Friday, 21 July 2017

Allvarligt talat...

Jag borde förstås skriva om Transportstyrelsen och dess fantastiska ledarskap i kampen för att skjuta sig själv i foten. Och en fundering blir det: man har spridit uppgifter bland annat om, vilket inte minst upprör försvarspolitiker,  bärighet på broar, vägar och annat som främmande makt har intresse för. Det är ju minst sagt illa, men den som tror att främmande makt - det må gälla Ryssland eller USA - inte redan har koll på det där  är nog ganska naiv.

Har inte deras underrättelsemyndigheter skaffat fram de uppgifterna så har de nog begått tjänstefel. Intresset har förstås ökat än mer sedan Sverige skrivit på Värdlandavtalet med Nato, vilket ju bland annat innefattar att Nato skall kunna nyttja just broar och annan infrastruktur i Sverige.

Nog om detta. Över till något annat hotfullt. Det finansiella systemet som vi också behandlar på ett synnerligen naivt sätt...

Det här skulle naturligtvis ett språkrör för MP kunnat säga en gång i tiden utan att någon miljöpartist blivit förvånad. Nu är det bara några obstinata riksdagsledamöter kvar som står upp - och deras framtid i MP är ifrågasatt. Tragiskt! Klicka på bilden och lyssna några minuter och förundras över naiviteten hos de som viftar bort vad som sägs.

https://youtu.be/zbtPxEq7OoA