VAD SKA VI MED SAMHÄLLET TILL?

söndag 26 juli 2020

Ursäkta att det blir lite tjatigt...

Kanske är det (ja, det är det nog) tjatigt, men det känns så oerhört tillfredsställande när det man jobbat med så länge tas emot så positivt. Och det man skrivit är en sort slutplädering av nästan 40 års politisk aktivitet. Här finns en del av recensionerna. Särskilt bra känns det när enskilda bibliotek tar sig tid att ge egna omdömen om boken. Det här exemplet från biblioteket i Borås:



"Ett måste för den samhällsintresserade! I 25 kapitel redogör Birger Schlaug för vad som gått snett i utvecklingen och hur man skulle kunna rätta till det. Arbetslinjen och tillväxthysterin ger han inte mycket för. Mycket tänkvärd läsning."

Och det är klart att det värmer när sådana här Facebookinlägg dyker upp:



Varför reagerar jag som jag gör den här gången? Har gett ut flera böcker som fått bra kritik, men det har inte berört mig alls på samma sätt. Klart det varit kul att läsare och kritiker gillatdet man skrivit, fattas bara annat. Men den här gången är det mer än så.

Varför? Jo, det framgår av några meningar i förordet: "Det är en sorts sammanställning - eller kanske rent av slutplädering - för det jag stått och ännu står för". Resultatet  av närmare 40 års funderingar, samtal och slutsatser. Klart det känns.