måndag 4 april 2016

Nordea och dess ordförande

Finanssektorn handlar om att flytta pengar från de 80 procenten av mänskligheten som är finansiella idioter till de 20 procenten som har idéer, förklarade Nordeas ordförande Björn Wahlroos vid ett framträdande i Danmark för ett år sedan. 

Där har vi de värderingar som styr Nordeas sätt agera. Låt mig också rätta honom: 80 procent av de som har finansiella idéer är idioter.

PS!
Lyssnade på första timmen av Sommar den 12 augusti 2014. Visste inte vem det var som pratade. Tänkte: det är en naiv jävel, rent av korkad, världsfrånvänd, groteska bortförklaringar vad gäller ekonomiska klyftor, totalt omedveten om kopplingen ekonomi-miljö, har förmodligen aldrig ägnat naturvetenskap en tanke, har en totalt befängd bild av världen, måtte inte den mannen ha något inflytande...

Fick reda på att det var Björn Wahlroos, ordförande i Nordea. Han hade och har inflytande. Tanken att bidra till den mannens inkomster känns djupt besvärande. Glad att jag inte har försäkringar i If, han är ordförande där också. Han har gett vd:n där en årsinkomst på 23,3 miljoner. Björn Wahlroos kallas Nalle av sina vänner.