onsdag 1 september 2010

En nåd att stilla bedja om

Under gårdagens partiledarutfrågning (SVT) av Göran Hägglund utbröt en stor applåd när han lovade att det inte skulle bli någon mer koldioxidskatt. Publiken bestod av kristdemokrater - undrar hur Anders Wijkman mår.

Övrigt: Centern är nere på 4,2 procent i en opinionsmätning. Och i Finspångs kommunval toppas centerlistan av en begravningsrådgivare.

Han står på riksdagslistan också.

Må han få rådgiva sitt parti efter valet. Det vore en nåd att stilla bedja om efter åren med Maud Olofsson, kärnkraftssvek och Stureplansglin som kan ge sig till att driva valrörelse med detta budskap.

21 kommentarer:

 1. Hej

  Jag har inte uppfattat något budskap om bistånd i de röd grönas valmanifest. Har du Birger uppfattat något om det? Om nu de röd gröna inte vinner valet - hur kommer då samarbetet bli framöver kan man undra. Ett av skälen till att jag engagerade mig i miljöpartiet i början av 80- talet var att bryta upp blockpolitiken. Jag tycker dagens ledning har gjort ett gigantiskt misstag som accepterat blockindelningen. Hade miljöpartiet agerat själv i denna valrörelse så hade partiet fått 15 %. Partiet har störst förtroende klimatfrågan.

  Sune

  SvaraRadera
 2. Aj, aj, centern.
  Var inne på ambassaden i Haag i går. Visste alls på vem jag skulle rösta på, tycker de två blocken har förstört spänningen helt, så jag bestämde mig för att taktikrösta för ett parti som riskerar åka ut (inbillar mig att en sådan aktion ska hålla SD borta från svensk riksdag...).
  Men röstade tydligen fel, skulle ha röstat på centern. Men det hade tagit ruskigt emot.

  SvaraRadera
 3. Sune: Följande står i valmanifestet: "Vi vill att Sverige ska ge minst en procent av BNI i bistånd." (Sid 16.)

  Monica: Jasså, du, det blev kristdemokraterna eller vänstern...

  SvaraRadera
 4. Att centern riskerar att åka ur tycker jag skulle vara ett rättvist öde för det parti som mest av allt bidragit till den rådande blockpolitiken (ihop med en samlad journalistkår som inte förstår att de bidrar till en urholknig av demokratin). Kanske ligger det också något i den framförda kritiken gentemot Mona Sahlin; att hon genom att bjuda in vänstern och de gröna i en tänkt regeringsbildning "stökat till i folks mentala vardagsrum" så till den grad att sosseväljarna nu irrar omkring som yra höns på jakt efter en ny kompass. Förhoppnigsvis kan detta leda till blockpolitikens död, men i värsta fall fortgår den och 2014 står vi inför fullbordat faktum: Två stora partier som ligger relativt nära varandra. En tragedi för svensk demokrati.

  /Jocke

  SvaraRadera
 5. Jocke! Det är väl inte Sahlin som bjudit in? Sedan Peter Eriksson tagit över det strategiska rodret för mp så har han nu i mer än nio år tjatat och hotat sig fram till denna blockpolitik som nu krattat manegen för fortsatt alliansstyre. Vi som gillar alliansen tackar, bugar och klappar i händerna.

  SvaraRadera
 6. din blogg är stor snackis på jobbet. kan man bli formell schlaugian på något sätt? Fanclub?
  Miss Carro

  SvaraRadera
 7. Varför raljera om begravningsrådgivare...
  Faktiskt en sällsynt vettig person, vilket parti man än jämför med.

  SvaraRadera
 8. Hägglund gav ett positivt uttryck i gårdagens debatt.
  Journalisterna sökte göra sig populära genom att fråga hur ofta han går i kyrkan, precis som om detta är något fult.
  Undrar just om Hedenmo frågat en troende muslim hur ofta vederbörande besöker mosken?
  Kristendomen skall jämt dras i smutsen!

  SvaraRadera
 9. Tack för tankvärda uttalanden om arbete i P1 nyss. Lysande.

  SvaraRadera
 10. Kanske bestod publiken av verklighetens folk som är direkt beroende att näringslivet fungerar. Dessa människor, ofta boendes utanför storstäderna, får det nämligen inte att gå ihop hur man kan skapa fler jobb genom att införa en kilometerskatt som direkt försämra svenska företags konkurrenssituation. Därför tror jag han fick en applåd.

  SvaraRadera
 11. Birger, ja, miljöpartiet såg ju ut att ha sitt på det torra så...

  SvaraRadera
 12. Hej, Birger Schlaug. Jag hörde dig i radion i före lunch och sökte dig på nätet. Det var mycket, mycket bra sagt och jag skulle verkligen vilja höra en debatt mellan dig och Fredrik Reinfeldt samt Mona Sahlin. Hur ska de kunna göra annat än säga att du har rätt? Det var intressant att höra hur du svarade på kritiska frågor (som jag också haft med mig många år). Vad finns att invända? Tack för att du avslöjade på vilken lösan sand man bygger sitt prat om arbete.
  I.W.

