lördag 24 september 2016

Magi

Om vi inte kan sluta ett handelsavtal med Kanada, med vem kan vi göra det då..." frågar sig Cecilia Malmström, EU-kommissionär och folkpartist. Sen ställer hon sig frågan om varför det finns så många i Europa som är emot handelsavtal.

Detta sänds i Ekot.

Det är väl ingen människa som är emot handelsavtal. Det är innehållet i avtalet man är emot. Vilket inte med ett ord belystes i inslaget.

Vi får veta att en stor majoritet i Tyskland och Österrike är emot föreliggande handelsavtal, och att ledande socialdemokrater i såväl Tyskland som Frankrike sagt att TTIP nåtts väg ände (I USA är allt från Sanders och Stein till Trump kritiska - vilket tvingat Clinton att uttala sig halvkritiskt trots att hon under åratal varit drivande för den här sortens avtal).

Huruvida CETA, avtalet med Kanada, kommer att skrivas under är aningen osäkert: Österrike och Belgien mopsar sig. Men lär tvingas till underkastelse... Allt medan den svenska rödgröna regeringen är huvudaktör för att avtalen skall undertecknas, Ganska magnifikt av gröna statsråd... vilkens ärenden springer dom, vilka är Gustav och Isabella språkrör för?

Ja, sen var det då också det här med jakten på papperslösa i en ny dimension, beslut administrerat av språkrör som nyss levde under slagordet "Ingen människa är illegal" och med en gruppledare som med moraliska undertoner gick till storms mot dumma borgare som jagade papperslösa i det projekt som kallades Reva. Ja, jisses så det kan bli i naturen...

Magi, hur det där med färg kan ändras... kameleonter och språkrör... En del kameleonter klarar bara två år i fångenskap, men en del så mycket som åtta år. Det är bäst att släppa ut dom i frihet.