VAD SKA VI MED SAMHÄLLET TILL?

söndag 2 september 2007

Dinosaurie väcks till liv

Dinosaurier kan väckas till liv. Tydligen. Det var så jag kände mig när jag närmade mig dörrarna till SVT. I fredags var jag nämligen med i Nyhetspanelen - i det där morgonprogrammet med soffa som sänds alla vardagar i SVT. Det var många år sedan jag närmade mig detta hus, och det kändes i magtraken. Nu är jag där i egenskap av Före Detta, antar jag.

I receptionen satt ett av alla glin som finns överallt nuförtiden. Jag berättar vad jag heter.

- Jaha. Du ska vara med i Nyhetsmorgon, säger gliet.

Nyhetsmorgon håller till i TV4. Men i receptionen sitter numera folk från ett vaktbolag istället för anställda på SVT. Och hur skall väktare kunna hålla reda på alla program och tevebolag. Vaktbolaget sköter nog TV4 också. För några år sedan ringde jag efter en taxi i Stockholm, men den som svarade satt väl på ett callcenter och svarade med namnet på ett annat taxibolag. Kanske satt han i Indien, vad vet jag. Någon taxi kom i alla fall inte.

Nåja, shit happens. Det finns nog en del som tycker så när de får klart för sig att jag ska dyka upp varannan fredag i Nyhetspanelen. Tillsammans med Berge, före detta chef för tankesmedjan Agora och bekännande socialdemokrat, samt Tomas Idegaard, före detta unghögerledare och bekännande sin kärlek till flaskvatten från var som helst i världen ty han uppfattar sig inte drabbad av någon klimathysteri.

Som sagt, shit happens.

8 kommentarer:

  1. Åja, det frinns nog många som tycker att det är jättekul att du blir en i nyhetspanelen!

    SvaraRadera
  2. Äntligen någon med gröna värderingar i en sådan där jävla pladderpanel i teve. Grön pladder är kanske intge så mycket bättre än annat pladder, men det är i alla fall grönt. SVT har äntligen förstått vad public service innebär.

    SvaraRadera
  3. Japp, äntligen! En röd, en blå, en grön. Mycket bra. Och Birger klarade sig också utmärkt.

    SvaraRadera
  4. Se till att kämma åt Idegard nsäta gång klimatdebatten tas upp... Nån lurig fråga om klimatetn kan du säkert komma på, för de han kör är endast billig retorik inte ett av hans argument var korekta.

    SvaraRadera
  5. Bra jobbat (lyckades se det av en slump)! Och kul att TV4 faktiskt har en kommentatorspanel med en grön, en röd och en blå.

    SvaraRadera
  6. Jag måste få veta...hur står du ut med den där Idegaard? Jag får rysningar av olust bara jag ser honom

    SvaraRadera
  7. Det är lugnt, jag överlever. Vi funderade, innan soffan, över om vi hade sett någon gång tidigare. Vi trodde inte det. Däremot var vi överens om att vi borde ha varit osams.

    SvaraRadera
  8. Anders. Gomorron Sverige går inte i Tv4...

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.