lördag 21 maj 2016

Tänk om vi får de politiker som journalister förtjänar...?

Politiker som svarar med sina talespunkter, sina pratstreck, är vanligt förekommande. Politiker som kör korta oneliners. Kanske är de fostrade så, det gäller att få ut nåt budskap överhuvudtaget om de riskerar att råka ut för journalister som förhör dem som om de vore massmördare.

Typ Anna Hedenmo i förra veckans Agenda.

När Fridolin och Lövin ställdes inför en sovjetiserad modell av domstol där de ideligen avbröts - även när de några gånger försökte sig på att släppa talespunkterna. Själv hade jag nog, med ett artigt konstaterande att det inte var någon idé att vara kvar, lämnat intervjun så direktsändning det var. Fast å andra sidan var jag också mer benägen att svara ja eller nej på frågor - och våga mig på något utanför de där förbannade talespunkterna...

För övrigt skrev Croneman bra om mediernas lustmord på den politiker - Åsa Romson - som visserligen försett dem med en och annat groda men knappast med en giljotin.

Den som samlar grodor från journalister, inte minst de som förhör i direktsändning, kan ganska snabbt skaffa sig ett kartotek... Ibland kommer liksom orden fel, som när Åsa Romson råkade säga "olycka" om terrordådet 11 september - den hejdundrande kritiken lät inte vänta på sig i såväl asociala medier, där Romsonhatet varit konstant hos slentrianhatarna som gjort till sin livsluft att fördumma debatten, som gammelmedier där man gottade sig av bara farten.

För övrigt kan man väl få tycka att man är ganska korkad som anser att världen bör räddas trots de varianter av homo sapiens som gjort det till sin unkna livsluft att vädra sin odör på nätet.

God morgon, det sägs att sommaren skall vara tillbaka snart. Majsen är grinig när temperaturen ligger under 10 grader.


27 kommentarer:

 1. Det kan nog bli en hel del mindre trevliga kommentarer med ett sådant ämne... Åsa Romsons största misstag var nog när hon gjorde vita, medelålders män till fienden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant också att det tydligen var extra problematiskt att dessa män var heterosexuella. Jag tror inte att hon förklarade varför homosexuella män är ett mindre problem än heterosexuella. Homosexuella män gillar väl resor, konsumtion och flärd minst lika mycket som heterosexuella män? Men Romson ansåg tydligen annorlunda.

   Radera
  2. Absolut, i synnerhet då den avgörande anledningen till att män kör mer bil (brukar ju vara det stående exemplet) än kvinnor är att de har längre till jobbet (de studier jag sett så brukar det vara jämnare vad gäller fritid, men har även visats att kvinnor kör mer där) så att de inte skall behöva vara borta ändå längre från hemmet än vad de annars är. De behöver ju kunna finansiera alla de inköp som kvinnor gör, från she-conomy:

   "Women account for 85% of all consumer purchases including everything from autos to health care:
   91% of New Homes
   66% PCs
   92% Vacations
   80% Healthcare
   65% New Cars
   89% Bank Accounts
   93% Food
   93 % OTC PharmaceuticalsAmerican women spend about $5 trillion annually… Over half the U.S. GDP"

   Radera
 2. Politikerna har tappat greppet om verkligheten. Saker kommer med stor sannolikhet sluta riktigt illa. Vi skulle nog behöva politiker som är inriktade på "muddle through" (att harva sig igenom världsproblemen efter bästa förmåga), eftersom vi inte verkar komma någon vart med upphöjd idealism.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Birger.Aldrig någonsin tidigare har ett parti särbehandlats så som skett med MP.Vad som än sagt av språkrören har vantolkats på värsta möjliga sätt.
  Det har tvingat partiet till en krishantering,som väl inte varit helt hundraprocentigt lyckad i alla delar,men pressen från journalisterna har varit så stark att det ändå var nödvändigt.Gustav och Åsa har fått löpa gatlopp i media trots att de tålmodigt gång på gång förklarat hur det hela suttit ihop.Ändå har journalisterna ifrågasatt och ifrågasatt.Nu visar opinionsundersökningarna att partiet har problem och journalisterna sitter nöjda.Den gröna politiken har krossats av en journalistisk sammansvärjning och hela världens framtid står på spel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som ett uppdämt behov, journalisters partisympatier tar sig tydliga uttryck, t.ex. från dagens media 2014: "Feministiskt initativ och Miljöpartiet är de två partierna som skildrades överlägset mest positivt i medierna inför EU-valet i år. Mest negativa artiklar skrevs om Sverigedemokraterna och Moderaterna."

   Radera
  2. "tålmodigt gång på gång förklarat hur det hela suttit ihop"

   är det när de sk språkrören svamlat bort sig en gång till det?

   Radera
 4. Hej Anonym 09:37 - nu tar du väl i lite grand... Den gröna politiken krossades långt innan den krisperiod som partiet gått igenom den senaste tiden. Den gröna politiken krossades av partiets ledning eftersom man a) slutat driva opinion för gröna grundbultar och b) varit helt fokuserad på att "ta ansvar" i en regering - läs: anpassa sig till den politiska motorväg där S och M far fram mot samma måål om än i olika filer.

