Saturday, 25 November 2017

Svårt att förlåta.

De flesta - såväl i etablissemang som "vanliga människor" - är ganska upprörda över att det finns klimatskeptiker som förnekar all den vetenskap som pekar på hur människan påverkar klimatet på ett dramatiskt sätt.

Klimatskeptiker uppfattas som konspirationsteoretiker eller helt enkelt lite dumma i huvudet.

Det ledarskribenter, liberaler, socialister och andra inte tänker på att vi som är gröna ansåg att de var korkade som inte fattade vad vi pratade om för 30 år sedan.

1987 höll jag min första presskonferens om växthuseffekten och klimatfrågan. Ingen kom. Vi gjorde ett försök till. En kom. Mats Svegfors från SvD av alla. Han har berättat att han är ganska stolt över detta. Men om han skrev något den gången vet jag inte...

Problemet är inte bara dagens klimatskeptiker. Problemet är att så många andra vägrat ta frågan på allvar när vi hade kunnat lösa den utan större problem, steg för steg, sakta och stilla och genomtänkt. Ett problem för mig, som vanligen har en löjligt lättsam förmåga att förlåta, i just detta fall har mycket svårt att förlåta.

Sossarna har jag minst av allt förmåga att förlåta. Det beror på detta: http://schlaug.blogspot.se/2016/11/sa-nara-omstallning-har-vi-aldrig-varit.html