fredag 23 oktober 2015

2015-10-22


41 kommentarer:

 1. Thorsten Schüttefre okt. 23, 08:55:00 fm

  Jag tänker på helvetet som gärningsmannens syskon och föräldrar nu genomlever...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thorsten Schüttefre okt. 23, 12:38:00 em

   Offren är självskrivna. Men som anhörig till en förövare är man ju ett mycket speciellt offer, fråntas rätten att sörja, kan bli tvungen att flytta mm. Men ibland finns det glimtar av hopp:
   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/amish-deltog-i-mordarens-begravning

   Radera
 2. Vem har gjort bilden? Får man låna?
  L.

  SvaraRadera
 3. Vad var det jag sa?
  Miljöpartiet säljer ut sig igen!
  Återstår bara att sätta sig på toa och grina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thorsten Schüttefre okt. 23, 12:41:00 em

   Jag är grymt besviken på MP och S, har av egen erfarenhet lagt min själ i frågan om tillfälliga uppehållstillstånd:
   http://www.sandaren.se/debatt/fp-forslag-ger-klump-i-magen
   även kyrkorna har kämpat:
   http://www.sandaren.se/nyhet/brev-till-regeringen-fran-kyrkor-om-uppehallstillstand

   Radera
  2. Cornucopia erbjuder en förträfflig genomgång av Migrationsverkets GD Anders Danielsson på sin blogg.Politiskt styrda tjänstemän med egen agenda kan bevisligen ställa tid det ordentligt!
   Så när avgår Anders Danielsson?
   Troligen aldrig,troligen aldrig på ti'n.

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/10/det-ar-fantasin-som-satter-begransningar.html
   http://cornucopia.cornubot.se/2015/10/nar-avgar-migrationsverkets.html

   Krakel Spektakel

   Radera
 4. Ja vad var det vi sa, man börjar bränna asylboenden och nu "bränner" man upp människor och det är nog inte sista gången vi ser detta vansinnesvåldsdåd i Sverige så upphettad hatet mot invandrare är idag.

  SvaraRadera
 5. En liten uppmuntring idag:

  "Två mycket modiga miljöpartistiska riksdagsledarmöter, Annika Lillemets och Jabar Amin har alltså lämnat in en motion om att värdlandsavtalet borde stoppas (Motion 2015/16:2801, Återkallande av värdlandsavtalet med Nato)."

  https://www.facebook.com/Aktionsgruppen-Nej-till-NATO-820951814630440/

  SvaraRadera
 6. Peter
  Jag instämmer, hatet är så uppskruvat på alla fronter att ingen kan få stopp på det.Det kommer att brinna i helgen nu när man fått sig en martyr.Ett attentat mot politiker eller tex Aftonbladet a la Charlie Hebdo ligger nog också i korten.Sverige är ett land som bara väntar på att få explodera!

  SvaraRadera
 7. Jaha - vad ska man säga? Det som inte skulle hända, det som inte fick hända, hände.
  Verkligheten tvingar fram en SD-anpassning.
  Det finns vinnare och förlorare även om Magda påstår motsatsen.
  Regeringen har fått lägga sig platt med MP underst.Trots alla fina ord, även de arabiska,så har de närvarande sex partierna fått vika ner sig.De är förlorarna.
  Vinnarna var inte bjudna eller hade lämnat och gått därifrån.
  Det är inte omöjligt att det kommer att avspegla sig framöver i opinionen...

  Bödvar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har du säkert rätt.SD har sagt det här hela tiden och blivit kallade rasister och annat för det.
   Hur man ska förklara det för sina väljare bara för att man gjort upp med dom borgerliga fattar jag bara inte.
   Men dom borgerliga har samma problem fast tvärtom.Varför skulle dom moderater som tycker som SD gå tillbaks till moderaterna för att moderaterna börjar bli som SD?
   Om KD vann på att bryta DÖ så vinner V och SD på det här!

   Radera
  2. Det är tydligen fortfarande väldigt svårt att skilja på att vara kritisk tiil invandringsPOLITIKEN och att hetsa mot invandrarna.

   Radera
 8. Mikaela Holm/ProVokafre okt. 23, 12:58:00 em

  Svar till L: Birgers bild, framgår längst ner till höger. går bra att" låna" för icke-kommersiell användning.

  SvaraRadera
 9. Både media och politiker blåser på detta eskalerande inbördeskrig genom att prata om att "alla ska ta ansvar" och andra "europeiska länder ska ta sitt ansvar". Alla ska tydligen ta ansvar utom de som faktiskt är ansvariga.

  Och ansvaret ligger totalt på den stormakt som startat krigen som lett till flyktingkrisen som skapar nazister, våld mot migranter och nerbrända flyktingförläggningar i rasande fart.