  SvaraRadera
 5. Kommunikation med väljarna är prio ett. Den förmågan är väl ändå inte könsbunden men långt ifrån självklar hos alla kunniga och seriösa politiker.
  Åsa äger tveklöst kunskap och ambition, men saknar förmågan till förtroendeskapande framställning av det gröna alternativet. Varför hymla om detta?
  Det är enklare att byta ett språkrör än att byta hela väljarkåren.
  Eller är det kanske så illa att det generellt handlar om könsbundet beteende, som vi måste lära oss att förstå och bättre värdera.
  Den lugne auktoritäre som med träffsäker humor kryddar, som intresseratlyssnar till andra men avstår från ivrigt käbbel. Det är oftast en man, eller en kostymerad kvinna.

  Väljarkårens ytliga kunskap och bristande intresse/tid gör det komplicerat i politikerrollen. Det framtvingar korta oneliners och grodor som göder journalistkåren.
  Journalister påverkar numer utvecklingen långt mer än politikerna gör. Grodor, korruption och kärleksaffärer får slumpmässigt styra allas vår framtida samhällsutveckling.
  Aran

  SvaraRadera
 6. Om än mycket grönare än Mp så gör MPs kulturmarxism och vurm för Islam mp det sista partiet jag skulle rösta på. Till och med V ligger bättre till pga att de är mindre lömska och oärliga än Mp. Tycker synd om BS som smutsas av det som Mp blivit.

  SvaraRadera
 7. Om än mycket grönare än Mp så gör MPs kulturmarxism och vurm för Islam mp det sista partiet jag skulle rösta på. Till och med V ligger bättre till pga att de är mindre lömska och oärliga än Mp. Tycker synd om BS som smutsas av det som Mp blivit.

  SvaraRadera
 8. Sten i glashus att snacka om odör på internet. Den här bloggen har en distinkt doft av ryskt vapenfett, Kremlkorridorer och vodka. Men det var ju stor humor att mannen som drog lögner för att ursäkta annekteringen av krim själv fick sin blogg annekterad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är humor, det är humor - Eddie Vedderlör maj 21, 04:48:00 em

   Då väntar vi med spänning och stor humor på att Ben Dover skjutes på öppen gata. Eftersom så kan vi tolka denna person eller personers skrivande under två-tre år. Mönstret är tydligt. Om det är en NATO-pistol eller nukleär rysk injektion återstår att se. Kanske en SEAL som tappat tålamodet eller som fått instruktioner från informationsinsamlingskomplexet. Eller en från öst influgen operatör, på uppdrag av FN som vill stävja extremismskrivande på bloggar, med alla medel tillåtna - som en humanitär insats.

   Radera
  2. Bring it. Jag kan ha blivit skjuten fler gånger än 50 cent, ingen aning, jag känner inte ens skott.

   Radera
 9. Inte bara majsen som nu grinar illa när tempen går under tio plus.
  Nattkylan gör att smutsen och dofterna nu blir alltför påträngande.
  Alla beskyller sturskt varandra för lömskhet och oärlighet medan
  bloggaren själv nog tar sig ännu en funderare kring fortsättningen.
  Aran

  SvaraRadera
 10. Ser att Mp gullar offentligt med moderaterna och AKB nu.
  Dags för en riktig nagelbitare verkar det.
  Vem tar vem?

  SvaraRadera
 11. Grrreenline2 (Sara Johansson, Stockholm)lör maj 21, 05:18:00 em

  Det dröjde inte lång tid förrän kommentarerna ballade ur och det vanliga kladdet började igen. Det är för trist, Ben Dover som kan bättre än det där larvandet om doft av ryskt vapenfett etc är så barnsligt. Och sen det vanliga medvetna missuppfattandet av vad som skrivs och sägs, liksom det vanliga kommentarshatandet (som är så onyanserat) av MP fr¨ån figurer som aldrig någonsin röstat på MP eller ens varit i närheten av gröna idéer. Så lär då fältet stängas igen eftersom ni inte kan hålla nivå på era kommentarer, trist, trist, trist. Ni kan bättre än ni skriver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är både uppenbart och tråkigt att alla inte är lika vänligt inställda till mp som du.Kanske sitter förklaringen till det i att mp resonerar precis som du?

   Radera
  2. Larvig kan du vara själv. Aggressionskrig och annekteringar har dödat miljoner och åter miljoner, det är kväljande att läsa när folk ursäktar sån skit.

