fredag 24 mars 2017

Lindsö tar bra betalt men smiter ut bakvägen när det blåser

Dags igen. Nyhetspanelen i Gomorron Sverige. 07.45. Förresten läggs Gomorron Sverige ner efter sommaren för att ersättas med något som mer liknar kvällstidningars nyhetssändningar, om jag förstått det rätt. Snabbare tempo, kan man ana. Plats för paneler som för längre samtal? Avdankade figurer är nog inte aktuella.

Idag blir väl Allra ett ämne i panelen. Personligen anser jag att att Ebba Lindsö, som enl SvD haft 900 000 i årsarvode, har personligt ansvar för vad som hänt. Hon har varit ordförande  i Svenskt Näringsliv, samlat styrelseuppdrag och varit partistyrelseledamot i Kristdemokraterna. Vem tror att en sådan inte kunnat förstå vad som hänt om hon bara tagit uppdraget på allvar?

Hon har, liksom Thomas Bodström, fd justitieminister (S), fungerat som skyltdocka i styrelsen. Bodström har, enligt SvD, erhållit en kvarts miljon för sitt uppdrag som skyltdocka för Allra. Lindsö och Bodström har snott pengar från pensionärer. De la benen på ryggen och sprang när bluffar avslöjades i media. Låtsas att de inte har ansvar för mer än att ta emot arvoden. Vedervärdigt.

Sen lär väl Moderaterna bli ett ämen. Hur ska det gå för Anna Kinberg Batra? Kanske batra att dra?