torsdag 29 oktober 2015

Livet som Bert

Bert Karlsson är en av dem som granskas med anledning av asylboenden. Arg har han varit på granskande journalister i SvD - "ni är så jävla dumma i huvudet" - samtidigt som han glatt meddelar att han tjänar  mer på asylboenden än vad han gjort på Carola. Några hundra miljoner räknar han med. Blir nog mer än förra gången han gjorde affärer i det som krasst kallas för flyktingbranschen.

Hur det var förra gången - på 90-talet - kan man läsa i boken Mitt liv som Bert. Jag har ett exemplar, dedikerad med orden "Till favoriten i miljöpartiet"... Själv hade jag ingen favorit i Ny demokrati - det parti han och Ian Wachtmeister bildade. Fick boken när vi av en tillfällighet träffades i en frukostsal på ett hotell i Stockholm för några år sedan.

Under rubriken Flyktingförläggning en lönsam affär skriver Bert Karlsson hur hans första flyktingförläggning "var en av mina mest lönsamma affärer någonsin". Under de första femton månaderna genererade förläggningen 50 miljoner kronor. Anläggningen - Stora Ekeberg som låg bredvid hans klenoder Sommarland och Köpstaden - fick han på köpet när han köpte marken till parkeringsplatsen. Så skriver han.

Och berättar vidare att flyktinganläggningen var "en garant för hela Köpstaden eftersom den garanterade så mycket pengar att det täckte alla utgifter. Det enorma kassaflödet gjorde att jag inte behövde titta speciellt noga på kalkylerna."

Men så var det då det här med Ny demokrati och riksdagsplatsen och Bert Karlsson frågar sig  i boken hur han kunde vara "så jävla dum att jag trodde att jag skulle kunna sköta allt det här och samtidigt vara riksdagsman".

PS!
I samma bok meddelar han vad som gör att han mår mest illa. Bo Dockered (den enda maffialiknande person han mött), frimurarna, ishockeyförbundet, Ove Thörnqvist och miljöbilar tillhör den skaran bland många och mycket annat.

Gudrun Schyman, Runar Sörgaard och svamp (särskilt blomkålssvamp) är sådant som står på listan "Det här mår jag bra av". Själv finns jag inte med, vilket känns betryggande.

45 kommentarer:

 1. Ja precis han erkänner att han är girig. Hur många gör det? Är ingen beundrare av girighet. Är inte heller för vinster i välfärden. Utan väldigt mot. Det var därför befriande, att lyssna till intervjun med Migrationsverket och Bert Karlsson härom dagen. De var om inte överens, ganska överens. Intervjun började med att tala om belopp volymer, miljoner blev till miljarder. Det är lätt och okej att säga fel även som journalist! Men det är en viss skillnad, som man torrt och sakligt sa från Migrationsverket. Bert Karlsson fick frågan, om det är lika okej att tjäna pengar på flyktingboenden, som med allt annat. Han svarade efter viss tvekan ungefär så här, ja det är ju så det är. Flyktingar är knappast det enda som det tjänas på. Men det är känsligast för en del. Inte svårt att förstå för vad kan vara värre än att undfly krig och umbäranden?

  Han som person har knappast sett till att det är så. Bert Karlsson är inte marknaden personifierad. Han kan marknaden och han utnyttjar den till fullo. Fult visst! Han visar oss marknadens fula tryne. Men en del ser hellre hans. För visst är karl magstark.

  Det var onekligen intressant att höra, att med detta system, så skulle vi inte vinna på att fler/alla asylboenden drivs i kommunal regi. Det förhindrar marknadens aktörer. Alla inklusive jag själv retar mig på Bert Karlsson. Men en sak är säker, jag retar mig mer på den s.k. marknaden, som gör så att Bert Karlsson kan sko sig på flyktingar. Och visst har han rätt politiker och media är dumma då de gnäller på honom i stället för att göra allt vad de kan för att ta tag i vinsterna i välfärden. Jonas Sjöstedt undantagen. Dessa vinster försvinner nämligen ut ur landet till skatteparadis. Och Bert Karlsson skattar här hemma. Det går att kolla upp om han verkligen gör det. En sak för journalisterna.

