onsdag 18 november 2015

Vissa repriser kan aldrig bli för många...
30 kommentarer:

 1. Fint! Stand by me. Många som nu lämnas kvar.... Närhetsprincipen bör praktiseras?
  Om det går... Minskat bistånd...
  Den enes bröd, den andres död.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. En passande sång i dessa dagar.

  Fred Lane

  SvaraRadera
 3. I en kommande snar framtid skådar vi Trump styra USA, Putin Ryssland, Le Pen Frankrike och tycker det är bättre... som det kan bli!
  Den verklighet som skildras på Twitter har blivit ett måndag till fredag-jobb för media. Men det medför följdförändringar. Sensmoral: Prata alltid sanning. Förändra inga proportioner i dina historier. Inga fler vita lögner. Du har ingen aning om vad fjärilseffekten kan medföra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prata alltid sanning? Det lär bli ganska tyst från Rosenbad i så fall...

   Radera
  2. Ballahu, varför skriver du detta som kommentar till blogginlägget? Vad har det med detta att göra?
   Är du så mån om att kommentarsfältet skall bestå av så mycket som inte har med blogginlägg att göra att det åter igen stängs ner för att inte vara lekstuga för gäster som missbrukar gästfriheten?
   Sällankommentator

   Radera
  3. Jag måste tyvärr hålla med dig bitvis.Media har hittat en självpåtagen roll som går ut på att man beställer nyheter som passar agendan och de egna önskemålen.När verkligheten inte spelar med så går det så här.

   Radera
  4. Man kan ju bara hoppas det blir så. Kulturmarxisterna i väst gör ju allt som går för att nazismen skall framstå som vår enda räddning. De ledare som du räknade upp är ju sansade och människor som säger rätt ut vad det tycker - inte som europeiska och framför allt svenska politiker som bara ljuger och gör allt för att undergräva det svenska, yttrandefrihet, demokrati och frihet.

   Radera
 4. Hej Birger, jag ser att du ofta skriver ledare i Greiders Dalademokraten, jobbar du där?
  L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag jobbar inte där, men man får använda mina blogginlägg efter förfrågan.

   Radera
 5. Stand by me lär vara Valter Mutts favoritlåt. Att man ska stå upp för sina vänner, och att de kan lita på en. Att man inte sviker, även om det innebär en risk.
  Han utveclar det lite i en intervju med DI idag, där han förklarar varför Sverige inte ska alliera sig med Frankrike mot IS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det ju inte det Valter Mutt sa. Samtalet blir ju inte bättre för att vi förvanskar vad våra politiska motståndare säger för att på så sätt kunna angripa dem. Visst det är lätt gjort, men jag vore tacksam om kommentarsfältet inte nyttjades till den typen av låg retorik. Det Valter Mutt sa var följande:

   "”Det är klart vi ska solidarisera oss med Frankrikes och andra länders kamp mot internationell terrorism, men det går att göra på andra sätt än med militärt stöd”.

   Det stöd som Frankrike tycks vilja ha från länder som Sverige är att man skall ta över en del av fransmännens FN-uppdrag i Mali. Vilket för övrigt MP inte lär han något emot. Det parti som profiterar på namnet kristen menar däremot att svenska JAS-plan mycket väl bör bomba skyldiga och oskyldiga i Syrien, inte minst som hämnd för att terrorister boende i Europa har utfört våldsdåd i Paris.

   Och så är det lika bra att återupprepa än en gång, eftersom kommentarer kommer som ett amen i kyrkan i just den frågan: Jag har aldrig definierat mig som pacifist, jag har aldrig ifrågasatt att det finns skäl att ibland använda våld - däremot används militära medel åt helvete för ofta och utan att före vare sig fundera på vad som är målet eller vad som skall komma efter. Dessutom anser jag att något land också i Europa bör ta ställning för att enbart satsa på civila insatser i internationella sammanhang - världen lider nämligen inte brist på militärer men på läkare, världen lider inte brist på ammunition men på läkemedel, världen lider inte brist på bombplan men på räddningshelikoptrar. Själv uppfattar jag min uppfattning som rationell - tro det eller inte...:-)

   Radera
  2. Kanske DI ljuger för att smutskasta Mutt? Han nämner över huvud taget inte Mali, åtminstone inte enligt artikeln.
   Däremot säger han ”Vi riskerar att komma ännu mer på kartan om vi engagerar oss militärt, att själva bli utsatta för terrorattacker”.
   Enligt DI alltså. Som kanske ljuger.

   Men det är ju inte med mig som du borde debattera detta, det blir ju mer av en pressetisk fråga.

