja "tippar" också på det! därav "mitt" uttryck "Småpåvar" Ändå önskar sig de flesta makt...

  "Om vi tar den ekonomiska makten i från dem så är problemet löst???"

  Instämmer inte. Vi kan inte ta den ekonomiska makten i från dem innan vi tittar på oss själva med kärlek. För att kunna ge kärlek måste vi först ha kärlek.

  Hur många tittar på sig själva med kärlek?

  Instämmer med Christer 09:34:00, 10:05:00

  "Småpåven"
  Lisbeth

  som inte alltid ser på sig själv med kärlek.  SvaraRadera
 27. Det partiet lämnar riksdagen efter nästa val, tack och lov.

  SvaraRadera
 28. Tyvärr verkar Mitt Romneys och KDs förhållande till sanningen ganska lika. Sorgligt att unga kvinnor vill vrida klockan tillbaks till ett ännu mer ojämlikt samhälle.
  Jag gick upp och lyssnade till hela den andra presidentdebatten, där man marginellt kom in på energifrågan. Romney hånade även där Obama och skyllde ökningen av bensinpriset på honom, samt lovade att om Romney blir vald skulle priset sänkas till 3 kr/liter igen.
  Obama talade en del om effektivisering och bidrag till förnyelsebar energi, men det är nog tyvärr politiskt självmord att ifrågasätta den amerikanska livsstilen för mycket.
  Romneys mest engagerade svar kom på en fråga från en ung kvinna om vad han skulle göra åt lönegapet mellan kvinnor och män. Mitt svarade inte överhuvudtaget på frågan, men beskrev mycket levande sin syn på kvinnor i arbetslivet och deras plats. Hans egen roll visade sig var helt felaktigt beskriven. Men jag undrar om han inte tror på sin bild av vad som har hänt och vad som är sant?
  Här är ett exempel på hur han ignorerar verkligheten.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zax-iuCXcWQ
  Den som tror att han kommer att bidra till fler arbeten inom USA har nog en del att bevisa.
  För min del tror jag att KDs siffror i opinionsmätningar går ner varje gång Göran Hägglund använder felaktig statistik som att apotek avregleringen inte har försämrat tillgängligheten av mediciner. Han hävdar att den är 93 % nu så väl som tidigare. Jag har frågat de två senaste gångerna min medicin inte fanns inne om det besöket kom med i statistiken. Det gjorde det INTE! Vilket många som behöver medicin regelbundet har försökt framföra till KD.

  Tvåparti system avskräcker . .

  SvaraRadera
 29. Miljöfrågorna står inte högt på dagordningen i det repubmokratiska partiet. Varken Obama eller Romney är något att ha i de sammanhangen. Det riggade tvåpartisystemet som egentligen är ett parti, det repubmokratiska, måste väck. Massmedia måste börja göra sitt jobb och bevaka hela det politiska spektrat, inte inbilla folk att det bara finns två partier eller två presidentkandidater att rösta på. Obama är olaglig som president och således olaglig som presidentkandidat för en ny period. Hans medverkan -- vilken Romney och republikanerna har godkänt -- gör hela presidentvalet olagligt.

  SvaraRadera
 30. Aron, Sara, Abraham, Isak, Jakob, Mose, Jesaja och alla andra Guds barnbarn har alla blivit matade
  med kost från Qumran-grottorna nära Döda Havet.
  Deras föräldrar har traderat en vertikal gudskontakt före en social, nyfiken, tolerant och horisontell människokontakt.
  Romney blir Mitt i prick för dessa indoktrinerade svartvita lärjungar.
  Hur många kommer att sakna dem i riksdagen?
  IQ

  SvaraRadera

 31. Småpåven
  Lisbeth

  Kunde ha gett någon liten
  större självironisk effekt.

  Din Vän


  SvaraRadera
 32. "Din Vän" Det är inte så kul att granska sig själv. Betydligt roligare att granska annat/andra! Självironiska kommentarer är sällsynta :) Som Christer skrev vi är många som vill förändra världen. "Konstigt" kan tyckas att förändringen går så sakta med så mycket vilja till förändring. Personligen så är jag övertygad om att inre förändring är "nyckeln" till yttre förändring.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Lisbeth min vän
  Hur kan Du misstänka
  mig för att heta Roland

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.