onsdag 28 oktober 2015

Om att köpa en begagnad bil av politiker

Småprat på tåg. Plötsligt får jag frågan om vilken partiledare eller språkrör jag med minst tvivel skulle köpa en begagnad bil av - utgångspunkten var att partiledare och språkrör var i starkt behov av pengar och mån av att avyttra sin bil. 

Svaret kom direkt, jag liksom hörde mig själv säga det: Åsa Romson. 

Inte bara för att jag suttit i samma partiledning som hon, och inte heller bara för att hon är en person som inte smörar för att få fördelar. Hon tycks mig vara mer människa än politiker. Vilket har fördelar - men också nackdelar i det politiska spelet och den politiska retoriken.

Som miljöminister inför klimatmötet tror jag att det är svårt att hitta någon annan svensk toppolitiker som vore mer lämpad. Hade jag varit språkrör hade jag definitivt försökt få henne till miljörådgivare. Bland annat för att hon radar bisatser efter varandra på ett sätt som inte alltid är gångbart i politiken, men väldigt gångbart om man vill veta komplexiteten i en fråga.

(Ni behöver inte kommentera nåt om båtfärger, alla är redan medvetna om den historien så spara energin till något bättre).

I Dagens Nyheter fanns under helgen en lång artikel om Åsa. Passar ju bra nu inför Parisförhandlingarna om klimatet. Ett fel smög sig in.

I artikeln framstod det som att hon blev vald till språkrör därför att hennes motkandidat var alltför professionell - Miljöpartiets gräsrötter skulle ha valt Åsa som protest mot "professionaliseringen av partiet". Menade den annars så analytiskt genomtänkta Katarina Barrling. Åsa skulle representera den mer "idealistiska ådran i partiet". Tillägg: KB påpekar i kommentarsfältet att texten runt citaten i DN-artikeln inte är hennes. Allt utanför citaten är alltså DN:s journalists åsikt. Borde jag väl förstått, KB brukar ha full koll.)

Jo, det är möjligt att det fanns sådana underliggande skäl också - på temat Åsa är mer människa än politiker. Men det var inte huvudskälet till den stora segern i språkrörsvalet.

Det stora skälet var att hon ställde upp mot Mikaela Valtersson som var en av dem som drev partiet bort från gröna grundbultar mot en nyliberal syn på vinster i välfärden, vinstsyftande skolor etc. Valtersson stod för något som inte de många miljöpartisterna stod för. Åsa stod för det som var partiets ideologiska grundbultar. Hon sågs som miljöpartist, medan Valtersson sågs alltmer som en främmande fågel som flugit högt upp i partihierarkin - de enda som inte såg detta var journalister som fått för sig att Valtersson var favorit eftersom de fått sin bild av en liten medievan Stockholmselit.

När Valtersson inte blev vald så lämnade hon politiken och blev plötsligt företrädare för friskolor vars drivkraft är att plocka pengar ur verksamheten. Den lilla eliten som drev Valterssons namn lämnade till stor del de också politiken.

Det kommer säkert att gå åt helvete i Paris - i relation till vad som borde göras - men det lär inte vara Åsas fel. Hade jag behov av en begagnad bil hade jag mycket väl kunnat köpa den av Åsa. Om hon nu hade ägt en bil. Vilket hon inte gör.

38 kommentarer:

 1. Mikaela Valtersson menade också att det är en mänsklig rättighet att bosätta sig var man vill, vilket innebär att om 500 miljoner människor vill bosätta sig på Seychellerna så skall de få göra det. Har man den sortens åsikter samtidigt som man låtsas vara grön är man inte grön, utan en politisk bedragare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För övrigt är det ganska groteskt att hitta på egna mänskliga rättigheter, som inte ens FN håller med om. Men sådant förefaller gå för sig i Massinvandringspartiet de Groteska. Var försvann naturens rättigheter?