  SvaraRadera
 13. Underbart program!

  Jag blir nästan tårögd av glädje av att några uttrycker just exakt vad jag tänkt länge. Jag har allid hävdat att ju högre arbetslöshet bland unga människor, desto större chans att arbete inom något decennium kommer plockas bort från vår religiösa inställning till lönearbetet. Människoföraktet som frodats sedan 80-talets högerstorm drog in över Sverige och som demonterade människovärdets okränkbarhet måste så småningom pendla tillbaka åt andra hållet.

  Hursomhelst, jag blir så jäkla glad över det här. Ska ladda hem och lyssna gång på gång på...
  Elisabeth

  SvaraRadera
 14. Fantastiskt bra inlägg i Tendens idag!!!!!! Vad har hänt med politiken sedan du försvann???? Ni var väl före er tid när du var språkrör men nu ligger ju tiden helt rätt för det som du säger. Miljöpartiet hade haft 20 procent om Maria sa det du sa!

  SvaraRadera
 15. Det är ju också glädjande att Centern i Ånge tagit sitt förnuft till fånga och vägrar samarbeta med Centerpartiet och Maud på det nationella planet. Man kör på lokalt enligt gammalcenterns modell (dvs. levande landsbygd, etc.).

  Tufft. Heder åt Ångecentern!
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article7429614.ab

  SvaraRadera
 16. Anonym 11:17,
  visst finns viktigare saker att fråga ledaren för ett religiöst parti om än hur ofta hon eller han besöker bönehuset.

  Dock kan jag inte se att det vore värre att rikta frågan till ledaren för ett muslimskt parti.

  Hägglund kanske vann ett antal röster från icke-kristna på sitt svar.

  SvaraRadera
 17. hej:) lysnade på dig i p1 idag håller med dig i mycket du sa.
  jag märker själv hur vi människor pressas och pressar oss i arbetena det börjar gå för långt vi människor kommer hela tiden i 2:a hand idag. vi har tillräckligt med resurser och en enormt utvecklande tecknik som kan bytas ut mot människans slavande idag. jag vet att vi idag på denna avlånga markyta alla i sverige skulle kunna göra något enastående något fantastiskt för framtiden och för en högre levnadsstandard för alla
  då menar jag ALLA, ett samhälle utan PENGAR och POLITIK. kolla in vad JACQUE FRESCO har för ideer och visioner kolla oxå in The Venus Prodject . :) ha ett trevligt liv allihoppa :)

  SvaraRadera
 18. Anonym 18:37:

  Jag vill också ha ett annat samhälle - jag vill ha mycket mer frihet än vad vi har idag - men varför förespråkar du ett samhälle utan pengar?

  SvaraRadera
 19. Apropå Centern, Birger, du lovade att påminna om Centerns bruna förflutna i år. Det var någon centerpartist som lovade att ta upp det vid deras 100-års-jubileum, vilket infaller i år. Du trodde att det skulle "glömmas bort" i och med att det är valår i år, och lovade att plocka fram frågan ur ditt "elaka arkiv". Jag kan ha läst bloggen slarvigt, men har detta hänt? Annars är det väl hög tid att börja prata om det nu. Frågan kom alltså upp i fjol, om jag minns rätt, när Centern härjade som värst om risken att få in "kommunister" i regeringen. Nu uttrycker jag mig luddigt, men jag minns inte namnet på han som lovade att även C skulle göra upp med sitt förflutna. Hoppas att du förstår vad det är jag vimsar om ändå! :-)

  SvaraRadera
 20. Tendens i radio om arbete. Äntligen en annan röst än de ständiga skriken om "tillväxt" och att det skulle vara en nödvändighet för samhället att vi jobbar mer...och vad är ett samhälle om inte dess medborgare och den mark vi står på? Mår VI bra av att jobba mer?Av att tjäna mer pengar så vi kan konsumera mer o få mindre tid till varandra? Mår planeten bra av det? Vad hände med långsiktigheten? Kreativiteten och de hållbara lösningarna kommer när stress o press ersätts med avslappning och eftertanke och det är väl det vi vill åt? Vi är människor, inte robotar. Heja Birger Schlaug!!
  Anna Rudolfsson, Göteborg,

  SvaraRadera
 21. Här och var kan man läsa, hur Sveriges folkrörelser förhöll sig till judars flykt undan nazismen i söder.

  Varken LO eller Bondeförbundet ville på 1930-talet släppa in dem i Sverige. Nationen var kluven, då som nu.

  LO och sossarna höll ihop. Bondeförbundet bytte senare namn till Centerpartiet.

  Idag är det andra "pester" som folk vill värja sig emot. För den ene är det viktigt att stoppa SD:ismen. För den andre är det viktigare att stoppa islamismen.

  Nationen är kluven, nu som då.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.