VAD SKA VI MED SAMHÄLLET TILL?

söndag 7 april 2019

Så det kan bli....

Sultanen av Brunei - han som handskakar varenda medborgare och därmed har ett fantastiskt nära relation till folket, enligt kung Carl Gustav som besökte honom för några år sedan - har nu ökat närheten till medborgarna genom att kombinera handskakningen med stening till döds och amputering av olika kroppsdelar för den som bryter mot lagar som bottnar i en del utvalda texter ur koranen.

Sultanen av Brunei har av den socialdemokratiska regeringen 2004 tilldelats Serafimerorden - den svenska statens högsta utmärkelse. Det skedde då Carl Gustav var på besök. Möjligen som tack för fina vapenaffärer. Den som fått denna orden skall även hyllas vid sin begravning genom att klockorna skall ringa i Riddarholmskyrkan. Så när sultanen avlider en gång så skall hyllning ske enligt regelverken. 


Som pikant information kan nämnas att den borgerliga regeringen 1980 behagade tilldela den kommunistiske diktatorn Nicolae Ceaușescu samma fina orden. De borgerliga partierna räddades från pinsamheten med klockringningen genom att den förhatliga socialistregeringen Carlsson förhindrade klockspel när den av borgarna hyllade kommunistiske diktatorn avrättats.Kanske bör just Liberalerna vara extra varsamma när man angriper Sjöstedt för Vänsterpartiets nästan lika gamla som pinsamma hyllningar av kommunistiska diktatorer. Den utrikesminister som tog initiativ till hyllningen av Ceaușescu var nämligen deras egen partiledare Ola Ullsten. Vilka bör vara generade?
Skärmdump från SvD