lördag 31 oktober 2015

Halloween

Jaha, tjugo år har gått... men spökeriet är nog än värre idag i det där huset... För övrigt är Halloween något man kan tycka illa om man vill. Det vill jag.För övrigt kan noteras att de är på dagen 55 år sedan den här spelades in - ibland blir det bättre utan bildsättning...PS! Så här i spöktider så kan även noteras att Aftonbladet ägnar sig en hel del åt spöken och demoner - Frank Andersson (sic!) och några andra - till synes skräckslagna - talar med demoner i ett spökhus. Man rubricerar detta med ordet "spökspecial". Undrar hur det känns för ledarsidans Karin Pettersson och politiska kommentatorn Lena Mellin - båda uppträder ju som om man skall ta dem på allvar - att jobba på en sån tidning. Kladdet från spökspecialen kletar fast på dem.


42 kommentarer:

 1. Ja, idag konstaterar vi alltså att Aftonbladet är en skitblaska?

  SvaraRadera
 2. Nej Ben Dover. Det finns guldkorn överallt. Om vi vill se dem. Till dessa hör inte Halloween.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är alls ingen Halloween fantast men kan man avfärda en högtid kan man väl avfärda en tidning, eller?

   Radera
  2. Guldkorn hittar man knappast heller på AB:s ledarsida. Idag har ledarskribenten räknat ut att Sveriges miljardärer har så ofantligt mycket pengar, att om man konfiskerade hela summan skulle den räcka till nuvarande James Bondskådisens gage 2800 gånger.
   Mer intressant skulle kanske vara att hela summan av allt kapital hos de superrika blir ca 1/4 BNP. Inte så imponerande kanske.
   Har inget minne av att det brukar finnas något på denna sida värt att ta på allvar, inklusive Karin Petterssons pamfletter av det enklare slaget.

   Radera
  3. Virtanens text:
   "Sveriges miljardärer skulle kunna spela in 530 Bond-filmer eller driva krisflyktingmottagning i 40 år eller betala Daniel Craigs lön 2 800 gånger. Eller ge Sveriges 225 000 fattigpensionärer 2000 kronor mer i månaden i 220 år.
   Meh! Så kan man inte räkna, säger ­nyliberal vän av ordning. Men visst kan man det. Det är helt en fråga om inställning, om filosofi, om politisk åskådning. Höger mot vänster, i all enkelhet. Men sant är att ingen tänker så, vi är sedan länge indoktrinerade, och någon vänster finns inte längre"

   Det är väl saker som detta som gör att tidningen inte är en totalt reklampelare för bantningstips, idolintervjuer, hur man blir rik annonser och rubriker som:

   "Sven skulle gå på toaletten sen hände det oväntade/hemska/oförklarliga/"

   Men det är klart äger de bara en fjärdedel av BNP så är det ju inte imponerande för någon solkung eller saudisk prins. Kom igen när ni äger 75% eller 95% då börjar det likna nåt. Likna total plutokratidiktatur.

   Radera
  4. Aftonbladet är verkligen under all kritik. "då händer det sjuka" förekommer oftare än riktiga nyheter. Klickmonster, OMG news, gullighetschocker med djur som gör gulliga saker, bantningstips, and so on. Och varför måste Oisin Cantwell alltid yttra sig i allt? Hela sajten ger svår kognitiv dissonans. Låt oss inte ta upp aftonbladet tv vilket måste vara det sämsta som producerats på länge, där några hipsters kommenterar "sjuka" klipp från Youtube. Ärligt talat är det skrämmande vad media idag är. Det är också intressant att kolla upp ägarförhållanden i Aftonbladet, vilket kan ge en svar på varför allt som skrivs om ekonomi håller samma idiotnivå som allt annat.

   Radera
  5. Givetvis kan man ju tycka att det är lovvärt att konfiskera alla de superrikas pengar. Om man är kommunist eller fascist till exempel. Men det man skulle ta är ju en stor del av värdet av alla företag till exempel. Man skulle kunna ta dem, sälja av dem och använda pengarna till att köpa hattar för. En g ång. Sedan är både pengarna och inkomsterna borta.
   Det är inte höger mot vänster. Det är bara en demonstration av idioti. Det finns många länder som har provat det som föreslås i artikeln, och de har samtliga gått åt fanders och brukar omnämnas failed states,

   Radera
  6. Om man hellre vill ha skönhetstävlingar mellan oligarker än demokrati så förstår jag att man vill stödja miljardärer.

