Friday, 18 November 2016

Han kanske har nåt för sig...

På väg till SVT och Nyhetspanelen. Lär väl bli nåt om Trump. Och Bert Karlsson. Och moderat kvinnosyn. Inget om Bob Dylan tyvärr. Det tillhör Nöjespanelen. Själv anser jag att Dylan har sin fulla rätt att stanna hemma. Det borde fler göra som inte vill ställa upp på sådant de inte vill medverka i.

Dylan kanske har nåt annat för sig, sedan länge inbokat. Tycker kanske det blir pinsamt att sitta och konversera kungligheter på Nobelmiddagen medan tevekamror är närgångna.

Han kanske vill vara ifred. Själv drog jag och Lena väg fortast möjligt när vi var där. I garderoben mötte vi Horace Engdahl med hustru som också drog iväg. Kanske tänkte vi alla I shall be released...

Nya städer...

Kan man bygga nya städer? Javisst. Nu ska det utredas. Så bra. För övrigt gammal fin miljöpartmotion.

33 comments:

 1. "På väg till SVT och Nyhetspanelen"... jo, jo, det är ju det om skiljer oss vanliga från Er alla i etablissemanget. Vi vanliga gräsrötter förblir anonyma, vi blir aldrig tillfrågade - och våra politiker sviker oss. Jag efterlyser politiker som LYSSNAR på oss vanliga väljare (inkl. pensionärer) och bryr sig - samt agerar som vi vill! Pensionärer är numera osynliggjorda i "gammelpartiernas" världsbild! Varför? Vid senaste valet var det bara SD som brydde sig om pensionärer! Det är farligt, det kan bli som i USA vid nästa val...!

  ReplyDelete
  Replies
  1. På vilket sätt bryr sig SD om pensionärerna? Konkret? Har dom inte 2 gånger röstat mot sänkning av pensionärsskatten? Fällde dom inte den budget som skulle ge förbättringar till äldre?

   Delete
  2. Karin, jag har också varit gräsrot, blev så förbannat att jag lade undan allt annat och var med och bildade och utvecklade ett politiskt parti, efter det blev jag språkrör ett tag, sedan gjorde jag annat några år och sedan kom jag tillbaka som rör. Som gräsrot kan väl du göra samma sak och du anser att det inte räcker med att vara gräsrot - för övrigt undrar jag om du såg nyhetspanelen för det jag sa där om de som inte har makt eller får sitta i tevesoffan på morgonen borde nog göra dig lite nöjd. Lustigt att bli kallad för en i "etablissemanget", de som sitter i etablissemanget anser inte att jag tillhör etablissemanget kan jag berätta för dig... man gör inte det när man ifrågasätter allt det som etablissemanget förordar...

   För övrigt skriver du att politiker skall agera som "vi" ( i bemärkelsen vanliga väljare9 vill. Men det är ju det dom gör. Vanliga väljare har röstat fram dom. Dom har inte tagit makten. Dom har fått den. Av vanliga väljare. Dessa vanliga väljare är till cirka 40 procent borgerliga, 40 procent rödgröna och 20 procent Sverigedemokratiska. För övrigt har SD röstat emot en budget som innehöll sänkning av pensionsskatten. Så de "vanliga väljare" som röstade på SD har röstat på att pensionärsskatten skall vara högre än skatten för de som fortfarande jobbar.

   Delete
 2. Vad kallar du dig i dag Birger?
  Avdankad f.d miljöpartist?
  Radikalt grön?
  MP(r)?
  Alternativt grön?

  Någon etikett måste ju kunna sättas på dig för att du ska vara relevant i SVT:s tv-soffa?
  Annars är du ju bara en priviligierad privatperson med medialt utrymme i statstelivisionen....hur nu det kan komma sig?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Måste man ha en ettikett för att vara relevant? Är dom som har ettikett inte priviligerade bara för att dom har etikett? Är det inte bra att en vanlig privatperson utan ettikett, men med en analys som skiljer sig grundligt från andra tyckare, får medialt utrymme? Är det särskilt illa att en person utan etikett får medialt utrymme i just statstelevisionen? Är det viktigare med etikett i svt:s tv-soffa än i program utan soffa? Ja, det finns många fler frågor som kan ställas.

   Jag har sällan sett en så kort text som väcker så många frågor...

   Delete
  2. Vad jag kallar mig? Jag kallar mig Birger eftersom jag heter det. Möjligen anser man att jag efter 30 år i politiken och 97 intervjuer i Kunskapskanalen med författare till fackböcker att jag kan en del om ganska mycket.

