VAD SKA VI MED SAMHÄLLET TILL?

lördag 1 september 2007

Sju amerikanska soldater skriver i SvD - och en saklig analys av ledarskribenter...

På dagens Brännpunkt skriver sju amerikanska soldater om sin syn på USA:s verksamhet i Irak. Läsvärt! "Snart kommer de (irakierna) att inse att det bästa sättet för dem att återfå sin värdighet är att kalla oss vid vårt rätta namn - ockupationsarmé - och tvinga oss till reträtt".

Detta påminner mig mig om när Bo Lundgren - tidigare moderat partiledare - anklagade oss som framförde kritik när USA gick in i Irak för att inte vara tacksammma mot "det land som offrat miljontals soldater för att rädda Europa under andra världkriget". Citatet är inte exakt, men det var ungefär på det sättet. Ett märkligt synsätt, uppburet av åtskilliga ledarskribenter som nu borde rodna. Fast ledarskribenter tillhör ju den klass som kan tycka precis vad som helst, utan att ta något som helst ansvar - och med en glömska som kan få en alzheimerdrabbad att framstå som en minneskonstnär.

PS! Bo Lundgren, liksom så många andra av de som blint stött USA med allt vad de företagit sig, har tagit intryck av sin tids skolböcker och sin egen retorik... Okunskapen var således enorm, och bottnade i det som var en politisk korrekt bild om det goda och det onda... Sanningen var den att USA "bara" offrade 300 000 soldater, medan det var Sovjetunionen som offrade miljonerna. Elva miljoner soldater för att vara exakt.

5 kommentarer:

 1. Ha ha. Bo Lundgren, han hade man ju nästan helt glömt. Bra att du tog upp hans sätt att se på frågan när det begav sig. Sveriges nuvarande utriksminister var ju oxå aktiv att USA skulle gå in i Irak. Kan ingen fråga Reinfeldt om vad han tycker om kriget i Irak snart!!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Här är en helt annan sak, som jag hoppas att du och många andra naturvänner vill haka på - en bloggaktion för panthöjning i syfte att drastiskt minska "aluminiumreservatet" i vårt vackra land.

  http://charlotte-therese.blogspot.com/

  (se rubriken: Pantburksupprop!)

  SvaraRadera
 3. Huvudet på spiken:
  "Fast ledarskribenter tillhör ju den klass som kan tycka precis vad som helst, utan att ta något som helst ansvar - och med en glömska som kan få en alzheimerdrabbad att framstå som en minneskonstnär."

  SvaraRadera
 4. Borde inte Historiska sanningsmyndigheten ta sitt ansvar:-)

  SvaraRadera
 5. Förvisso fick Sovjetunionen offra flest soldater. Å andra sidan bar Sovjet störst skuld till draksådd, genom Molotov-Ribbentrop-pakten.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.