   Budskapet från Mutt, enligt DI, är att vi inte ska alliera oss med Frankrike, eftersom det innebär en risk för Sverige. Punkt.
   Han använder sig därför av det till intet förpliktigande ordet "solidarisera oss". Vilket givetvis inte betyder någonting alls. Solidarisera sig menar Mutt att han gör genom att säga att terrorism är hemskt. En allians är något annat, något förpliktigande.

   Jag är säker på att du Birger egentligen förstår att Mutts position är totalt hopplös i frågan, men kanske kan han fortfarande räddas? Löfvén är knappast särskilt litterat, för honom kan nog Mutts avståndstagande från den svenska linjen passera.

   Radera
  3. @Kingedward24
   Du har fel. Det är bättre att du klipper in hela texten om du inte klarar av att referera den. Fast det får man ju inte. Kanske bäst att låta bli.

   Radera
  4. Förstår att du Birger resonerar konsekvent. Men rationellt i detta läge?
   På nyheterna i morse togs det upp att Sverige, kan komma att ta över, en del av fransmännens FN insats i Mali.
   Valter Mutt avisar militära insatser säger han. Men det går ju inte i verkligheten. OM vi tar över en del av fransmännens uppdrag i Mali, så gör vi det för att, Frankrike ska kunna frigöra en större kraft till en militär insats i Syrien. Medans vi leker goda i Mali. Är det förenat med godhet? Är det att avisa? Eller kan det rent av betraktas som hyckleri? I Syrien kommer inga läkare och ambulanshelikoptrar, att rädda vare sig skyldiga, eller civila oskyldiga. Men vi kan ju alltid blunda och hålla för öron och ögon.

   "Vi riskerar att komma ännu mer på kartan om vi engagerar oss militärt. att själva bli utsatta för terrorattacker, säger han" Valter Mutt alltså. Så MP lär inte ha något emot att ta över en del av fransmännens insats i Mali? Vi som sagt oss vara en humanitär stormakt har redan satt oss "ännu mer på kartan". Det spelar ingen roll vad vi gör nu. Vi och Tyskland har sagt välkomna till i princip hur många som helst. Nu så har man tvärvänt. Gör en humanitär stormakt så? Kommer människor att tycka det?

   Varför inte bara likt Hans Rosling erkänna, att Jimmie Åkesson hade rätt i, att vi bör ge mer hjälp i närområden och på plats dvs i krigsfria zoner? Ingen har rätt i allt, alla har rätt i något. Vi bör inte låtsas som om, vi inte är en del i, de ökade militära insatser, som kommer att komma. Människor har trott, att de kommit till ett säkert land. De har invaggats i en falsk tro. Nu kommer de tvingas inse, att de nära och kära de trott skulle kunna komma efter, kan komma att bombas sönder och samman.

   Menar inte att vi bör delta militärt. På något sätt kommer vi att behöva delta. Regeringen avgör hur. Vi är en del av EU och har skrivit under på det. Det är svåra tider att vänta. Men det är ingen lösning att släta över saker, för att vilja göra det lätt för sig.

   Lisbeth

   Radera
  5. Turerna blir allt konstigare.
   I dagens etc meddelas
   "Under tisdagen röstade samtliga EU:s medlemsstater ja till Frankrikes vädjan om hjälp i den militära kampen mot IS i Irak och Syrien. Sverige regering vill inte spekulera i hur hjälpen kan komma att se ut. Valter Mutt, Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson, går emot regeringens beslut.
   – Ungefär som att försöka släcka en brasa med bensin, säger han."

   Alltså: den utrikespolitiske talesmannen för ett av de två regeringspartierna går emot regeringens utrikespolitik.
   Det börjar likna en parodi.

   Radera
 6. Miljöpartiet sitter i en prekär sits.
  Bloggaren Cornucopia redogör förtjänstfullt för läget.
  Hur man än väljer blir det inte bra.
  Vi närmar oss slutet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grammatici certant, et adhuc sub iudice lis est.

   Radera
  2. Anonym 12:12:00 - Jo, förvisso. Själv har jag en viss fäbless för det här: Pax melior est quam iustissimum bellum

   Radera
  3. Hoppet är det sista som överger människan duger bra annars .

   Radera
  4. Omnia vincit amor.

   Radera
  5. A voce inimici et a tribulatione peccatoris quoniam declinaverunt in me iniquitatem et in ira molesti erant mih.

   Radera
  6. Anonym "Vi närmar oss slutet" Ja och sedan en ny början? Genom historien har civilisationer kollapsat. Se det som om vi är med och skriver historia.