  Att konsekvent vara mot någon/något innebär att inte vara öppen för, att det kan ligga en sanning i allt som sägs. Och intervjun i SVT med Bert Karlsson och Migrationsverket skapade i alla fall hos mig eftertanke. Det sades inget som egentligen inte sagts förut, men det sades annorlunda. Och det är den sortens samtal vi nu behöver.

  Kul att du fick en dedikerad bok:) "Till favoriten i Miljöpartiet" Tilläggas kan att jag inte heller hade någon favorit i Ny Demokrati. Även om de hade drag under Galoscherna. Sådana partier är barn till helt eller delvis misslyckade politiska beslut. Och viktigt är att de flesta besluten tas inte här hemma.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Det var fint formulerat som sätter fingret på vad du (och säkert fler tänkande) anser om Bert. Tyvärr vill inte min frukost stanna kvar när jag tänker på allt detta drag under de där skorna.

  SvaraRadera
 3. Herr Muffins se honom som en vägledare, som visar marknadens värsta avarter. Så kanske du kan behålla frukosten.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Men visst tog din självbild lite stryk när du utsågs till hans favorit?

  Fred Lane

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen fara., Fred. Jag vet att han säger mycket som är ogenomtänkt. Förresten: möjligen tänkte han på att både han och jag varit kritiska till momssystemet: konserter har låg moms, dansar man därtill blir det hög moms. Så in i h-e korkat.

   Radera
 5. Jag tror att det skulle vara ett stort steg till större acceptans om vanligt folk kunde hyra ut ett rum eller två till asylboende och på så sätt få del av kakan, så att den inte bara går till Bert och hans likar. Dessvärre blir det ju en hiskelig administration av det hela, men jag tror att slutresultatet skulle bli så bra att det vore värt det.

  SvaraRadera
 6. Bouvin var min favorit i NyD. Varje gång man kanske började tycka att de var lite, lite vettiga kom Bouvin fram och ställde allting till rätta igen.

  Bert och hans typ kommer alltid att finnas. Precis som det också kommer att finnas kriminella, drogberoende och mobbare. Det är upp till samhället att hantera detta.

  SvaraRadera
 7. Som svampkonnässor begriper jag inte riktigt varför nån yvas över blomkålssvamp. Den spelar ju definitivt i B-laget. Det som kanske är lite kul med den är att man kan fylla korgen rätt snabbt och rädda dagen om man inte hittar så mycket annat.

  Bra Karljohans-år i år, förresten, åtminstone där jag bor.

  SvaraRadera
 8. Det är ytterst få som blir rika på att arbeta sig upp. De flesta som blir nyrika har på olika sätt blivit det genom att koppla in sig på det finansiella flödet kommet ut ett parasitärt finansiellt system. T.ex

  1) Folk har gjort "bostadskarriär" där de lyckats sälja bostaden till en efterkommande boskuldslav. Bankerna är de som trissar upp priserna genom att hetsa de presumtiva skuldslavarna (de sk "köparna") mot varandra i budgivning genom att banken hittar på och "lånar ut" bankens egna skulder. Liksom alla pyramidspel kan en säljare bli rik om hen hoppar av pyramidspelet innan det faller - vilket bostadsbubblan snart kommer göra.

  2) Man kan bli rik på att spekulera på börsen. När bankerna "lånar ut" sina egna skulder till kundkonton ökar hela tiden risken att folk ska göra bankrusning och bedrägeriet uppdagas. Därför har det finansiella systemet sett till att skapa dvs sidopyramidspel siom kan fungera som uppsamlingspooler - börsen är en sådant buffert-pyramidspel. Genom att lovas allt större vinster (genererade av att bankerna skapar alltmer kontopåhitt genom att framför allt trissa upp priserna på den sk "bostadsmarknaden) kan uttagsanstormningar förhindras och folk kan fortsätta inbillas tro att de blir allt mer rika ju mer av bankens skulder de har på kontot.