   Det handlar om plutokrati vs demokrati och man kanske får tänka efter vilken sida man står på där. Oligarkerna är ju långt färre än väljarna är så är vanliga väljare inte så korkade att de röstar emot sina egna intressen, kan oligarker omöjligt vinna i en demokrati utan att ta till mutor, propaganda och hjärntvätt i den nyliberala religionen.   Radera
  7. Intressant synpunkt. Jag antar att vi kan ersätta order oligark här med kapitalist?
   Jag tror inte alls att alla som inte är superrika vill "rösta bort" kapitalisterna genom att ta deras pengar. Det beror ju lite på vilket samhälle man vill ha; ett toppstyrt socialistiskt/kommunistiskt/fascistiskt eller ett mer demokratiskt system. Kommunisterna, som ju vill mycket av det som diskuteras här, har ju bara någon enstaka procent av rösterna. V kanske 5 procent till, men i de fem procenten finns ju en del liberaler också. Jag har lite svårt att tro ett resterande 95% är mutade.

   Radera
  8. En oligark är en kapitalist som har så mycket finansiell makt att han kan bestämma vad nyheterna skriver, hur lagar utformas och vilka som har en chans att bli statschefer.

   Plutokrati är toppstyrning och det har många likheter med totalitära regimer som forna sovjet eller svenskt näringslivs gullegris Kina. Kolla bara på EU, närmast en kopia av sovjet eller den mutade amerikanska kongressen.

   Alternativen är plutokrati eller demokrati som jag tidigare sa. Det kommer inte finnas någon socialistisk majoritet i ett land förrän finansbubblor spricker, korruptionen blir övertydlig och landet ser ut som grekland. Det är först då folk vaknar.


   Radera
 3. Nja, Lena Mellin har tagit upp att sjuka, sjukpensionärer betalar högre skatt. Det bör man väl inte bara mörklägga eller tala tyst om. Det är väl bra att en tidning (journalist på en tidning) tar upp det, oavsett om den heter Aftonbladet eller inte. Om det finns guldkorn i allt, så är guldkornet för mig, att man borde åtminstone fundera över Halloween firandet. Bara för att det är en relativt modern företeelse behöver den inte vara bra för oss. Tycker inte att man bör avfärda något utan kritiskt granska.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Jag minns att såväl Ben Dover som Lisbeth skrivit att de skall sluta kommentera, ja, de har till och med lovat det. Löften skola ej svikas, är en sång som Schlaug lagt upp några gånger. Men löften sviks. Ska ni bli politiker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, Så rätt Löften skola ej svikas. "Men löften sviks" också rätt! "Ska ni bli politiker" Kan bara svara för mig själv. Ja kanske i nästa liv. Absolut Inte förrän jag har vett nog. Lustigt! Måste ha gjort något bra. Någon Anonym vill helt uppenbart att jag ska sluta skriva:) Det är värt att notera. Kan (spekulation) ha med min "vurm" för romernas situation att göra. Eller inte. Kan säga så här, önskar att politikerna delade denna "vurm". Men det gör de helt uppenbart inte.

   Lisbeth

   Radera
  2. Stå på dig Lisbeth!

   /Mia

   Radera
  3. Var har jag skrivit det? Länk or it didn't happen.

   Radera
 5. Det här har inte med ämnet att göra. Men, jag fick ett hugg i hjärtat av sorg, när jag hörde att man ska avhysa läger i Malmö med romer, pga någon paragraf i Miljöbalken.
  Det kändes så teknokratiskt när man ser någon kvinna från någon miljönämnd där, hänvisa till någon paragraf i Miljöbalken, -när människor kommer i kläm.
  Här har vi ett exempel på när miljö som vetenskap och teknik står i motsättning till humanism/mänsklighet. Är det något jag avskyr är det den här slags kliniska, robotaktiga, sk. vetenskapliga (fast de är inte så vetenskapliga) människor som arbetar i bland i miljörörelsen i Sverige, i bland som politiker eller karriärister inom miljö.
  Man måste ha BÅDE huvud och hjärta, både miljö och kultur -för att det ska bli bra!
  Tänk om samma miljönämnd hade avhyst storföretag som håller på med gruvbrytning, släpper ut kemikalier i miljön lika snabbt -map. på att de strider mot miljöbalken.
  Hmm.
  /C

  SvaraRadera
  Svar
  1. /C Nog har det du skriver med ämnet att göra. Det spökar i riksdagshuset är väl ämnet? Buuuh. För inte alltför länge sedan hördes protester mot Frankrikes sätt att behandla romerna. Idag är det fullt okej att göra likadant i Sverige. Vi har en nationell samordnare mot diskriminering av romer, som anser att statens uppgift, är att rädda markägare. Det trots att vi egentligen inte äger något. SPÖKLIKT!