   Radera
  2. Det är väl inte så långt från vad MP och Romson står för idag?
   För övrigt så undrar jag varför miljöpartiet inte slåss för den svenska kulturens överlevnad och inte anser att också vår etnicitet, vårt folk har rätt att existera i habitatet Sverige vi ägt sedan urminnes tider?
   Att hon anser att alla hon ser på tunnelbanan i Stockholm är svenskar skall man kanske inte tjata om i all oändlighet men med tanke på MP:s inställning i etniska frågor så är det absurda uttalande en bekräftelse på hur Romson tänker och på att hon inte ger det etniskt svenskar något värde.

   Radera
  3. Miljöpartiet förvandlades från ett ekocentriskt parti till ett homosapienschauvinistiskt och anarkoglobalistiskt parti.

   Radera
  4. RB, vilka vi har ägt Sverige sedan urminnes tider?? På min mors sida är "vi" valoner, på min fars sida är "vi" i senaste leden tyskar och fransoser, längre tillbaka - eftersom du nu talar om urminnes tider - sicilianare och boende i Mellanöstern. Vilket habitat, sedan urminnes tider, tillhör jag...???

   Vilket habitat tillhör de tiotusentals pensionärer som bosatt sig i södra Europa efter sitt arbetsliv i Sverige? Det portugisiska habitatet? Skall de ses som hot mot den portugisiska kulturen?

   Vad gäller kultur så är det nog så att den kultur jag växte upp i - femtiotalets Sverige - skiljde sig väldigt mycket från den kultur som mina senaste, förmodligen sista, barn (födda i mitten på 80-talet) växte upp i. Faktiskt. För att inte tala om när mitt första barnbarn föddes häromveckan. Synen på familjen, synen på staten, synen på det globala, synen på varor, konst, musik, teater, böcker, synen på kyrkan och vetenskapen...

   Vi lever i ett flöde, sedan kan vi ha olika uppfattningar om hur snabbt flödet är. Själv brukar jag betrakta grön ideologi som såväl det mest konservativa som det mest radikala - bland annat tror jag att ett samhälle mår bäst av att omformning sker i relativt sakta mak, så att människor hänger med. Ibland kräver omvärlden att förändringar sker snabbt, inte minst gäller det teknisk utveckling, klimatförändringar som sker förhållandevis snabbt, krig och annat kaos som människor skapar.

   I den tätort som ligger närmast mig har förändringarna skett oerhört snabbt - myllret av små affärer har ersatts av några stora affärer och fler bilfärder till Katrineholm för att handla, bebyggelsen har likriktats, hantverkarna har blivit färre, soptippen har blivit återvinningscentral, jordbruksmark blivit golfbana, de små kapellen har stängts, fotbollsplanerna är tomma, biografen besöks nästan aldrig av ungdomar, värderingar har förskjutits, skolan och äldrevården har genomgått en besparingskris på 90-talet som förändrade allting, hemmafruarna finns inte kvar, de stora textilfabrikerna där åtminstone någon i varje familj jobbade, är nedlagda, posten likaså, vårdcentralens ägarformer har skiftat, de flesta äter inte potatis varje dag längre, synen på homosexualitet och icke-troende har förändrats radikalt - och ingenting av detta har med invandringen att göra, de största förändringarna har skett den förutan.

   Grannarna, som jag fick när jag flyttade till Vingåkers kommun från Stockholm i början av 70-talet är alla döda - ingen hade känt igen sig i det Vingåker de vuxit upp i. De hade sagt att det var bättre förr. Strukturerna har helt förändrats. Kulturen förändrad. Det lilla i den förändringen består i att fler med invandrarbakgrund vandrar på gatorna, de stora kulturförändringarna har skett dem förutan. Vi lever i ett flöde, inte i ett stationärt tillstånd. Det kan vi gilla eller ogilla, acceptera eller blunda inför. Det skapar möjligheter, och problem och konflikter. Att leva mitt i detta är att vara människa i vår tid.

   Radera
  5. Jag har här och i gästinlägg hos Cornucopia försökt påpeka att vi måste fokusera mer på livsflödet vi är en del av. Och på dess bevarande. Men moderna miljöpartister har svalt den liberala antropocentriska individualismen, trots att det inte går att hålla ihop världen när det inte finns något annat viktigt än individen.