  3) Man kan bli rik på valutaspekulation. Där gäller det framför allt att förutse vem USA, såsom herre på täppan, ska straffa genom att USA kontrollerar den internationella handeln till 85%. Lyckas man spekulera rätt i vilket land USA ska destabilisera och/eller bomba så kan man tjäna stora summor på att följa efter Soros i hans handlingar och gissa rätt.

  4) Man kan, såsom Bert Karlsson, bli rik på de flyktingströmmar som USA skapar när de försvarar dollardiktaturen. Som Anders Borgs så till en amerikansk tankesmedja där han tackade USA för flyktingarna:

  -””Ni krigar och vi får flyktingarna”

  Och Bert Karlsson kan cyniskt få mer bankskulder på sitt konto och tro att han i rik. Dessa bankskulder som trillar in på Berts konto kommer sig av att staten och kommunerna måste sätta sig i skuld genom att "låna" bankskulder av det bankerna (varvid välfärden går åt helvete och de stackars flyktingarna kommer få ta emot skiten för det med)

  Etc, etc. Det är inte uppfinnare eller ingenjörer som skapar saker som blir rika. Det är de som kan rida de parasitära finansiella strömmarna som blir rika. Klyftorna ökar och allt förre sitter med allt större innehav av bankskulder på sina konton. Denna, allt mindre grupp, av exremrika, får ett allt större incitament att hålla det finansiella pyramidspelet uppe och spela med bankerna i lögnen om att bankernas skuider (dvs dit, mitt och Berts kundkonton hos banken) ÄR pengar. För det är ju de som sitter med störst potter i pyramidspelet som riskerar mest när pyramidspelet faller.

  Då de "rika" (dvs de med mycket bankskulder på sina konton) även kontrollerar median så blir medias uppgift att upprätthålla lögnen och tron på det finansiella systemet - om vi har någon reell ekonomi kvar är sekundärt.

  Det samma gäller politikerna som satsat alla våra pensions"pengar" på den finansiella fiktionen och pyramidspelet börsen. Allt för att rädda bankerna och hålla uppe tron att bankernas skulder (dvs våra kontoinnehav) är pengar.

  Och snart kommer Neoliberal Agenda att propagerara för att ta bort skatten på kapital.Japp, det är också ett sätt att hålla pyramidspelet uppe ett tag till och sparka burken framför sig - "extend and pretend" . För att hålla upp illusionen om att ekonomin naturligt styrs bäst av "osynliga händer" (läs Wallenberg och company) är viktig för att nuvarande finansiella parasitism, byggt på rena illusioner, ska kunna fortsätta härska - om så bara ett litet tag till innan det faller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För den som inte är ”smart” nog (eller helt enkelt inte är en cynisk psykopat) återstår möjligheten att bli rik på diverse spel, såsom lotto, tipset etc. På så sätt kan finansparasiterna hålla moroten framför de som faktiskt arbetar och få dem att slava vidare.

   Radera
 9. Att man blir rik på skatter och höga bidrag till en politikernärstående bransch är helt förkastligt. I vårt land har vi kompiskapitalism och statsstöd till skattefinansierade bolag som står nära det politiska etablissemanget. Ex-politikern Jan Emanuel Johansson drev tidigare ett skattefinansierat hem för ensamkommande flyktingbarn med en vinstmarginal på 30 procent, enligt SVT.

