torsdag 4 april 2019

Nato fyller 70 år och den rödgröna regeringen ger bidrag till Nato-anknuten lobbyorganisation och betalar amerikanskt luftvärn på löpande räkning.

Sedan 2013 har Utrikesdepartementet gett ekonomiskt bidrag till Atlantic Council. Atlantic Council är en tankesmedja under paraplyorganisationen Atlantic Treaty Association vars syfte det är att propagera för Nato. 

Att bidrag betalas redovisades av Margot Wallström i riksdagen häromdagen då frågan ställdes. Häpnadsväckande att en rödgrön regering ger bidrag till en tankesmedja som uppenbart arbetar i syfte att propagera för Nato. Kände de gröna statsråden till detta, eller har det mörkats av sossarna? Kände språkrör och gröna statsråd till detta har de svikit allt det som krävs av ett parti med rötter i fredsrörelsen.

I liknande anda har den rödgröna regeringen avtalat om inköp av ett amerikanskt luftvärnssystem, nyttjat av flera Natoländer, på löpande räkning där miljard efter miljard kommer att dränera statskassan. Totalt beräknas systemet kosta 30-40 miljarder. Kostnaden tycks ha mörkats när regeringen gav klartecken. Eller kände de gröna statsråden till det - i så fall har de begått tjänstefel så det skriker om det.

Fina 70-årspresenter man ger...

PS!
Än mer häpnadsväckande är att den tankesmedja man gett bidrag till ägnat sig åt trollverksamhet i rapporten "Kremls trojanska hästar 3.0" där det sprids rena rama dyngan. I deras värld är motstånd mot värdlandavtalet med Nato, kritik av stora övningar med Nato i Sverige uppenbart detsamma som att vara "proryska trojanska hästar". Margot Wallström hävdar att de bidrag man gett till tankesmedjan inte använts till just den rapporten... På samma sätt förklarar sådana som skickat pengar till IS att de pengarna varit avsedda för sjukvård och ambulanser... Skärpning, ta mig fan!   

Jag behöver väl inte nämna att Carl Bildt och Marcus Wallenberg är medlemmar i Atlantic Councils Advisory Board (Rådgivande nämnd).