   Radera
  6. Lite lustigt också att en del klagar på "kulturmarxism" och inte begriper att den svenska politiska eliten anser att den har en överlägsen liberal kultur som den vill pådyvla hela världen trots att den är radikalt orimlig och ohållbar.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  8. Litet lustigt..
   Här dyker det mest svenska upp... Att förmeka sig själv.
   Vem vill ha ett "son"-namn idag?
   Alla skall hitta på de mest märkliga namn, eller rotar i gamla anor...
   När Svensson är det mest föraktfulla...

   Hur gör den då som bara har "son"-namn i bakgrunden...
   Vad skall vi stackare ta oss till?
   Dessutom är vi tydligen utsatta för rasism... Eller hur skall man uppfatta detta.
   Slutsatsen blir: Vem vill vara svensk?

   Radera
  9. Birger! Visst kan invällande människor med främmande seder (etnos) skada urbefolkningens kultur. Detta har hänt gång på gång under den oljedrivna massturismens tid! Turistindustrins spanare upptäcker gång på gång ett litet jungfrueligt habitat och strax väller det in människor och förväntar sig det ena efter det andra som inte hörde till pärlans ursprungsegenskaper. Ur ekonomisk synpunkt kan detta vara en framgång -- men för sederna och ekologin är framgången inte lika självklar. Alkoholism och prostitution är väldokumenterade bieffekter. Om det är etniska medelsvenskar som är turister så hamnar väl alkoholen snarare i turisterna.
   På restaurang i t ex Venedig har vissa svenska sällskap intagit flaska efter flaska vin och känt sig glada och gränslösa och samtidigt trott att kyparna bara gläds åt att få sälja så många flaskor helt i överensstämmelse med provinsen Venetos vinkultur.
   De har fel -- deras överförfriskade utrop stör kulturen via bl a kyparna. Detta är delgivit mig av en venetianare!

   Radera
 2. Vi borde tala om att göra samhället oberoende av olja. All olja som hittats kommer att eldas upp. Det kommer att få konsekvenser för klimatet.

  Klimatsatsningar borde vara inställt på att begränsa de negativa konsekvenserna av det förändrade klimatet. Allt annat är bara slag i luften.

  Att göra samhället oberoende av olja är viktigt för att demokratin ska överleva och för att göra det möjligt att hantera de allvarliga klimatkonsekvenserna.

  TL;DR Sluta kalla icke fossila energisatsningar för klimatpolitik. Kalla det hellre oljeoberoende eller hållbar energi.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt att det finns människor här som tror att vi kan förändra klimatet? Ett folk, eller mänsklighet som i universum är en parentes. Men det är klart, storhetsvansinnet har alltid florerat bland människor men inte i naturen. Och jag som hoppades att det endast var de elitiska partierna från vänstern-MP till M, och SD som stod för mörkläggningen av en ny istid som är på väg! Statistiskt och vetenskapligt klarlagt.
  http://newsvoice.se/2012/12/05/istiden-ar-har-den-globala-medeltemperaturen-sjunker-enligt-ny-forskning/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns gott om exempel där människor förändrat naturen, också i stor skala.

   Länken som du inte fick skicka in visar ingenting. Den jämför trender över 10 000 tals år med en period på mindre än 50 år (faktiskt bara 17 år) och påstår att man kan dra slutsatser av det. Tydligt en förvirringsartikel utan substans. Ta en titt på källan så förstår du: http://www.cru.uea.ac.uk/

   Radera
  2. Jag för min del förlitar mig mer på isborrtjärnor.

   Radera
  3. Det är inget fel på den data du refererar till via artikeln. Det är slutsatserna i artikeln som är tagna ur luften. Hade slutsatserna varit tagna ur borrkärnorna hade det varit OK.

   Radera
  4. Vi är på väg in i en istid. 0,2 grader kallare blir det / 100 år.
   Vi är på väg in i en varmare tid, 2 grader varmare / 100 år, blir det.
   Vår egen påverkan är TIO ggr större än den vi inte kan göra något åt.
   Vad BÖR vi då göra något åt. Klimat förändring förnekare är obildbara.
   Men skull vi få med den vettiga och nu tysta industrin så kanske...
   Kommande onsdag kommer ett program som handlar om detta på KLOTET 13:35.