  SvaraRadera
 10. Jag tycker flyktingförläggningar främst ska drivas av människor som har ett helgjutet engagemang i frågor om migration och mänskliga rättigheter och inte drivs av vinstintresse. //Lisa Trollson, miljöpartist

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är idiella människor inte utrustade med startkapital för att vara med i anbudsgivningen! Ej heller har miljöpartister lyckats med att ändra upphandlingsreglerna så att företag med lokal förankring går före rikstäckande- eller EU-företag. Det jag förstår är ett skäl til att inte flytta mer pengr till flyktingläger nära Syrien t ex borde vara att pengarna blir kvar till största delen i Sverige.
   Det som nu märks är att Miljö- och Hälso kontoren inte hinner med att kontrollera de fastigheter som hyrs ut. Det är årslånga handläggningstider medans möglet sprider sig och ventilatione kleggar igen. Asylsökande är inte med i Hyresgästföreningen och kan därför inte få kraft bakom kraven. Det är inte bara vård- o omsorg som saknar personal i den ofentliga sektorn.. Det vet Tant Barbro som bor hos ett fastighetsbolag som har migrationsverket som kund.

   Radera
 11. Hur man än vrider det så var det inte Bert Karlsson som skapade förutsättningarna för sin miljardrullning.
  Välmenande och godhjärtade politiker gjorde det.
  Exakt sådana som ni röstar på.Exakt sådana som ni fortsätter rösta på.
  Att då sitta och ondgöra sig över Bert Karlssons miljardrullning känns måhända gott men förändrar definitivt ingenting.En bismak av hyckleri?
  /En Annan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trycker på gilla knappen.
   Håller med till fullo, det gäller att identifiera roten

   Radera
 12. Bert Karlsson är bara ett vanligt rovdjur på den marknad som nyliberaler säger ska vara fria från reglering och ett perfekt exempel på varför just en oreglerad marknad är vansinne.

  På marknaden balanserar tillgång och efterfrågan. Och efterfrågan på asylboende är ett direkt resultat av 14 år av natokrig och tillgången kontrollerad av fastighetsägare och riskkapitalbolag. Och vill Bert maximera sin vinst borde han som wallenberg ge sig in i vapenhandel och privatarmebusiness också, så han kan skapa fler flyktingar genom krig, om efterfrågan skulle sjunka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska han göra det, stater gör det redan?
   Sverige har krigat i både Afghanistan och Libyen.
   Vi har ekonomiskt stött "moderata" beväpnade styrkor i Syrien.
   Assads vanstyre har dessföinnan stötts av Sverige ganska länge via bland annat socialistinternationalen.
   Så våra tidigare regeringar har gjort vad de kunnat för att vi har hamnat där vi är.

   Radera
 13. ..och vill han verkligen casha in så borde han ta kontroll över hela ditributionskedjan, han trycka upp syriska pass, hyra ut båtar på medelhavet och ta kontroll över människosmugglingen också, vem vet kanske george soros kan bidra med en hacka.

  Kapitalism är enkelt om man är psykopat.

  SvaraRadera
 14. Japp
  Det finns massa skäl till att sagan om marknaden inte håller. Utöver att det bara är en flummig täckmantel med osynliga händer etc för att dölja den finansiella parasitismen jag beskrev ovan finns en drös av helt vansinniga antaganden i teorin om den "fria marknaden", drar bara upp några;

  1) Sagan om att fullständig och helt transparent information till alla deltagare på marknaden - dvs alla ska samtidigt ha lika mycket.

  2) Allt kan mätas med pengar och inga externaliseringar i form av t.ex miljöförstöring existerar som behövs regleras av den hatade staten (den "fria marknadskrafterna" sköter det där på något magiskt sätt sina "osynliga händer")

  3) Inga skalfördelar finns -det är i neoliberalsagan lika lätt för dig som Wallenberg att starta upp t.ex en bilfabrik. Att det råder stora inträdesbiljetter för viss verksamhet blundes det glatt för i sagan om "den fria marknaden".

