tisdag 19 april 2011

Det var en gång en fossil...

Small people gör sig bäst i sagor
Världen kan tåla ett par graders uppvärmning, berättar BP:s ordförande Carl-Henric Svanberg och fortsätter: dessutom handlar det inte om att sluta med fossila bränslen utan att hitta rätt balans. 

Nu är det bara ett litet problem: det är en politisk kompromiss som slagit fast att världen tål två graders temperaturhöjning utan att det skulle bli större eländen, majoriteten inom vetenskapen säger något helt annat, som förmodligen en BP-ordförande inte vill veta av. Dessutom finns det ingenting som tyder på att världen ens klarar de där två graderna. Absolut ingenting talar för det.

Så den där balansen som Svanberg berättar om, den är redan överskriden. Trist för planeten men inte så trist för Svanberg, som kan känna tillförsikt eftersom hans personliga kassavalv rymmer 600 miljoner kronor, vilket lär räcka till att köpa sig fri från verkningarna av klimatförändringarna. Kassavalvet lär fyllas på om han kan kränga mer olja. Små människor kan göra så.

6 kommentarer:

 1. Sista meningen är fullständigt lysande! :) Och den behövdes verkligen efter texten innan om Svanbergs åsikter.

  SvaraRadera
 2. Nu finns "Vi som inte är överens med Carl-Henrik Svanberg" på Facebook.

  Gå med du också!

  http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Vi-som-inte-%C3%A4r-%C3%B6verens-med-Carl-Henrik-Svanberg/114514308630387

  SvaraRadera
 3. Vi var nog många som reagerade på Svanbergs uttalande. Tyvärr är det helt tyst i våra media för närvarande om klimatförändringarna. Ibland tror jag att det är en tyst överenskommelse mellan tidningsägarna att hålla klimatfrågan utanför agendan, så att regeringen med Attrappminister Carlgren i spetsen ska slippa försvara sin usla politik. Vi är ett gäng som har gått igenom de dokument och fakta som finns om klimatförändringarna och tyvärr talar allt för att vi redan nu kan glömma 2 graders uppvärmning. Om vi sätter in ordentliga åtgärder mycket snart kanske vi kan klara 3 graders uppvärmning. Och som sagt, redan 2 grader får mycket stora konsekvenser....

  SvaraRadera
 4. Visst, Svanberg och hans kompisar kan ju köpa sig fina strandtomter på Kebnekajses slutningar, att bygga pampiga herrgårdar på. Och tänk så mycket säl de kan jaga sen - ja om det finns någon förstås.

  Milda makter!

  Men han är kanske barnlös den där Svanberg, eller bara totalt ointresserad av dem han eventuellt har.

  SvaraRadera
 5. Det var en gång en grupp av Indianer som levde med Jorden och på Jorden villkor, men de är döda nu.

  SvaraRadera
 6. För länge sedan levde Aporna på Jordens villkor, men nu är alla döda.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.