   Roland L

   Radera
  5. Väldigt vad folk här är pålästa? Inte ens IPCC har alla fakta?? Men det är klart har man gått på en lögn är det svårt att ta till sig det som "känns" fel! Läs Expressen vet ja. Inte ofta jag gör det men ibland har tidningen intressanta inlägg. Om länken godkännes förstås.

   http://www.expressen.se/debatt/expressen-ga-inte-pa-klimatbluffen/

   Radera
 4. Visst skulle jag kunna köpa en bil av Romson. Säkert av Sjöstedt också. Kanske hellre av Sjöstedt förresten. Han slirar aldrig. Romsons klavertramp drar ner helhetsintrycket.

  Fridolin skulle jag inte köpa ens en cykel av. Han verkar genomfalsk.

  Schyman skulle jag undvika att handla med. Hon skulle kanske vilja trycka dit patriarkatet genom att lura mig.

  Av de borgerliga skulle jag helst köpa av magister Björklund och absolut inte av Lööf.

  Den partiledare jag mest skulle våga köpa bil av är Elin Pöllänen (om hon nu hade haft bil). Företräder man ett parti som inkluderar omtanke om ALLA så litar jag på att inte bli lurad.
  http://www.djurensparti.se/

  /Magnus

  SvaraRadera
 5. Jag tycker fortfarande flyktingdebatten är helt snedvinklad. Flyktingarna kommer från 14 år av amerikanska aggressioner och om man nu verkligen vill göra något för mänskligheten är det konstigt att inte fler protester höjs för att förhindra detta eviga krig men i debatten diskuteras inte detta, utan man får istället intrycket att dessa flyktingar kommit från mars eller flytt någon naturkatastrof.

  14 år av krig på Afghanistan, Libyen, Irak och Syrien.

  4 miljoner muslimer har dött och bland dessa är flertalet oskyldiga civila och deras släktingar kommer naturligtvis att radikaliseras av massmord på oskyldiga förutom att skapa massflykt från deras skövlade länder.

  Det är väl humant att hjälpa folk i nöd men att sätta dem i en position där de får undermåliga eller nerbrända flyktingförläggningar och med en allt mer aggressiv högerextrem opinion, kommer detta till slut leda till att vi får en fascistisk regering och då kommer väl alla ändå skickas tillbaka ändå.

  Att försöka ändra folks inställning till invandring genom utfrysning och munkavle är precis, exakt det som lett till att SD gått framåt. Så oavsett vilken inställning man själv har måste man inse att det finns många som inte delar denna inställning och att försöka trycka mer detta leder till precis det motsatta.

  Jag vill inte ha SD i regeringen dels för att de är rasistiska och ett stödparti till finanseliten och dels för att de helt tydligt inte står för medborgarnas intresse med deras stöd för sociala nedskärningar och deras natostöd.