   Lisbeth

   Radera
  7. Eller om vi är historia?

   Radera
 7. Birger, jag ber om ursäkt för lite off-topic här, men jag orkar inte vänta på att du ska skriva ett inlägg med koppling till detta.

  En gång i tiden, i en intervju med Ahmed Rami om bland annat Palmemordet (lägger inte in någon länk eftersom man inte får det), så sa Per Garthon såhär:

  "Ja, hela den svenska säkerhetspolisen borde ju utsättas för en verkligt grundläggande granskning någon gång. Det skulle vara mig ett sant nöje att någon gång få politiskt inflytande så att jag kunde göra något åt SÄPO. Då skulle vi röja där ordentligt, ända in i arkiven och bandinspelningarna och alltihop. Jag har en stark känsla av att det är ett inferno av olagliga och tvivelaktiga metoder de använder, såväl mot svenska medborgare, som anses opålitliga, som mot invandrare. Deras samarbete med utländska säkerhetstjänster är fullständigt ensidigt. De betecknar vissa då som ålitliga i Väst samt även Mossad. ... Om CIA vet vi också, att de har använt sig av politiska mord. Men i Sverige är det bara den sovjetiska säkerhetstjänsten, som betraktas som en mördarorganisation. Och den har säkert många politiska mord på sitt samvete. Men CIA har det också och som sagt israelerna har det också. ... "

  Är en grundläggande granskning av den svenska säkerhetspolisen en linje miljöpartiet drivit? Skulle du stå bakom något sådant? Jag medger att jag inte är expert på vad miljöpartiet gjort eller inte gjort, men allt jag kan hitta är frågor från Gustav Fridolin till Bodström om huruvida Säpo samarbetar med Mossad eller andra underrättelsetjänster, med svaret "Goddag yxskaft".

  /Ragnar Vanheden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågor som inte berörs i bloggen kan man skicka till provoka@telia.com så skall jag svara så gott jag kan i mån av tid. I det här fallat kan du bland annat söka efter Motion 1989/90:Ju231 på riksdagens hemsida, de avslutande att-saterna är följande:

   1. att riksdagen hos regeringen begär förslag till lag som stadgar om
   skyldighet för SÄPO att meddela varje person som registreras av annat
   skäl än misstanke om säkerhetsbrott och bereda vederbörande
   tillfälle att ta del av sitt registerinnehåll,

   2. att riksdagen hos regeringen begär att en medborgarkommission
   tillsätts med uppdrag att gallra i befintliga SÄPO-register och förstöra
   allt icke relevant material,

   3. att riksdagen hos regeringen begär att samtliga riksdagspartier
   skall vara företrädda i utredningsarbetet kring SÄPO,

   4. att riksdagen hos regeringen begär att samtliga riksdagspartier
   skall vara företrädda i organ (rikspolisstyrelsen eller annat) som utövar
   den löpande kontrollen över säkerhetspolisens arbete.

   För övrigt kan väl nämnas att flera partier under årens lopp verkat för mer demokrsitsk kontroll, för att ta en i högen: KD motion 2001/02:Ju294

   Radera
  2. Ragnar Vanheden - det är väl inte troligt att du heter så, däremot finns ett twitterkonto under det namnet. Är det du som har det kontot?

   Radera
  3. Ragnar Vanheden är inte mitt riktiga namn nej. Jag har nog en av Sveriges vanligaste kombinationer av namn, vad det nu ska ge här.

   Nej, jag använder inte twitter, facebook, eller något liknande detta. Så vad än som står i Ragnar Vanhedens namn där, så är det INTE jag. Ragnar Vanheden är min favoritkaraktär från Jönssonligan, med Harry som stark tvåa, så det blev min signatur.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  4. Äh, OK, jag erkänner. Ragnar Vanheden är inte min favorit. Det var bara en rökridå för att skapa förvirring. Vanheden är skarp med för liten kostym och sitt kroppsspråk, men jag tror min favorit antingen är kriminalassistent Andersson som hör dåligt för att han fått vatten i öronen, eller den tyske kodningsexperten Dr. Fritz Müllweiser.

   /Ragnar Vanheden

   Radera
  5. I slutändan har du kanske både twitter och facebook-konton också..

   Radera
  6. Anonym, nope. Twitter är fullständigt meningslöst, 140 tecken ger inte utrymme för några vidare intressanta resonemang. Facebook, nja, det tilltalar mig inte. Förvisso är det en bättre plattform än twitter, men nej, inte alls min grej.

   /Ragnar Vanheden

   Radera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.