söndag 15 mars 2009

Sorry, men tjat är oundvikligt...

Jaha, då är Alliansen snart ifatt Trekanten. Ursäkta att jag tjatar, men bara för att 1+1+1+1 blir mer än 4 behöver det inte betyda att 1+1+1 bli mer än 3. Snarare tvärtom. Synd att de rödgröna inte fattat det. Strateger i deras lag är det ont om.LänkLänk

10 kommentarer:

  1. Varför skulle det vara synd? Det är väl bra att de gör bort sig!

    SvaraRadera
  2. Alliansen vinner även nästa val, hurra!

    SvaraRadera
  3. Till Anonym:

    Bara om man byter ut kd mot sd - och sd kommer över 4%-spärren.

    Men det har man väl kanske ingenting emot då- som sagt, högervridningen blir total.

    Obehagligt klimat.

    Demokratin avskaffas med Lissabonfördraget - antidemokratiska lagar; FRA, datalagringsdirektivet, m m m m

    SvaraRadera
  4. Blir högervridningen verkligen total? Demokratin avskaffas i Sverige och flyttas till EU? Är det så Nemokrati menar?

    Men SD vill ju avskaffa vårt medlemskap i EU. Hur går det ihop?

    SvaraRadera
  5. Det är tråkigt att det rödgröna samarbetet gått i stå. Det verkar ligga som en våt filt över alla partierna, trots att de vart och ett utifrån sin politik skulle kunna säga åtskilligt klokt om tillståndet i riket. Och nog borde de tillsammans kunna göra långt mer än i dag. Varför inte bilda en slags skuggregering och ge motförslag till allt det regeringen gör eller allt det den avstår från att göra?

    Egentligen är det märkligt att sossarna är så flata att de inte ens knystar när högeralliansen håller på att demontera hela välfärdsstaten, som sossarna behövde i stort sett 50-60 år för att bygga upp. Utrotade Göran Persson alla vettiga sossar med tanke- och initiativförmåga?

    Men framför allt tycker jag att mitt eget gröna parti kunde behöva gå på lite ettrigare. Det skulle inte skada om man kunde kritisera lite mer än bara regeringens motsägelsefulla miljöpolitik. Det är bra med definitivt inte tillräckligt. Partiet måste visa att vi faktiskt har en politisk helhetssyn och att vi handlar utifrån det.

    P - Grön

    SvaraRadera
  6. 1+1+1+1 verkar ju bli ganska exakt 3, som du kan se vad gäller KD och spärren.

    Sen tycker jag iof inte man ska haka upp sig för mycket på opinionsmätningar.

    SvaraRadera
  7. Rasmus: Håller med dig, man ska inte haka upp sig så mycket på mätningarna, därför har jag inte skrivit något om dem på ett tag. Vill minnas att du var uppåt värre när mp hade 7,5 procent i en opinionsmätning för en tid sedan, så helt oberörd är ju inte du heller om det går bra...:-)

    KD är det nog inget problem med, man kommer att klara sig på valdagen beroende på Broder Fyra Procent - det finns tillräckligt med moderata väljare som begriper att de måste stödrösta.

    Men jag tror faktiskt att de borgerliga har mer att vinna på ett intimt samarbete än de rödgröna har - inte minst av den enkla anledningen att sossarna egentligen har mer gemensamt med borgerliga partier än med MP, om man ser på visionerna. Jag är övertygad om att MP skrämmer sosseväljare till det borgerliga blocket: kärnkraft, flyktingpolitik, bensinskatter är bara några av alla gröna skynken för tunga delar av LO-folk...

    Det är som gjort för att göra upp efter valet i stället... Jag är övertygad om att Mona Sahlin får en svårare resa till att bli statsminister för en rödgrön ministär tack vare MP:s envisa tjatande i regeringsfrågan.

    P-Grön: Du kanske på ett sätt har rätt, men i så fall bara - tror jag - för att de rödgröna redan smetat ihop sig så mycket att det bara är på det sättet man kan ge de gråare sosseväljarna modet att våga rösta på sitt parti, man kan tydliggöra att MP anpassar sig till en politik som det stora partiet kan stå för. Men samtidigt innebär det att MP tvingas avsäga sig all systemkritik och det mesta av det som utgjorde skälet till att partiet bildades en gång i tiden - MP riskerar att bli onödigt, om man ser det på detta sätt. Man gör sig på det sättet väldigt beroende av att man har publikvinnande partiledare/rör som på grund av sina personligheter kan kännas lockande i jämförelse med sossarna ganska trista ledartrojka.

    SvaraRadera
  8. JAG SKITER I MELODIFESTIVALEN & HÖR SEN

    :o(

    *heterosexuell!*

    SvaraRadera
  9. Folket(S) Tillsamman med de som begriper att marnadsekonomin är förståndshandikappad(VPK) Tillsamman med de som förstår ekologins lagar och är ekosofer, (MP), skulle Jorden gå att rädda. Men när varje grupp förstår världen utifrån sina mentala och sociala begränsningar, så vandrar de alla djupt nere i dalen, nästan medvetslösa. När jag fjällvandrade senast mötte jag en Same, han sa: " Det spelar ingen roll var man börjar när man ska bestiga ett berg, huvudsaken är att man möts på toppen!" Vi ses!

    SvaraRadera
  10. B: Njaa, kan stämma, å andra sidan är 7,5 så pass högt att man då kan göra undantag från sin opinsskeptiska sida =)

    Huruvida de borgerliga tjänar mer på sitt samarbete än de rödgröna är måhända en intressant diskussion, men den är enbart akademisk. Verkligheten är den att en borgerlig regering styr landet, och vill man ersätta den med något så måste man presentera ett alternativ. Om tunga delar av LO föredrar de borgerliga så är det inte mycket att göra. Demokrati har sina brister, men är likväl ett ovärderligt system.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.