  Men att försöka tysta dem eller omvända dem leder ju helt klart till motsatt resultat och bara en idiot gör samma sak om och om och förväntar sig ett annat resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var det början till innehåll i debatten. Varför litar vi på vissa politiker? Birger försöker förklara hur han tänker. Majoriteten av oss är inte rationella. Varför är vi inte det? De flesta verkar var lojala till sitt land även de som flyr har ett mentalt tungt bagage. Jag minns att jag tänkte att miljöproblemen var så svåra redan 1985 att tanken var för mig att lindra verkningar var det enda som var möjligt. Jag var inte ensam som märkte att MP ute i kommunerna fastnade i aktuella /akuta sak frågor. Det var mycket liten tid eller ork för långsiktigt tänkande. Det var svårt att ifrågasätta t ex tjänstemännens uppgifter. Vår försvarsminister har föreslagit att Sverige ska få delta i NATOS informationsinsamling. för att få korrekt information. Men USA som vinklar mycket infornation till skäl för att gå in med vapenmakt!? Efter 14 års krigande så ökar antalet flyktingar i Europa vilket är självklart. Tots alla mobiler och internet så är det omöjligt att bedöma vad som sker i t ex Syrien. Då är det inte konstigt att miljöproblem inte upmärksammas. Att Syrien haft torka och missväxt har kommit fram först i år. Krig är mycket miljöförstörande. Det betyder att även om krigen i Mellanöstern tar slut i morgon så kommer det att ta många år att kunna odla förrutom att bygga upp landet fysiskt. Att införa tidsbegränsat uppehålls tillstånd då är helt fel för asylsökande.. Det kommer bara att gynna arbetsgivare som utnyttjar papperslösa personer. Hela världen har samma problem att det finns för få s k riktiga arbeten. Det är inte sant utan att det synes så eftersom få vill eller kan betala för nödvändigt arbete. Det nödvändiga arbete måste delas på och då behöver vi inte höginkomsttagare. Vilken funktion ska dessa personer ha i ett samhälle där vi alla ska leva inom det ekologiskt- och socialt hållbara samhället. Vad ska de ha pengarna till? Sverige har 53 kvm bostadsyta per person t ex. då borde vi inte ha bostadskris. Bankerna kan förlänga huslånen så att stora hus och lägenheter kan byggas om till fler små. Hyresgästerna ska naturligtvis betala för sig. Tycker Tant Barbro

   Radera
  2. Mycket bra skrivet Tant Barbro Tack!''

   Lisbeth

   Radera
 6. Jag hade inte köpt en bil av någon politiker men vill man köpa en vapenbestyckad överfallsdrönare för att t ex hjälpa saudi att bomba läkare utan gränsers sjukhus i jemen kan man vända sig till wallenberg.

  SAABs nya Dassault Neuron kan nog döda massa läkare, civila och skapa nya flyktingkriser wallenberg kan sen tjäna pengar på flyktingförläggningsbusiness med.

  SvaraRadera
 7. Katarina Barrling Hermanssonons okt. 28, 02:21:00 em

  De avsnitt där jag citeras är där det står talstreck framför (i DN-artikeln). I och med att citaten av mig vävs in i löptexten så kan det framstå som om jag står bakom även det som sägs "runtomkring" citaten men så är alltså inte fallet.

  SvaraRadera
 8. "Naturligtvis tvår man sina händer och ojar sig över hushållens skuldbubbla och insisterar att åtgärder måste tas mot detta, men själva avser man att elda på brasan och säger sig även stå redo att sänka räntan ytterligare." skriver Cornucopia på sin blogg om Riksbankens beslut att inte röra räntan.
  Själv blir jag varm om hjärtat.Amorteringskravet gick på pumpen och räntan ligger kvar.
  Jag kan köpa en bil av Åsa,kanske en av Per eller Gustav också?
  Hur har du det på bilfronten Birger?
  Man blir så lätt rik på lån utan avbetalning.
  /Joakim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har två skitbilar...
   http://schlaug.blogspot.se/2011/01/slut-med-skattebefrielse-for-fords.html

   Radera
 9. Förmodligen har Åsa ingen bil. Hon behöver ingen. Åsas körs nämligen runt dit hon önskar i en tungt bepansrad "miljöbil". Dessutom, hon bor i Stockholms innerstad, där behöver hon heller ingen bil. Så varför klagar lantisarna på höjd bensinskatt, de kan väl åka tunnelbana. Ridå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket strunt, Hans! Tänk att debatten kan bli så oerhört låg!

   Radera
  2. Om lantisarna lär sig att åka tunnelbana kan de bli riktiga svenskar.

   Radera
 10. Hon har båt dock. Målar den flitigt har jag hört :-)

  Modigt av dig att slå på kommentatorsunktionen, förresten.

  /Mats Sonesson

  SvaraRadera
 11. Peter Eriksson från Kalix. Mats Hammarström från Lund, Birger Schlaug från Vingåker, Lotta Hedström från Tomelilla, Mara Wettersreand från Eskilstuna, Anders Nordin från Altersbruk. Mp:s språkrör r och har aldrig varit urbana, sp Hans är helt fel ute.

