onsdag 12 oktober 2016

Och vem har amerikanerna ingått pakt med...?

Gomorron världen! Grått och jävligt är det... kylan kryper liksom in i den förkylda kroppen och gör att man känner tacksamhet för alla dagar när det inte är så ställt.

"För vem har sagt att just du ska ha hörsel och syn, höra böljorna brus och kunna sjunga..." En bra textrad, det där.

Fast sjunga är väl att ta i för min del... Helle Klein lockade mig att sjunga några strofer ur Love med tender i samband med en intervju i Örebro i en valrörelse... Risken är att MP tappade några procent för varje strof... Som sosse hade hon sina knep, Helle...

Hur som helst, kyla och förkylning är ingenting mot det helvete som utspelar sig i Haiti. En del, t ex en amerikansk f.d. presidentkandidat, hävdar att jordbävningar och annat som drabbat landets befolkning beror på att de ingått en pakt med djävulen. Det är guden som straffar dem för att de en gång i tiden satte sig upp mot de vita erövrarna.

Jag undrar vilken amerikanerna ingått pakt med för att få Trump till presidentkandidat...


PS! Vad var det nu det står i Ordspråksboken i som kallas den heliga skriften? Ludens in orbe terrarum, deliciae meae esse cum filiis hominum... Uttolkat som att den där guden leker med oss och förväntar sig att vi skall kunna spela vår teater.. .Ja, jisses!