lördag 14 maj 2016

Dagen före kongressen beslöt MP:s statsråd att Sverige skall delta i Natos nya stora övning... Och Buddy Holly.

Dagen före kongressen, som skall vara avstamp för skärpt politik, ställde sig språkrören och övriga statsråd bakom att svenska försvaret skulle delta i Natos nya stora övning i och kring Östersjön. Beslutet togs på torsdagens regeringssammanträde. Lär inte vara nåt språkrören talat om på kongressen... 

40 000 soldater skall delta i Östersjöområdets tre stora Natoövningar - Sverige deltar i två av dem, dels marinövningen Baltrop, dels i arméövningen Anakonda där också USA:a armé har en stor del. Det "kan uppfattas som provocerande från den ryska sidan", meddelas lakoniskt. Miljöpartiets rötter i fredsrörelsen syns inte mycket av när statsråden agerar.

Jag vet inte vilka glasögon man har på sig om betraktar detta är tecken på den utlovade skärpta gröna politiken... Illavarslande är för övrigt också att Isabella Lövin i teve hävdade att det krävs riksdagsbeslut för att stoppa försäljningen av brunkolet - detta är, som jag skrivit flera gånger, en felaktig bedömning som sossarna tvingat MP att ställa sig bakom.

Förresten. Apropå glasögon...Idag för 60 år sedan fick Buddy Holly kontaktlinser utskrivna. Han tyckte inte om dem. Så han behöll sina glasögon. Vilka blev något av en symbol, rent av varumärke, för honom.

Ganska fula var dom. Glasögonen firas genom nedanstående homage...

Buddy Holly började sjunga bluegrass, men efter att ha sett Elvis uppträda 1955 ändrade han stil.

Han blev bara 22 år. Omkom i en flygolycka.

Elvis blev tjugo år äldre än Buddy. Han dog, 42 år gammal, på en toalett med förgyllda kranar. Den politiska innebörden av det får ni själva dra...