  SvaraRadera
 12. Thorsten Schütteons okt. 28, 09:19:00 em

  Åsa är den första partiledaren sedan Bertil Ohlin som är disputerad!

  SvaraRadera
 13. Fyra personer jag skulle kunna köpa en begagnad bil av.

  Birger Schlaug för att han är outtröttlig och håller liv i gröna drömmar, Dem ska vi aldrig ge upp. Var sak har sin tid. Samt för att han vill försöka lösa problemen här och nu, i den verklighet vi befinner oss i.

  Jonas Sjöstedt för hans kamp mot vinster i välfärden och för att han nu drömmer gröna drömmar. Och även för att han verkar så snäll och ärlig.

  Jimmie Åkesson för att han är realist. Och hela tiden har förespråkat mer hjälp på plats i flyktingläger och på plats i krigsfria zoner.

  Bert Karlsson och Migrationsverket för att de i morse på SVT talade om upphandling och om hur systemet ser ut. Flyktingmottagandet skulle idag inte bli billigare i statlig regi sa man. Jag skulle även våga köpa en begagnad bil av Bert Karlsson, för att han säger att bränder även startar inne på asylboenden.

  Skulle aldrig köpa en begagnad bil av journalisterna på SVT. Det för att de på Aktuellt i kväll inte sa emot. Ingen har åkt fast hittills sa en person. Vilket inte stämmer. En asylsökande kvinna har åkt fast. Som Bert Karlsson sa, vi ska veta att bränder även startar inne på asylboenden. Och är det så ska man säga det.

  Så en till som jag aldrig skulle köpa en begagnad bil av... Mona Sahlin. Det därför att hon automatiskt kopplar bränder till rasism. Hon vet alltså inte, eller vill inte kännas vid det som Bert Karlsson vet och säger, dvs att bränder även startar inne på asylboenden, av asylsökande själva. Vilket naturligtvis inte betyder att bränder inte även startar på grund av rasistiska motiv.

  Trodde väl aldrig att jag skulle hålla med Bert Karlsson i något. Men se där fick jag fel:)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Hur har bränder startat inne på asylboendet och hur och av vem och i vilket syfte och vad har det lett till?
  Hur har bränder startat i byggnader avsedda för framtida flyktingar? Av vem, syfte och konsekvenser.
  Bert är en girig och förslagen person som jag skulle få spader av att umgås med i mer än fem minuter.
  Om en rasist skapar en brand i en obebodd eller bebodd förläggning så är det väl rasismen som är problemet. Är det då en förmildrande sak att branden skapas i en bebodd förläggning.
  Hur är det med Lisbeth, har Du en svacka som Du snart kommit över, eller är tidens tryck övermäktigt ?

  Roland Lidén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidens tryck är oss alla övermäktigt? Tiden verkar vara ur led. Omvälvningstider. Svacka eller inte sök Roland och finn. Birger Schlaug vill inte, att vi lägger in länkar och det är en och annan som sagt, att de respekterar det, så nu även jag. Men du kan få en liten vink. Vinkar säger Schlaug inget om. Googla kring detta och du kommer till SVT. Mycket information försvinner i mängden, saker nämns. En del saker upptar medias tid och då även vår. Mycket ofta viktiga saker, nämns liksom lite i förbigående.

   ( Det har t.ex. nämnts att USA startat krig i världen, som fått oroligheter i Syrien att ta fart. Det är inte heller något media tjatar om. Tvärtom, det skrivs hela tiden om USA:s roll här på bloggen) En del finner det tjatigt i stället för att tacka.

   Det finns alkohol och narkotika även inne på fängelser och flyktingförläggningar... Varför förutsätter du att "en rasist" skapar alla bränder i flyktingförläggningar? Har du genom åren lyssnat för mycket till Mona Sahlin?

   Personligen så lyssnar jag till de som vet något i en sakfråga och säga vad man vill om Bert Karlsson, han om någon vet att bränder kan starta i en flyktingförläggning, av en flykting. Det plus att jag såg en notis från SVT, gör att skrev att jag kan tänka mig att köpa en begagnad bil av Bert Karlsson. Lyssna gärna till intervjun på SVT, med Bert Karlsson och Migrationsverket. En intervju som vore bra för alla att lyssna till. För den är upplysande.