  4) Det Birger tog upp som Smith skrev om att en marknad bara fungerar om deltagarna har hjärta samt samvete och följer altruistiska spelregler. Samtidigt ingår det i spelreglerna att deltagarna ska ha ihjäl varandra i något kvasidarwinistiskt "sink or swim"-race. Den lilla kortslutningen bekymrar inte nyliberaler

  5) Man behöver inte så, rensa ogräs i form av olika former av parasiter - fan! Man behöver inte ens skörda. Allt det där fixar "marknadens krafter" i djungeln med sina "osynliga händer" av sig själv på något vänster -allt fxar sig själv bara sten ger fan i att lägga sig i.

  Skulle kunna fortsätta i kortslutningsdjungeln som nyliberaler tvärsäkert mantrar ur sig men det kan räcka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sj'lv vill jag ha mer vilda västern. En av de stora lögnerna om vilda västern är att det var någon slags jungfrulig mark där företag härjade fritt utan regler. Från denna ursoppa av laglös konkurrens växte sig USA till en stormakt.

   Men precis som det där med att cowboys var häftiga typer vars enda uppgift var att skjuta ihjäl varandra (vilken grabb har inte blivit djupt deprimerad när han kom på att cowboy betydde kopojke?) är detta en fullständigt förljugen bild – såsom det mesta gällande historien. Företagen i 1800-talets USA var reglerade av en massa regler och fick charter för en viss tid att utföra ett arbete, sedan dödades företaget när uppdraget var uppfyllt. Här är en del av reglerna:

   The states also imposed conditions (some of which remain on the books, though unused) like these:

   * Corporate charters (licenses to exist) were granted for a limited time and could be revoked promptly for violating laws.

   * Corporations could engage only in activities necessary to fulfill their chartered purpose.

   * Corporations could not own stock in other corporations nor own any property that was not essential to fulfilling their chartered purpose.

   * Corporations were often terminated if they exceeded their authority or caused public harm.

   * Owners and managers were responsible for criminal acts committed on the job.

   * Corporations could not make any political or charitable contributions nor spend money to influence law-making.

   http://reclaimdemocracy.org/corporate_accountability/history_corporations_us.html

   Men 1886 förfalskade de mäktiga ett domslut: ”Santa Clara County v. Southern Pacific Railroad”. De åberopade en ny lag som kom efter inbördeskriget som garanterade Afroamerikaner i USA samma rätt att ses som personer som vita (14th Amendment) . Genom förfalskningen av domslutet blev också företag personer – de vill säga de fick mänskliga rättigheter. De gavs bl.a rätt till att vara tyst när de åtalades (Ni vet det där – ”You have the right to remain silent” som de säger i alla filmer), företags gavs rätt att föra politik och köra med lobbying etc

   Men företag är inte människor

   1) Storföretag dör inte fastän de är en plåga för många och gör mer onytta än nytta för världen

   2) Företag kan bli extremt stora och innefatta andras (riktiga människors) liv

   3) Storföretag har ingen geografisk begränsning

   4) Storföretag saknar moral, samvete och etisk förmåga som normala människor har (det är säkert en av anledningarna till att det kryllar av psykopater, enligt psykopatexperten Professor Robert Hare, inom storföretag)

   5) Storföretag är med andra ord ”supermänniskor” (eller snarare Lex Luthor)

   Så jag vill ha mer vilda västern! Stoppa storföretagen från att vara personer, ta ned dom till jorden till oss vanliga dödliga och sätt tvångströjor på psykopaterna. Vi kan börja med parasitpsykopaterna inom finansen och bankparasiterna – de är ju inte ens företag.

   Radera
  2. Om ni vill läsa mer om hur ”Vilda västern” blev kidnappat av psykopatiserade storföretag rekommenderas Ted Nace bok ”Gangs of America” som kan laddas ner grattis – extremt bra.
   http://www.gangsofamerica.com/read.html

   Ett litet utdrag som kanske lite grann förklarar varför grundarna av USA (”the founding fathers”) var så emot att företag växte sig för stora – det var bl.a detta de slogs mot när de befriade sig från Engelsmännen:

   ”the East India Company is historically significant because it was quite simply the most powerful corporation that has ever existed. Imagine a private company so unaccountable it conducts its own criminal trials and runs its own jails, so dominant it possesses an army larger than any other organized force in the world, and so predatory that for more than two centuries it squeezes the economy of the richest country in the world until observers report that some regions have been “bled white.” The King is dependent on periodic “loans” from the company. A third of Parliament owns stock in it, and a tax on its tea constitutes ten percent of the government’s revenues. A 250,000-man army (twice the size of Britain’s) fights the company’s wars, and the four out of five soldiers in that army who are “sepoys,” i.e. Indians, are kept in line by punishments such as “blowing away”strapping an offending soldier across the mouth of a cannon and firing the weapon. ”

   Politiker ska inte, såsom idag, sitta i knät på finansparasiter och storföretag som dikterar hur slavmedborgarnas rättigheter minimeras medan storföretagen och finans får psykopatisera ostört. Då får vi de hycklande politiker vi har idag som gynnar sig själva och sparkar på sjukskrivna. arbetslösa, ensamstående, invandrare etc!

   Radera
  3. Den har jag inte sett innan, tack Lincoln!

   -

   Bert: "Under de första femton månaderna genererade förläggningen 50 miljoner kronor."

   Där ser man ett annat problem med vårt oligarkvänliga system; pengar korrumperar politiker, Bert var tidigare företrädare för ett främlingsfientligt parti och hade massa invandringskritiska åsikter ända tills han insåg att man kan tjäna multum på dem.

   SD och almega, mp och svenskt näringsliv, sossar wallenberg och goldman sachs, moderater och jp morgan, centerpartiet och timbro, EU och 32 500 lobbyister etc

   Demokratin är döende.

   Radera
 15. Gillar inte direkt Bert, men felet är politikernas, som i sin naivitet och självgodhet prioriterat att alla ska till Sverige istället för att hjälpa på plats, samt journalisternas som p.g.a. fegt flockbeteende skapat ett klimat där det är tabu att granska och ifrågasätta migrationens kostnader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Femen, pussy riot och 'humanitära krig' bl a är den nya softa liberala image det amerikanska imperiet marknadsför sig med numera, och det kanske är naivitet hos väljare och befolkning att de går på det, men det är definitivt inte det bland de som jobbar bakom kulisserna.

   EU är NATOs flyktingläger och som goda vasaller så är vi tysta om vad som orsakar flyktingar och tysta pungar ut och bara lyder.

   Radera
  2. Skicka notan till USA och NATO de har redan spenderat 1.6 triljoner dollar på detta eviga krig sedan 2001 så det är ju inte så att de inte har råd med det. Då kanske de tänker två gånger innan de skapar nya libyen, syrien, irak och afghanistan.

   Radera
 16. Undrar om det finns någon ”Bert” i övriga nordiska länder eller i andra EU-länder. Det skulle varit intressant om det fanns journalister hade ett Europeiskt perspektiv på detta.

  Att göra Bert till syndabock är rent nonsens, han bedriver verksamheter som det ”privatiserade” Sverige efterfrågar. Bert har blivit stor på detta därför att han varit billigare. Han såg att det var hutlösa priser och insåg att man kunde bjuda under och ändå tjäna bra med pengar. Nu har han en ny anläggning för sk ensamkommade. Det gängse priset har varit 1900/dygn, Bert sänker till 1300/1400/dygn.
  Helt enligt marknadsmodellen.
  Att en sk ensamkommade kan kosta hur mycket som helst är förstås helt och hållet ett politiskt ansvar och inte Berts. Speciellt osmakligt blir det politiska handlaget när man vet att politiker sitter och vrider och vänder på om gamlingar i äldrevården ska få påtårtill kaffet eller inte, om de ska få ett helt eller ett halvt ägg till frukost.

  Att det ser ut som det gör med asylkaoset i Sverige har till 100 % ett svenskt politiskt ansvar. Det svenska systemet är också klart dyrare än t.ex. det Tyska per asylsökande.