   Att det engagerar så få är märkligt. Är det sin egen "privata" mark de tänker på? I så fall borde de delta i Folkets demonstration idag på Sergels torg. Den som tidningarna inte skriver något om. Nog kan man väl anse, att något så stort som en folklig demonstration bör uppmärksammas? Men vad kan man skriva om man själv ägnar sig åt spökerier? Det måste ju låta trovärdigt också. Om man på detta möte idag skanderar att romer ska avhysas, så vad ska media skriva? Som i Expressens undantag och ovanligt bra artikel (kultur), att det i första hand inte handlar om sanitär olägenhet eller brandfara, utan om storslagna fiktiva planer för osvenskhet? och om ekonomisk tillväxt i osvenskhet.
   Är det bra med ekonomisk tillväxt bara den är osvensk? Har man rätt att avhysa folk, som inte bidrar till den ekonomiska tillväxten romer, fattiga barnfamiljer sjuka?

   Det är kanske som med öppnade asylboenden? Ingen ska veta var de öppnar. Därför så väljer man att gå Bert Karlssons ärenden och säger som han, det ska ske i tystnad. Han som vet att bränder ofta startar inifrån och då tyder det på att någon redan flyttat in säger min sambandscentral. Är det inte ännu farligare då? Om man värderar liv högre än pengar och fastigheter, så är det bättre att vara öppen om var.
   Om man är minsta konspiratorisk och det är jag, så kan man ju tycka att media och politikerna i spökhuset går markägare och Bert Karlssons ärenden. Kan det bero på att många anser sig vara markägare själva?. För inte bor de i spökuset dvs. riksdagshuset eller i mediahus? De huserar där men går förhoppningsvis hem efter jobbet. Och tilläggas kan, har ändrat mig, skulle inte köpa en begagnad bil av Bert Karlsson. Så skönt det är att vara en människa med förmåga att ändra sig.

   Personligen så går jag helt på Stina Oscarsons linje. Att vi inte äger någonting. Hur kan då statens roll vara att skydda markägarna? Det enda som kan råda bot på att det spökar i riksdagshuset är väl Evolutionen. Alla kan titta sig omkring där de bor. Tänker de att de äger marken runt huset, så kan de tänka om. Det är det finurliga med att vara människa. Och när människan till sist blir människa så blir hen mänsklig. Lyfter det s.k. hopkoket av känslor, vanor, fiktioner (samvetet) upp ett steg till hjärtat. Inte hjärnan:) hur gärna vi än vill tro det. Och låter hjärtat avgöra. Man måste ha en fungerande sambandscentral (hjärna) och låta hjärtat bestämma, för att det ska bli bra.

   Naturligtvis utgör de fattiga EU migranternas läger en stor brandfara. Men det sägs kosta mindre att åtgärda bristerna, än vad själva avhysningen kostar. Därför varför inte tillfälligt åtgärda dem? Man kan vara tydlig med att det är tillfälligt i väntan på bättre lösningar. Jag frågar mig varför framtida stadsplaner i osvenskhet inte inrymmer romer. Kan bara komma fram till att det är rasism. Och jag brukar inte tala i de termerna, eftersom jag anser att rasism är okunnighet, hat, rädsla. Vi kan inte på fullt allvar säga att vi inte känner till något om romernas historia. Alltså handlar det antingen om hat eller rädsla. Knappast om okunnighet.

   Och ja riksdagshuset är ett spökhus! Frågan är hur många sådana finns det runtom i landet. "Privata" hus och tomter som andas kom men kom för helvete inte hit. Jag och många med mig, skulle inte kunna öppna upp "min" tomt runt mitt hus ens om vi vill. Den är kommunal och vår nationella samordnare har sagt att på privat och kommunal mark har polisen rätt att avhysa. Det är en mänsklig fiktiv påhittad lag och jag "tror" att den rimmar väldigt illa med universiell lag.

   Lisbeth

   Radera
 6. Ledarsidans Karin Pettersson och politiska kommentatorn Lena Mellin tillhör de spöken på Aftonbladet som dagligen skrämmer Sverige.Varför bara uppmärksamma det på Halloween?