   Jag vill inte döma någon person, utan se till sak och inte person. Våra svackor är väl ofta, att vi ser för mycket till person, i stället för till sak. Det behöver vi komma bortom. Ett nytt bra och lärorikt program har börjat på teve, politiker möter "vanliga" människor. Möten tror jag är svaret på många av de problem vi nu står inför. Vi behöver kliva upp ur våra respektive skyttegravar och lyssna till varandra. Inte minst på denna förträffliga blogg.

   Lisbeth

   Radera
 15. Glöm inte att fråga Åsa om dieseln i tanken är skattad! (förlåt, kunde inte motstå).

  Hon försöker säkert efter förmåga i Paris. Men om man är emot kärnkraft så har man vissa trovärdighetsproblem i klimatfrågan.

  SvaraRadera
 16. @ Birger

  Det är positivt att Åsa är mer riktig miljöpartist jämfört Mikaela. Jag antar att du har kontakter kvar med människor i partiet så jag frågar dig direkt.

  1. Anser du att det finns det en framtid för Miljöpartiet i övrigt om man betraktar partiets medlemmar? Är de riktiga miljöpartister eller mest borgare?
  2. Finns det tillräckligt med folk för en nationell och internationellt balanserad demokrati som kan skatteväxla ordentligt?
  3. Finns det tillräckligt med folk för fred?
  4. Finns det tillräckligt med folk för en nedväxt till balans med naturen?
  5. Kan attityden till invandring förändras och bli mer balanserad och realpolitiskt möjlig?

  Vidare

  Har folk olika kulturer? Vilka kulturer är kompatibla med varann? Kan det vara så att vissa tidsperioder så kan det vara bra med migration, andra inte.?Kanske är det inte bra med migration när tillväxten hotar miljön och olika arter? (länk förbjuden) Kanske är det lämpligast med nedväxt av mänsklig population, just nu? (länk förbjuden)

  Kan det vara så att Bilderberggruppens plan är olika masslakter i världen med påföljande massinvandring (men aldrig till de attackerande eller understödjande länderna) och att skapa segregering av olika kulturer i ghetton som sedan ska hjälpa till ytterligare med nedväxten såsom det brukar ske? (länk förbjuden)

  Det skulle faktiskt kunna förklara politiken som förs. Det skulle också kunna förklara varför just Henry Kissinger varit ordförande på dessa hemliga möten. (länk förbjuden) Olof Palme jämförde ju bombningarna av Hanoi med Treblinka. Tror du att det gjorde Henry glad? (länk förbjuden)

  Vad gäller habitat är kanske hudfärgen för oss människor viktigast av rent vetenskapliga skäl? Ger stark sol sjukdomar för ljushyade och svag sol sjukdomar för mörkhyade ex. p.g.a. D-vitamin-nivåer? (länk förbjuden) Kan detta vara planen? Sjukdom och död genom migration?

  De tiotusentals pensionärer som bosatt sig i södra Europa efter sitt arbetsliv i Sverige befinner sig i ett varmare klimat som kanske gynnar vissa av dessa människor fysiskt. De försöker inte ändra Portugals kultur till medeltid. De försöker inte ändra hur Portugals kvinnor klär sig. De läser inte fascistiska strofer ur ”heliga” böcker som kan riskera att radikalisera dem (länk förbjuden) och de hjälper kanske t.o.m. miljön genom att minska sin energiförbrukning eftersom ingen eller mindre uppvärmning behövs? (Ja, undantaget de virrpannor som tar flyget till Sverige för ofta eller far omkring i motorbåt eller rosa Caddilac).

  Att kapellen har stängts kan bero på att västerländsk utbildning oftast leder till deltagande i religionskunskap och viss kunskap om hur vetenskapen söker sanningen. Detta resulterar i en naturlig ateism av ungefär samma anledning som att barn vid en viss ålder inte längre vill tillbedja Jultomten, d.v.s. de har förstått bättre.

