VAD SKA VI MED SAMHÄLLET TILL?

söndag 9 augusti 2020

Stå inte här och lata er!

Ut och jobba, stå inte här och lata er!
Omstartskommission föreslår: a) obligatorisk förskola från 4 år, b) och att näringslivets inflytande över skolan skall öka. Jag säger bara en sak: Fuck you!

Inte ett ord om bildning. Visste du att Svensk Näringsliv föreslagit att humaniora inte skall ge fullt studiebidrag? Att sådant som filosofi, litteraturkunskap, kultur, freds- och konfliktforskning anses som mindre viktigt och därmed skall straffas. Visste du det inte kanske du inte läst min senaste bok...:-)

Frågan kvarstår: Vad ska vi ha samhället till? Vad ska vi har våra liv till? Ska vi vara reducerade till produktionsfaktorer? Gör uppror mot denna dumhet!

PS! Widar Andersson (S) meddelar samtidigt att det är "bra att Amazon flyttar in i hotellet Sverige". Allt för att konsumtionen skall öka. "Hotellet Sverige..."? Vad är det för världsbild som drabbat också sossar? Amazon är knappast ett globalt bolag som gjort sig känt för sådant som fackliga rättigheter och schyssta villkor. Vad bryr sig en "modern" sosse om det? Bara konsumtionen ökar så är allt godtagbart tydligen. Att vi redan konsumerar sönder planeten skiter väl en "modern" sosse i...