torsdag 21 oktober 2010

Tunna skivor

På fredag i Kunskapskanalen kl. 19.00 samtalar jag med Siw Malmkvist i serien En bok - en författare. Hon har skrivit sina memoarer som fått namnet Tunna skivor av mig.

Det blir inte bara prat om karriären, utan också om politik, andra världskriget och läget i dagens Landskrona. Och om oviljan att sjunga skitmusik... Själv avslöjar jag hur jag mötte en stor förälskelse på min tioårsdag.

SENT MEDDELANDE:FREDAG EFTERMIDDAG
Pga av Stockholm Open flyttas kvällens sändning av En bok, en författare till kl 24.00. Repriseringar är på söndag kl 21.30 samt måndag kl 09.00.(Repris kl 24.00 samt måndag den 25:e kl 09.00)

NÄSTA FREDAG -  DEN 29 OKTOBER: SAMTAL MED THEODOR KALLIFATIDES KL 19.00  OM BOKEN  DET GÅNGNA ÄR INTE EN DRÖM

9 kommentarer:

 1. Har sett flera av de intervjuer du gjort med författare och du är väldigt duktig, inlyssnande, seriös och rolig på en gång. Bättre än Skavlan och mycket bättre än Oldsberg. Ska bli väldans intressant att se dig nästa fredag med Kallifatides. Hur spelar ni in programmen? Samma dag de sänds? Ni verkar inte klippa något utan det verkar nästan "live", hur går det till? Varför har ni inte publik?
  Mona

  SvaraRadera
 2. Håller med i ovanstående kommentar.
  Saknar inte att det inte finns publik i studion!
  HB

  SvaraRadera
 3. Hallå Birre, din mångsidighet gör mig grön av avund. Kunde aldrig ana att det skulle sluta så för dig som var så tyst i skolan!
  Norra Latinaren Malena

  SvaraRadera
 4. Kommer att tänka på boken om intuitiva beslut, BLINK,(http://ericsecher.blogspot.com/2009/02/blink.html) : där talas mycket om "tunna skivor" som gör det möjligt att överblicka tid och rum långt utöver vad det medvetna förnuftet förmår.
  Siw Malmqvist gör intryck av att ha god intuition ....
  Eric

  SvaraRadera
 5. Bra tajming - jag har aldrig hört henne så!
  Kanske har jag inte lyssnat nog noga...

  SvaraRadera
 6. Undrade just hur lång tid det skulle ta innan första kvinnan kom in i gänget... det har väl varit väääääldigt manligt hittills? Inte för att du inte gjort det, bra instämmer med ovan! Men ändå kul

  SvaraRadera
 7. Skitbra intervju, Birger! Det sprakade i rutan!
  Memo

  SvaraRadera
 8. Trevligt!

  Finns även på http://www.ur.se/play/159819

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.