måndag 2 november 2015

Tomatsoppa kan...

Jag såg just att ett program i en tevekanal presenterades av en tomatsoppa. Hur sjutton bär den sig åt?

10 kommentarer:

 1. Jag läste charlatanen Martin Armstrongs biografi och i den hävdar han att en dator som FBI beslagtog från honom plötsligt blev självmedveten (s k singularitet) och började agera på egen hand. Den var då så oerhört schangtil mot Armstrong att den raderade sin egen hårddisk, dvs begick självmord.

  Tror man på sådana sagor kan man så klart tro att en tomatsoppa också kan agera helt självmedvetet och på egen hand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den typen av självmord lär bli funktion i de mest avancerade robotar som skall städa, sköta om oss och konversera med oss under många och långa gammelår - av sorg vill den dö när dess människa dör.

   Radera
  2. Birger, det är mer sannolikt att robotar med den intelligens som krävs för att ta hand om människor eldar upp sina kretsar i lönlöst försök att följa människans "logik" och motsägelsefulla levnadssätt och moral.

   "Does not compute. Does not compute!"

   Boom.

   Radera
  3. Vi får lägga in en liten algoritm som ger patienten en lätt knuff utför trappan när vårdkostnaden nått sin maxgräns.

   Radera
 2. Allt går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt...

  Per L

  SvaraRadera
 3. Tur att det finns "halstabletter & mineralvatten", annars fick folk ju betala för att se skit? Och utan "hjärntvätten" kanske fölk nostalgiskt skulle drömma sig tillbaka till gamla tider då de gick extra tidigt på bio, så de skulle hinna se reklamen före..

  SvaraRadera
 4. ...Utvecklingsmålen är utformade för att lösa systematiska problem. De är mål för att utrota fattigdom, trygga tillgången på mat från hållbart jordbruk till alla människor, se till att alla får utbildning och grundläggande sjukvård, uppnå jämställdhet mellan könen, transparent styre, god ekonomisk utveckling inom planetens gränser för ett stabilt klimatsystem, friska hav, tjänligt sötvatten och skydd av all biologisk mångfald. De tillstår att inget mål kan uppnås utan de andra.

  Det är en agenda som erkänner att alla 193 nationer sitter i samma båt. Vi måste gemensamt göra omställningen mot en bättre och mer hållbar inställning till utveckling för att ha chans att lyckas i framtiden. Verklig hållbarhet är den enda vägen till tillväxt, nyskapande och utveckling.

  Ramverket för utvecklingsmålen är ett unikt tillfälle att genomföra en klok och ambitiös plan för att ge alla en lyckosam framtid inom det säkra manöverutrymmet på jorden.

  Vi har ingen tid att förlora. Vetenskapen talar sitt tydliga språk. Vi har bara några få år på oss att vända de negativa kurvorna för globala klimatförändringar för att undvika katastrofala följder för mänskligheten.

  För att uttrycka det enkelt: det är nu eller aldrig. Målen är vårt tillfälle att sträcka oss bortom en agenda för att minska fattigdomen. Istället måste nu alla omfamna den här planen i sin fulla bredd: regeringar, finansinstitut och företag måste alla planera att rätta sina strategier och investeringar efter planen, mäta sina framsteg och vara öppna med sin påverkan, både positiv och negativ.

  Ledare världen över förtjänar erkännande för att de tagit fram en plan, ett ramverk, där nyckeln är verklig hållbarhet. De strävar mot betydande förändring genom att lansera en fullständigt integrerad agenda för globalt välstånd som är universellt. Den är lika viktig för USA, EU och Turkiet som den är för Afrika, Kina och Indien.

  Vi är den första generationen som kan utrota fattigdom och säkerställa överflöd för alla. Vi är också den sista generationen som har chansen att leda mänskligheten bort från den destruktiva väg som leder mot en planetär kris.

  Låt vår generation vara den som uppnår harmoni för både människor och planet. Låt oss alla ta vara på det tillfälle som dessa 17 utvecklingsmål erbjuder, och skapa vår gemensamma framtid under denna resa mot hållbart välstånd för alla. Vi har en plan.

  Johan Rockström

  Professor i miljö-vetenskap och chef för Stockholm Resilience Centre

  Peter Bakker

  Vd för World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)

  Roland

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.