  SvaraRadera
 17. Utan dessa krig som orsakat en massiv flyktingström så hade inte SD, Bert Karlssons business ens funnits. Att försvara nyliberalism, NATO krig och folk som blir rika på andras lidande är så symptomatiskt på den svenska "åsiktskorridoren".

  Nyliberalism är religion, kapitalister har inget moraliskt ansvar och krig finns inte.

  SvaraRadera
 18. "Vi har elva fullskaliga krig och 40 konflikter runt om i världen." säger Margot Wallström "den humanitära hjälpen är inte i närheten av att räcka till. Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) fått ett toppuppdrag av FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Som en av sju personer, och enda europé, tog hon plats i en högnivåpanel som skulle se hur FN ska få fram mer pengar till sitt humanitära arbete"

  "Och FNs finansiering ska täckas av frivilliga bidrag från medlemsländer och från olika typer av insamlingsverksamhet", "USA ska betala mest, 22 procent av FN:s reguljära budget. Sverige ska betala ca 1 procent."

  Så om nu folk vill göra något åt detta på allvar så kräver man tydligt att USA kraftigt höjer dessa 22% i bidrag till FN öronmärkta för att hantera den situation som främst skapats av USA och lägger dessa på lokala insatser i närområdet av dessa konflikter.

  Innan sverige blev en flock NATO lämmlar så brukade detta vara sånt sverige en gång i tiden var kända för, att skrika åt stormakter och skämma ut dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga-Britt Ahlenius gjorde en revition av FN, glöm inte det.
   Tycker du inte att det är okej att rika ska sko sig på andras misär.
   Då är FN ett synnerligen dåligt beslut att ge bidrag till.

   Radera
  2. Jag är själv skeptisk mot FN eftersom de tycks för det mesta fungera som någon sorts täckmantel för nya "humanitära "krig. Det är tyvärr det och EU vi har och båda tycks vara under washingtons tumme.

   Vad föreslår du själv?

   Radera
  3. Att vi slutar tro på någonannaismen.
   Vägra lyssna på politiker som påstår sig sitta inne med lösningar.
   Vägra bli skrämda av själpåtagna domerdagsprofeter.
   Eventuella problem får folket lokalt lösa.
   Ett bra exempel var när folket i Tekomatorp konfronterade BT-kemi.
   Ungefär så är min lösning

   Radera
 19. Så var ordningen återställd då....
  Samma som alltid brer ut sig och spammar fälten, som de bevakar svartsjukt mot intrång från övriga.
  Är det Schlaugs alter egon eller varför gör Schlaug ingenting åt det?
  Och när han gör det varför stängs den anonyma delen ner när alla kan se varifrån spammen kommer?

  /Anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger storspammaren "anonym" som aldrig, som vanligt har nåfot sakligt att bemöta med eller ens en antydan till argument eller intressanta fakta - bara samma spelade gnäll på de som faktiskt bidrar med argument, åsikter och fakta.

   Och nu kommer "anonym", i vanlig ordning, dränka den här tråden en drös till totalt innehållslösa kommentarer spetsat med lite hat och förakt mot de som faktiskt bidrar med något.

   Radera
  2. Den intresserade kan läsa på cornucopias blogg och lära sig exakt hur trollen går till väga!

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/10/trafikanalys-av-kremlins-kommentarer.html

   Radera
  3. Suck. Då var "anonym" tillbaka. Med honom kommer väl ett antal av hans multipla personligheter som signaturen /Mia exempelvis som skrivs av samma person. Kunde vi inte ha anonyma kommentarer avstängt, så anonym inte kan förstöra debatten här? Varför slogs anonyma kommentarer på igen? "Anonym" får väl skapa en bestämd personlighet och stå för den och kommentera med den helt enkelt.

   Radera
  4. Sluta bry er om att "anonym" är tillbaka och vad "anonym" skriver. Så länge ni går i diskussion med "anonym" bidrar ni till att hatet fortsätter.