   Delete
  3. Jaha ja gammal intränad politiker-förmåga att inte svara när det är jobbigt sitter i ser jag.
   Som jag förstår det bereder SVT alltså plats för en f.d miljöpartistisk privat-tyckare på gamla meriter och det måste väl placera dig i facket"priviligierad privatperson med medialt
   utrymme i statstelivisionen" som anonym skriver?
   Varför går inte det att erkänna rakt av bara?

   Delete
  4. Det är väl lätt att förstå att Schlaug blir inbjuden till tv? Hur många kända "tyckare" har sådan intelligens & vitalitet som han? Man tänker lite på Palme, faktiskt. (ironi? nej)

   Delete
  5. Tja, de flesta i nyhetspanelen är där utifrån att de inte skall vara politruker, samma stund som man t ex står på en valsedel åker man ur. Det är liksom vitsen att Towe skall kunna kritisera även moderaterna, att Ursula skall kunna ha kritiska synpunkter på Löfven, att jag skall kunna var se kritiskt också på mitt gamla parti. Dessutom ska man ha åtminstone någon förmåga att uttrycka sig och ha viss kompetens när det gäller politiska skeenden som är aningen djupare än rubriker i kvällspress. Man får inte heller gömma sig bakom beteckningen "anonym".

   Delete
  6. "Lustigt att bli kallad för en i "etablissemanget", de som sitter i etablissemanget anser inte att jag tillhör etablissemanget kan jag berätta för dig... man gör inte det när man ifrågasätter allt det som etablissemanget förordar.."

   Förklaringen är enkel.Inom MP odlar man myten att man är anti-etablissemang.
   Till och med när man sitter i regeringen.Det är därför man lider av akut personlighetsklyvning i dag.

   Delete
  7. Varför är det viktigt att Birger "erkänner att han är en priviligerad privatperson rakt av"?
   Är det så att det blir enklare för er att bortse från han kritik då? Skulle ni må lite bättre. Ha lite mindre dåligt samvete för det ni röstar på och försvarar?

   Dom som tycker att Birger är priviligerad får nog först förklara vad de tycker är privilegium, sedan förklara varför det utifrån definitionen är ett privilegium att vara med i Nyhetspanelen. Därefter kan vi ta diskussionen om Birger på något sätt är en priviligerad privatperson på grund av sin medverkan i Nyhetspanelen.

   Delete
  8. Ojoj en lojal följare!
   Här villkoras alltså en Schlaugiansk programförklaring?
   Kanske du kan ge din egen definition av vad en "priviligerad privatperson" är?
   Bara så vi kan se om den överensstämmer med den gängse?
   Ska det verkligen vara så svårt?
   Som jag förstår det tillhör Schlaug inte ens den lilla
   minoritet rebeller inom den lilla minoritet som är MP
   utan är själv sin bäste minoritet ungefär?

   Delete
  9. Anonym, jag kan tipsa SVT om att det finns någon som vill vara anonym och som vill sitta i soffan med pappåse över huvudet och tycka om veckans politik.

   Delete
  10. Grrreenline 2
   tror platsen för gröningar är upptagen.Du får stanna hemma i din egen soffa med påsen på huvudet.

   Delete
  11. Då får man väl förutsätta att Birger är någon schlaugs MP:are som är MP:are utan att vara MP:are?
   Ja i sandlådan MP är det nog inget konstigt med det...

   Delete
  12. anonym, svara på frågorna du så kan jag svara på din sen.Du är så många svar skyldig.

   Delete
 3. Är det inte i Kina de skapar perfekta städer?Ja nu när MP infört lenism som demokratisk centralism att majoriteten bestämmer så lite maoism hur dessa bo också..

  ReplyDelete
  Replies
  1. I militärdiktaturen Myanmar byggde man en helt ny huvudstad, Naypydaw. Alla blev glada, eliten slapp umgås med de otvättade massorna och de fick ett monumentalt hobbyprojekt att styra med. Och så slapp man protester från folket för sin världsfrånvända politik.

   Man förstår varför det apellerat till MP tidigare...

   Delete
  2. Tja, historiskt sett har man byggt många städer i världen. Som du kanske vet finns fler städer än Myanmar. En del har tillkommit spontant, andra aningen mer planerat.

   Delete
  3. Motion 1997 var mer konkret än sammanfattningen i radion. Men det måste även nu ska nu handla om att planera hållbara städer men det måste innefatta så lite energi tillskott som möjligt Vatten och avlopp som är anpassat till klimatförändringar och minskad vattenanvändning, Jag förstår inte alls varför det ska behövas byggas nya städer. Jag vill ha folk kvar på landsbygden i ekologiskt anpassa bygemenskap. Tycker Tant Barbro som håller med om att de 4 i riksdagen som röstar i linje med de åsikter som MP hade när vid bildandet.