  Om fotbollsplanerna där du bor är tomma kan det bero på att ungdomar dräller på stan eller spelar videospel, eller radikaliseras i den nybyggda moskén eller att Miljöpartiet kanske varit med och privatiserat fotbollsplanerna och att ungdomarna därför inte har råd, eller att dagens ungdomar hellre drogar ner sig p.g.a. arbetslöshet, detta p.g.a. EU, med de droger som väller in p.g.a. EU-medlemskapet ökade frihandel och ökade rörlighet?

  Att biografen besöks alltmer sällan av ungdomar kan bero på Internet eller att deras ekonomi försämrats med den borgerliga politik som Miljöpartiet och övriga fört?

  Att värderingar har förskjutits kan kanske bero på att politiker har godkänt att massmedia numera är ägd av fåtalet utländska individer förbundna med det militärindustriella komplexet? (länk förbjuden)

  Att skolan och äldrevården har genomgått en besparingskris på 90-talet kan bero på Novemberrevolutionen (länk förbjuden) och/eller att Ingvar Carlsson och Carl Bildt lurade in svenska folket i EU.

  (forts. följer)

  SvaraRadera
 17. (forts.)

  Att skolan och äldrevården fortsatt inte förbättrats kan kanske bero på att Miljöpartiet inte verkar för ett utträde ur EU samt att Miljöpartiet vill att den slimmade budgeten ska finansiera invandring, inte skola eller äldrevård. Folket vill kanske ut ur EU? Politikerna genomför kanske inte detta? Kanske har vi inte demokrati såsom folket tror?

  Hemmafruarna finns kanske inte kvar tack vare Olof Palmes socialistiska politik (tacksamhet till Olof Palme för detta), men kanske ersätts de idag av utförsäkrade invandrarungdomar som får bli butlers och privata städerskor som är avdragsgilla tack vare Miljöpartiet?

  De stora textilfabrikerna där åtminstone någon i varje familj jobbade, är kanske nedlagda p.g.a. EU och globaliseringen?

  Posten läggs kanske ner, här och där, p.g.a. att det inte finns något budgetutrymme för statlig service när budgeten EU-slimmats och budgeten ska finansiera både invandring, den EU-avgift som Miljöpartiet stödjer och en massa annat skit såsom bidrag till övergödda kossor.

  Kanske har vårdcentralens ägarformer skiftat p.g.a. Miljöpartiets borgerliga politik?

  Kanske äter inte folk potatis varje dag längre, p.g.a. att det finns nyttigare mat ur ett rent LCHF-perspektiv eller kanske äter de glyfosat-besprutad snabbpizza numera?

  Kanske har synen på homosexualitet förändrats p.g.a. att folk inte tror på dogmer och skambeläggande längre?

  Jo. Vissa saker har kanske förändrats radikalt och visst har du rätt i att de största förändringarna har skett helt utan inflytande av invandringen. Inflytandet har kanske politikerna stått för?

  Det är kanske politikerna efter Olof Palme som skapat dagens Sverige och det är kanske folket som varit naiva nog att rösta in dem? Kanske ville folket ha Sverige som det blev, eller kanske inte? Det skulle kanske kunna förklara Sverigedemokraternas opinionsiffror?

  Hur dessa förändringar skedde är så pass osannolikt att det kanske handlade om någon typ av statskupp? När två ledande socialister mördas och polisspåret och landsförrädarspåret inte utreds, och 6 månader efter detta Natos avlyssningssystem för u-båtar installeras, är det inte utan att man undrar...

  När sedan statsministern avgår surmulet på kryckor... gör det inte saken bättre...

  Jovisst skapar det möjligheter, och problem och konflikter, allt det som skett. Och visst är det sant att svenska folket tvingas leva mitt i detta i vår tid, men de behöver ju inte gilla det och de kan ju få för sig att reagera och försöka förändra det, problemet är att Miljöpartiet inte ger dem ett alternativ till den politik som de ogillar.

  F.ö. ser jag inte det borgerliga Sverigedemokraterna som ett alternativ. (länk förbjuden)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.