   Radera
  3. Håller inte med dig Grreeenline.
   Vi som faktiskt har röstat på Miljöpartiet, men anser att dagens upplaga av det är tragiskt, kan ju faktiskt ha något vettigt att komma med. Problemet är bara att det är så svårt att hitta positiva saker idag i partiet, och när man gör det kanske man inte kommenterar. Den fredsbetonade delen av retoriken som byggs på lögner om Sveriges upprustning, och hur den får Ryssland att upprusta, är svårsmält för en tänkande person. Men inte för en agitator, som redan har bestämt sig för att Sverige rustar upp och att Ryssland bara reagerar på sin omvärld. Istället ska då Sverige, i en orolig del av världen, rusta ned ensidigt, och bli avmilitariserat. Som Costa Rica, det jättenära goda exemplet. Som det numera är lite tyst om gällande sin avmilitariserade politik, undrar varför?
   Själv tyckte jag att Romson var fullständigt fel person som språkrör, och Kriget Mot Mannen var inte så smart, men det var ändå ett misstag att attackera henne så hårt för de verbala idiotier hon stod för. Hon var den som egentligen höll den traditionella mp-linjen och var ofta rätt ute, även om hennes kommentarer blev väldigt fel.
   Nu har istället Fridolin en blytung hand över partiet, och lyckades med sina handgångna män hålla sig kvar vid makten. Trots att han egentligen är den med mest ansvar för det haveri som vi har bevittnat. Konstigt men kanske inte oväntat.
   Även om jag aldrig kommer att dela Schlyters utrikespolitiska värderingar, skulle det vara bäst för partiet på lite sikt att med honom eller någon annan värdekonservativ som språkrör ta sig tillbaka till rötterna igen.

   Radera
  4. Om inte Schlaug vore så feministisk kunde vi ha lite man cave här utan att världen gick under. Schlaug är ju knappast någon hudlös fjolla som börjar gråta om tonen blir lite frän. Men en del av Schlaugs läsare verkar vara förskolelärarinnor som är extremt angelägna om att alla skall vara väldigt snälla mot varandra. De kunde kanske bara låta bli att läsa kommentarerna? Överkänsliga personer måste knappast läsa kommentarerna. Schlaug kanske kan ordna en gullehörna på bloggen där man bara får vara förskräckligt rara mot varandra och mot miljöpartiet? Jag tror att även Ben Dover m fl skulle kunna rätta sig efter reglerna eller hålla sig borta från den leklådan.

   Radera
  5. Skoj att jag pekas ut som nåt slags enfant terrible när jag inte ens varit särskilt kritisk mot varken mp eller Romson.

   Radera
 12. Aldrig sett journalister så rasande arga som efter lustmordet på Åsa Romson. Aldrig har jag varit med om något så hjärtskärande som Åsa Romsons mobbning ut ur partiet, hennes sätt att ta åt sig och lyssna snällt på kritiken och sedan visa hur ledsen hur var när hon inte längre fick vara med. Kvinnor gör så men inte män. Aldrig har jag sett en snorvalp räddas av sina egna så lätt fast han knappt har gjort något annat än sagt att han är en göing och en folkskollärare! Ja, jag gillade Johan Cronemans krönika. Men du Birger var en av dem som ville sparka Åsa. Hur kan det kännas nu då? Miljöpartiet har då verkligen visat sin humanitära läggning! Tack för dina pekpinnar om vad vi får skriva om och när. Vilka som får vara med osv. Det verkar VÄLDIGT ambivalent.Päivi

  SvaraRadera
 13. Det här är ju inte seriöst och objektivt. Alla verkar bara se till sitt eget parti och intressen utan att ens försöka vara objektiva, lite trist tycker jag. Nej, Romson blev inte värre utsatt för att hon var kvinna. En man skulle löpt gatlopp minst lika hårt av det ni kallar "grodor". Ja Fridolin fick sitta kvar för att han huvudsakligen är en bättre och skickligare retoriker. Men ja, under den senaste akuta krisen gjorde Fridolin sannolikt värre grodor än Romson. De små "grodor" som refereras till var allvarliga om man betänker att det var av formen "freudian slip". En fruktansvärd terrorhandling är ingen "olycka" och man spelar terroristerna i händerna om man ser det på det viset. Nu kan ingen veta om det var en "freudian slip" eller politikers sätt att släta över allting. Ja, MP har blivit hårt granskad sista tiden, från att inte vara granskad alls under t.ex. Wetterstrands. Inte fan reagerade någon MPare här över den totala frånvaron av granskning under Wetterstrands tid. En given förklaring var att de inte satt i regering då, självklart en faktor. En annan är att medieklimatet har förändrats, till ett något mer hälsosamt om ni frågar mig, där ALLA partier granskas. Sist skall vi ge Romson poäng för att hon avgick på ett mycket imponerande sätt. Inga hämndkänslor, inga sura miner, inga "en sista politiskt poäng om mig som kvinna". Även om det delvis berodde på en lättnad att slippa cirkusen så var det stort och förtjänar respekt. Robert Stenkvist.

  SvaraRadera
 14. Någon som noterade svaret på om (mp) gjort upp med (s) långt tillbaka i tiden? Ja, nej, kanske, eventuellt eller inte alls? Nej fast ändå ja? Halv-ja med inslag av nej? Ställdes inte frågan om detta om & om igen, men tittaren bara fortsatte undra? Eller var det jag som inte begrep något av de mycket tydliga besked som gavs?

  SvaraRadera
 15. En man-gosse med starkt kompisstöd
  kunde nu fortsätta glida omkring
  man-gossen älskade pråligt överflöd
  men uträttade dock sällan någonting..

  SvaraRadera
 16. Var det någon mer än jag som tänkte på att alla Hedenmos frågor kom ur ett vänsterperspektiv?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.