   Delete
 4. Jag läser Birgers blogg för att jag tycker han skriver bra och intressant. Jag håller inte alltid med, men det är så det ska vara. Det är bra att pröva de egna tankarna mot någon som tänker på annat vis. Jag ser inte på tv, men enligt min mening medverkar Birger där av samma skäl. Att folk som inte är intresserade av vad du har att säga läser din blogg och dessutom orkar kommentera är fantastiskt. Du blir skälld för att vara etablissemanget av en och för att vara privatperson av en annan. Hur man än vänder sig har man rumpan bak.

  Dylan gör rätt i att inte delta. Där är vi båda överens :-)

  /Eva

  ReplyDelete
 5. Karin Wbrg. Birger är nog inte en del av etablissemanget. Han är väl mer som oss gräsrötter. I annat fall hade han exv stannat tills festen var slut. / Gt

  ReplyDelete
  Replies
  1. Var det fler gräsrötter bjudna tänker du?
   Eller var Birger där som representant för alla oss gräsrötter och gick därför hem??

   Delete
 6. Dessutom så har väl Dylan inte själv anmält sig till litteraturpristävlingen.

  ReplyDelete
 7. Är det inte "vänstern" (som helhet) som framstår som avdankad? Socialdemokratin verkar ha "somnat" i indutrialismen (påstås i media vänta på ny-industrialisering). Vänsterpartiet tycks ha "fastnat" i Den Enda Frågan, välfärds-vinster. (mp) löns ju inte kommentera. En snigel-trög politisk färd på väg...vart??

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lite mer av gammal borgerlig politik verkar vara mottot för regeringen, inkl den s k feministiska utrikespolitiken.

   Jag gissar att Feministiskt initiativ vilar sig iform inför valrörelsen. När FI har laddar bössorna kommer dagens problem för mp att framstå som en ljuv dröm. Det blir en massaker och partiet kommer inte att resa sig igen.

   Delete
 8. Birger: Var det du som talade om för Dylan att nobelmiddagarna är urtråkiga? Baxnade han vid tanken att möta Horace med hustru i garderoben?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hmm,,, urtråkiga vet jag inte om jag kan hålla med om, men mycket prål och betraktande av varandra som bekräftelse på att man minsann får vara där, hustrun och jag åt vid varsitt bord kantat med blandat innehåll, dansade en omgång och funderade på varför vi var iklädda aftonklänning och frack medan vi funderade på varför vi kände att det var nog och funderade än mer på varför en del ansåg sig vara skitförnäma utan att egentligen ha gjort annat än ärvt en förmögenhet. Intressant studieobjekt i alla fall - hade tackat nej så många gånger att det kändes rimligt att tacka ja någon gång innan det var dags att bli så avdankad att inbjuden inte längre skulle komma...

   Delete
 9. Neoliberal AgendaSat Nov 19, 10:27:00 am

  Bygga städer, varje planekonoms dröm.

  Hur vore det att ta inspiration från naturen där saker växer organiskt med en ständig anpassning till omgivning? Det här låter för övrigt helt emot grön ideologi där man ska undvika storskaliga lösningar. Det är iaf. det man brukar säga när man påtalar att kärnkraften är en miljövänlig energikälla.

  Var det inte Per Gahrton som sa att städer är en cancersvulst på samhällskroppen?

  ReplyDelete
 10. Samhällsplanerare får olösliga kostsamma problem över 100.000 innevånare.
  Upp dit fungerar det mesta, sedan kostar det mesta mer än det smakar.
  Den moderna Homo Sapiens klarar inte storstädernas anonymitet, saknar där tillhörighet och daglig igenkänning, skitsnack och skvaller.
  Bygga nya mönsterstäder med max 100´inv är en gammal men genial idé.
  /IQ

  ReplyDelete
 11. Nu har det kommit in en gapig och arrogant anonym som gör sitt bästa för att få kommentarsfunktionen stängd igen. Trist.
  Han borde kanske läsa reglerna nedan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ....eller kandidera till president i USA.
   Regler är till för att hållas, basta !!
   /Ove

   Delete
 12. Själv tror jag det är nyttigt om det sticks hål i alla sorters filterbubblor.
  Även de gröna.Såvitt jag kan se har inga regler brutits om det nu inte ska räknas som förolämpande att uppmana någon att bli president i Usa förstås.
  /Eva

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.