  /Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara flera personer och kommentera under flera signaturer som du är väl också ganska spökaktigt, det kan vi väl uppmärksamma? Att du fortsätter trots att du blivit uppmärksammat på att du är avslöjad "anonym" är ganska konstigt.

   Radera
 7. Jag vet inte varför man ska tycka illa om Halloween?Det är bara ett kommersiellt spektakel bland alla andra.Ungefär som julafton eller midsommar.Men barnen tycker det är kul och jag har svårt att se något dåligt med det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Varför irritera sig.

   Dessutom ligger det fint i tiden, mitt i hösten med två månader kvar till jul. Det är väl aldrig fel om folk har kul?
   Har två år nu blivit utsatt för påtryckningar om att bevista en riktig oktoberfest i Munchen. Det är lite mer tveksamt som arrangemang. Den som propagerade för detta förra året hade besökt tillställningen en gång och sa att det räckte rätt bra, men tydligen kunde han tänka sig att gå ytterligare en gång för att försäkra sig om att det verkligen är världsrekord i fulla människor på ett och samma ställe. Får se om jag fattar mod och slår till nästa år.

   Radera
 8. Jätte-cyklopen Lincoln fortsätter sitt kortståg.
  Idag är han arg på alla som gillar Halloween eller inte gillar Aftonbladet.
  Och Lisbeth.
  Och Ben Dover,
  Och C
  Och Mia..
  Och Anonym.
  Som en hund med vattuskräck skäller han på månen.
  Det firar vi med lite Halloween-Ozzy!
  https://www.youtube.com/watch?v=bnNWUUZ7cEA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte se att Lincoln kommenterat i det här inlägget? Varför angriper du honom?

   Radera
  2. Bark at the moon

   Radera
  3. Jag lider med dig anonym. Eftersom du fortsätter vara flera personligheter här trots att du avslöjats så kan jag bara anta att du faktiskt lider av schizofreni. Jag beklagar din situation. Kanske kan det hjälpa dig med din sjukdom om jag talar om för dig att du för varje kommentar lämnar din IP-adress, så det är trivialt för bloggens moderator att konstatera att du kommenterar under flera namn. Det kanske skulle hjälpa dig med din sjukdom om du får det svart på vitt, att du ibland är Mia, ibland andra signaturer? Att konfrontera sina demoner är svårt, jag vet, men man kan ha mycket att vinna på att ta det steget. Lycka till anonym, Mia och dina andra personer.

   Radera
 9. John Mynona

  "Eller ge Sveriges 225 000 fattigpensionärer 2000 kronor mer i månaden i 220 år."

  Det om man räknar med de som har MER än 1000 miljoner kronor (eller vad det nu är för valuta vi har när penningmängden till 97% INTE består av kronor)

  Undrar hur mycket det skulle räcka till om man gjorde beräkningen utifrån säg 100 miljoner kronor istället? De är ju inga fattiglappar de heller och vad var det Balzac sa? Att bakom stor förmögenhet döljer sig ett brott. Har nog aldrig varit mer sant än idag.

  @anonym
  Jo, anonym, jag har blivit blind för ditt trams (men det verkar som du har fått en nagel i ögat av mig). Det är inte svårt att känna sig stor i din villfarelse. Du är Ingen fastän du själv tror att du är alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man tycker att företagsamhet är ett brott, så har nog Balzac rätt.
   Bättre att i all evighet kommentera penningsystemets avigsidor på nätet, det blir man kanske inte miljardär av direkt?

   Radera
  2. Eller så kan man hänga hela dagarna, året runt, hos Cornucopia där tillväxtens gränser diskuteras och varvas med teorier om hur man bäst drar maximal profit på denna tillväxt. Emellanåt kan man jaga lite fantasifoster i form av ryska agenter som sägs plåga fårfarmaren från Sätilas blogg. (Jag törs inte skriva ut hans namn, jag gjorde det en gång och blev anklagad för att ha försökt skrämma honom genom att veta hans namn som han själv gått ut med)

   Förresten, den som har tråkigt kan minnas episoden med signaturen Elrond på Cornucopias blogg som oavbrutet blev anklagad för att vara lögnare, betald rysk agent och diverse andra saker. Cornucopia gick så långt att han efterlyste Elrond och sökte hans identitet via sin twitter. I slutändan visade sig Elrond vara just den han sa att han var, läkare på en vårdcentral i Cornucopias närhet. Allt Elrond fick var en liten ursäkt i kommentarsfältet, innan inlägget snabbt begravdes av nya inlägg.

