Tuesday, 25 October 2016

Dylans och Löfvens Sound of Silence

Bob Dylan har ägnat sig åt sound of silence förr också. Efter en sökande inledning blir det här sound of silence tillsammans med Paul Simon.

Den rödgröna regeringens statsminister  ägnade sig också åt sound of silence både före sitt besök och under sitt besök i diktaturen Saudiarabien.
  • Före besöket tycks han praktiserat diktatorers rätt att inte samråda med övriga regeringen, allra minst gröna språkrör.
  • Under besöket ägnade han sig åt det sound of silence.som uppskattats av Marcus Wallenberg.
Diktatur? Omyndiga kvinnor?
Rödgrön regering? Feministisk utrikespolitik?

Gröna statsråd respekterade av statsministern? Eller nyttjade som nyttiga idioter för att legitimera en politik som partiet bildats för att motverka...? Hur mycket tål dom av förnedring? Och med vilken politisk kompass drar de med sig sitt parti till att bli något helt annat än vad det varit?

Vilket kanske bara vara möjligt eftersom man ägnat sig åt sound of silence i relation till medlemmarna i partiet - vilket bland annat lett till att Grön omstart bildades för att återvinna det som kan kallas interndemokrati. Vilket är viktigt för ett parti som byggt en av sina ideologiska grundbultar på det som kallas delaktig demokrati... och vars motsats är sound of silence...

Här Diamonds and rust - apropå på det ena och den andra.