   Radera
  5. Egentligen behöver ingen bry sig om vad någon annan skriver eftersom man faktiskt kan strunta i att läsa och också strunta i att svara.Svårare än så är det inte!

   Radera
  6. Och anonym visar återigen prov på sina multipla personligheter genom att låtsas att det inte är han som skrivit de två ovanstående kommentarerna också där han pratar om sig själv som om det vore någon annan.

   Radera
 20. Varför inte intervjua Wallenberg? Han är ju en av de mest framgångsrika på Privatiserings & invandringsmarknaden, om jag fattat rtt.

  SvaraRadera
 21. Dagens politiker får en utskällning, duger lika bra i Sverige såväl som i Danmark:
  https://www.facebook.com/Debatten/videos/vb.143859902321643/1099422586765365/?type=2&theater

  SvaraRadera
 22. Alla är en och samma utom Lincoln och John Mynona som tillför något.Tillsammans.

  SvaraRadera
 23. "Livet som Bert" Verkar vara att provocera! Och han lyckas bra med det! Låt oss om inte att unna honom, att tjäna stora pengar, åtminstone erkänna att karln, är öppen som en bok. Han erkänner att han tjänar stora pengar på systemfel. Om vi vill att åtminstone en del av skattepengarna ska stanna i Sverige, så är det bättre att han får fortsätta med sin verksamhet, tills den kraschlandar. Det gör ju de flesta av oss andra, dvs.fortsätter på den linje de bestämt oss för. Trots att den inte alltid fungerar så bra just nu, i den verklighet vi befinner oss i.

  Aftonbladet som källa är tvivelaktig visst. Men de skriver om, att Dömda brottslingar får miljonkontrakt. Bert Karlsson säger sig att snart ha tjänat sin första miljard. Pest eller kolera som vanligt... Migrationsverket säger att de kan inte kontrollera sina leverantörer. Och alla är vet vi, inte så öppna som Bert Karlsson. Så personligen, så önskar jag, att politikerna masar sig iväg till Bert Karlssons anläggningar, samt att vi får följa och se vad som sägs. Jonas Sjöstedt t.ex har blivit inbjuden. Medias roll är väl att vara med och opersonligt granska för allas vår skull. Politikers roll i detta, att svälja sin ilska och sitt hat. Ilska och hat bottnar ofta i okunnighet. EN okunnighet är att man är så dålig på upphandlingar ute i kommunerna. Jonas Sjöstedt och Bert Karlsson kunde t.ex. samtala kring offentlig upphandling. Det skulle åtminstone jag uppskatta att lyssna till. Det blir så fel, när vi på förhand bestämmer oss för vem/vad som är god/gott eller ond/ont. Mer samtal och mindre debatt?

  Lisbeth  SvaraRadera
  Svar
  1. vi bestämt oss för ska det vara

   Lisbeth

   Radera
  2. Vi lever i individualismens tid där allt skylls på den enskilde och det är lätt att falla i fällan att skylla allt på karaktärsdrag, jag gör det själv rätt ofta tyvärr. Men det är systemet man bör skylla på för att det är systemet i sig som premierar den sorts beteende och bestraffar ärlighet och renhårighet.

   Både filosofin och den ekonomiska teorin bakom är byggt på egoism:

   Kapitalisternas favoritfilosof Ayn Rand (vars böcker timbro säljer) har vänt upp och ner på traditionell moral i bl a 'The Virtue of Selfishness' och detta koncept skönmålas i Capitalism Magazine som 'The Virtue of Rational Self-Interest'

   Rationellt självintresse, sug på den, då förstår man varför folk tänker som de gör, speciellt efter Svenskt Näringsliv spenderat miljoner på att 'ändra samhällsklimatet' i sverige i flera decennier.


   Radera
 24. Lisbeth
  Det är långt ifrån alltid jag håller med dig men du har en trevlig ton och ett resonerande anslag som uppskattas.
  Rosas den som rosas bör!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.