   Nej, jag är inget större fan av Cornucopia :)

   Radera
 10. @King Edward
  Miljardär av vadå? Det finns numer bara runt 80 miljarder kronor kvar inom penningsystemet.Resten av penningmängden består av bankskulder som vi håller på våra konton. Så möjligt att man kan bli miljardär i bankskulder men knappast i kronor - det finns för lite kronor för det. Och jag förstår att du har som uppgift (liksom "anonym") att hålla detta faktum tyst genom att få det fåtal som faktiskt skriver om detta att framstå som rabiata. Jag stämplar dig som oärlig så jag tror du har alla möjligheter att bli miljardär i bankskulder.

  Det är ytterst få som blir rika på att arbeta sig upp. De flesta som blir nyrika har på olika sätt blivit det genom att koppla in sig på det finansiella flödet kommet ut ett parasitärt finansiellt system. T.ex

  1) Folk har gjort ”bostadskarriär” där de lyckats sälja bostaden till en efterkommande boskuldslav. Bankerna är de som trissar upp priserna genom att hetsa de presumtiva skuldslavarna (de sk ”köparna”) mot varandra i budgivning genom att banken hittar på och ”lånar ut” bankens egna skulder. Liksom alla pyramidspel kan en säljare bli ”rik” om hen hoppar av pyramidspelet innan det faller – vilket bostadsbubblan snart kommer göra.

  2) Man kan bli rik på att spekulera på börsen. När bankerna ”lånar ut” sina egna skulder till kundkonton ökar hela tiden risken att folk ska göra bankrusning och bedrägeriet uppdagas. Därför har det finansiella systemet sett till att skapa diverse sidopyramidspel som kan fungera som uppsamlingspooler – börsen är en sådant buffert-pyramidspel. Genom att lovas allt större vinster (genererade av att bankerna skapar alltmer kontopåhitt genom att framför allt trissa upp priserna på den sk ”bostadsmarknaden”) kan uttagsanstormningar förhindras och folk kan fortsätta inbillas tro att de blir allt mer rika ju mer av bankens skulder de har på kontot.

  3) Man kan bli ”rik” på valutaspekulation. Där gäller det framför allt att förutse vem USA, såsom herre på täppan, ska straffa genom att USA kontrollerar den internationella handeln till 85%. Lyckas man spekulera rätt i vilket land USA ska destabilisera och/eller bomba så kan man tjäna stora summor på att följa efter Soros i hans handlingar och gissa rätt.

  4) Man kan, såsom Bert Karlsson, bli rik på de flyktingströmmar som USA skapar när de försvarar dollardiktaturen. Som Anders Borgs sa till en amerikansk tankesmedja där han tackade USA för flyktingarna:

  -””Ni krigar och vi får flyktingarna”

  Och Bert Karlsson kan cyniskt få mer bankskulder på sitt konto och tro att han är rik. Dessa bankskulder som trillar in på Berts konto kommer sig av att staten och kommunerna måste sätta sig i skuld genom att ”låna” bankskulder av bankerna (varvid välfärden går åt helvete och de stackars flyktingarna kommer få ta emot skiten för det med)

  Etc, etc. Det är inte uppfinnare eller ingenjörer som skapar saker som blir rika. Det är de som kan rida de parasitära finansiella strömmarna som blir rika. Klyftorna ökar och allt färre sitter med allt större innehav av bankskulder på sina konton. Denna, allt mindre grupp, av extremrika, får ett allt större incitament att hålla det finansiella pyramidspelet uppe och spela med bankerna i lögnen om att bankernas skulder (dvs dit, mitt och Berts kundkonton hos banken) ÄR pengar. För det är ju de som sitter med störst potter i pyramidspelet som riskerar mest när pyramidspelet faller.

  Då de ”rika” (dvs de med mest bankskulder på sina konton) även kontrollerar median så blir medias uppgift att upprätthålla lögnen och tron på det finansiella systemet – om vi har någon reell ekonomi kvar är sekundärt.

  Det samma gäller politikerna som satsat alla våra pensions”pengar” på den finansiella fiktionen och pyramidspelet börsen. Allt för att rädda bankerna och hålla uppe tron att bankernas skulder (dvs våra kontoinnehav) är pengar.

  Som sagt, du kan säkert bli miljardär i bankskulder räknat på något av ovan - men att kalla det "företagsverksamhet"? Nja :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga plutokrater är dumma nog att ha sin förmögenhet i bankskulder i längden, de omvandlar naturligtvis förmögenheten till verkliga tillgångar istället, för att de vet lika väl som du att dessa 'pengar' kan bli värda noll på ett ögonblick.

   Så när systemet rasar ihop sitter de på en privatiserad grekisk ö, i ett slott med en drink i handen.

   Radera
 11. Japp, och ägandet av dessa tillgångar går alltid att gömma på diverse sätt så koncentrationen av rikedom är nog betydligt större än artikeln i Aftonbladet gör gällande.

  Poängen var dock att det är svårt att bli miljardär i kronor räknat då det knappt finns några kronor kvar. 97% av penningmängden består av bankskulder som vi håller på våra konton.

  Så medan bankirerna sitter på sin Grekiska ö får Grekerna leva på svältgränsen och kan knappt plocka ut några pengar från bankomaten då bankerna inga pengar har.

  Och ovan bedrägeri är grunden för det nuvarande ekonomiska systemet - inte "företagsamhet" som King Edward påstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och att likt Kingedward kalla det "penningsystemets avigsidor" måste vara rekord i underdrift. Hela penningsystemet är isåfall en avigsida. Och nej, inte många företagare blir rika idag, möjligen finns det undantag men det är isåfall företagare med rätt kontakter som kan få riskkapital och är tillräckligt hänsynslösa och pengakåta.

   Radera
  2. Yes och problemet är också att plutokraternas förmögenhet växer snabbare än arbetsinkomster så det som inte var så imponerande med att "hela summan av allt kapital hos de superrika blir ca 1/4 BNP" snabbt förändras.

   Radera
 12. Att kolla av ip:na och spärra dom som tramsar eller spammar är en god tanke.Kan utökas till att gälla dom som inte håller sig till ämnet eller konstant kräver mer än t.ex 500 tecken.Kanske maxa antalet kommentarer till t.ex 3 också?Kräver lite av administratören men skulle ge lite stil på fälten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och var fanns innehållet gällande ämnet i det du skrev?

   King Edward var den so drog upp artikeln i Aftonbladet - antar att du tycker hans kommentar var "inom ämnet" men att du inte tycker att de som kommenterar hans kommentar har ett existensberättigande

   Själv tycker jag Birger ska ta bort ospecificerade anklagelser från sådan som dig som dessutom inte bidrar med ett skit till "ämnet". Men det kräver ju "lite av administratören". Men jag håller onekligen med dig om att det skulle "ge lite stil på fälten" om sådana ospecificerade svamlare som du höll sig borta.

   Radera
  2. Det räcker nog att ta bort anonyma kommentarer så en och samma person inte kan låtsas vara flera olika personer. Eller om det nu faktiskt är äkta schizofreni vi pratar om, svårt att säga. Vad tror du :)

   Radera
  3. Jag glömde rikta min fråga till rätt person. Tror du inte att det räcker att inte tillåta anonyma kommentarer för att få bort folk som låtsas vara olika personer hela tiden, "anonym", Mia, eller vad du nu vill kalla dig denna gång.

   Radera
 13. Du menar att vi skulle pratat om halloween och spöken istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommentaren du svarade på är skriven av "anonym" som lider av multipla personligheter. Ena sekunden heter han Mia, i andra sekunden något annat. Ena sekunden hatar han Lincoln för att i nästa skriva tillsynes normala kommentarer, för att sen låtsas kritisera standarden på kommentarer här som han själv aktivt förstör. "Anonym" är inte riktigt som han ska.

   Radera
 14. Att det får plats så många ömma tår att trampas på med ett enkelt instämmande och ett litet ödmjukt förslag på Birgers blogg!
  Nu är det ju upp till administratören så vi får väl se vad som händer.I övrigt får jag tillönska er en trevlig kväll på kommentatorsfältet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glöm inte dina alter egon Mia och alla dina signaturslösa personer också.

   Radera
 15. Medierna "blajar" om att det finns hur mycket pengar som helst att beskatta. Men stor politisk enighet råder ju om att "fattiga betalar kriser, punkt."? Så vad "blajar" man om? Rika köper sig ju bort från 20-åriga köer i bostadsköer & evig väntan till vårdcentralen. Lala-land: småfolks-väljare ska fås att tro att de inte kommer få betala jätte-fakturan på en mängd olika vis, att "saneringen" inte blir deras alldeles egen "lilla" angelägenhet..

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.