  "Båtflyktingarnas öden på Medelhavet upprör. Men media undviker nogsamt att berätta om orsakerna till flyktingvågorna. Det är inte naturkatastrofer utan av väst planerade och iscensatta krig som slagit sönder fungerande samhällen.
  Desinformationen ger näring åt, å ena sidan, hycklande filantropi och, å andra sidan, åt religiösa, sociala och nationella fördomar som underblåser antagonismen mellan inhemsk arbetarklass och migranter. Sverigedemokraternas livsluft med andra ord."
  Media mörkar orsakerna till flyktingvågorna

  SvaraRadera
 10. Ärligt John Mynona så är du nog en aning för konspiratoriskt lagd.
  Du menar att väst planerat och iscensatt krig så att sex partier i Sverige ska tvingas göra en överenskommelse?
  Är det väst som vill ge SD livsluft för att dom är "inhemsk arbetarklass" och därför blir dom inte inbjudna till att komma överens?
  Och väst har skapat nazister (av inhemsk arbetarklass) och nerbrända flyktinganläggningar också ser jag.Vem är väst?
  Någonannan va?
  Som borde brännas?

  /inga länkar pls

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Du menar att väst planerat och iscensatt krig så att sex partier i Sverige ska tvingas göra en överenskommelse?"

   Menar du på fulla allvar att det var så du "tolkade" John Mynonas inlägg?

   Radera
 11. Hade det inte funnits en amerikanskskapad flyktingkris hade SD inte ens existerat. SD och andra högerextremister är en reaktion på flyktinginvandring, det är den enda agenda de har.
  Och media och politiker som vägrar prata om detta ansvar och istället försöker tysta opinionen mot flyktingpolitiken blir medbrottslingar till dessa amerikanska imperialistkrig och blåser på polariseringen i sverige och därmed också dessa våldsbrott.

  Nazister och SDare reagerar på att pengar som skulle gått till svensk välfärd, infrastruktur och bostäder istället nu går till de flyktingar som skapats av USAs mångåriga destabiliseringskampanj i Afghanistan, Libyen, Syrien och Irak.
  Finansieringen av detta borde istället komma från det land som orsakat flyktingkrisen, USA.

  SvaraRadera
 12. Du kan lika gärna skylla på neanderthalarna.Chansen är dessutom större att de betalar än att du kan pungslå USA-imperialismen på skadeståndet du vill ha.

  Get Real!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våldet är en reaktion mot flyktingkrisen som är skapad av amerikanska krig, krig som sverige är medbrottslingar i, sverige var med i anfallet på Libyen, liksom i Afghanistan och vi stödjer Saudi när de begår krigsbrott i Jemen.

   Så oavsett om det går att hålla dem till svars eller inte så kan man dels låta bli att bidra till dessa humanitära katastrofer med vapenförsäljning och militärt stöd och dels fördöma dessa krig från politikiskt och medialt håll.

   Sen vill jag inte ha en lång dialog här som ändå kommer att bli raderad så jag avslutar det nu. Jag har sagt vad jag ville säga.

   Radera
 13. Hur kunde en regering bestående av MP och S gå med på den här överenskommelsen?
  Det här var inte något de gick till val på! Ingenting de lovade sina väljare.Nu har man tvingats eller övertalats att sälja sig för att få sitta kvar.De flesta bedömare verkar dessutom tro att det här är bara början.
  Någon ovan för skriver SD-anpassning och det är just vad det är!Men inte på det sättet vi trodde!
  Jag har personligen jobbat som volontär och varit aktiv för MP för valet.Nu ser jag mitt parti sälja ut både mig och en massa andra väljare och jag kan inte förstå varför.Det här är ju SD:s politik.Löfven,Fridolin och Romson är inte ett dugg bättre än Åkesson! Han är i varje fall ärlig med var han står.
  I dag lämnar jag det gröna och går till V.

  Heder åt V som lämnade förhandlingarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thorsten Schüttefre okt. 23, 03:46:00 em

   Jag skrev så här i en mejlväxlingen med MP i min kommun:
   "Jag har ju själv i december i MPs namn skrivit ett debattinlägg om tillfälliga uppehållstillstånd när KD var först ute, fick sedan skäll av KD och upprepade inlägget när även FP hoppade på tåget http://www.sandaren.se/debatt/fp-forslag-ger-klump-i-magen och ställer mig även bakom kyrkornas brev http://www.sandaren.se/nyhet/brev-till-regeringen-fran-kyrkor-om-uppehallstillstand . När nu detta är överspelat står jag inte längre till MPs förfogande som debattör på området flykting- och invandringsfrågor. Energi, klimat, järnväg och funktionshinder kan jag dock även i framtiden bidrar till debatten med för MP."

   Radera
  2. Ja det säger väl mycket var Socialdemokraterna är på väg när man hellre jobbar med Allianspartierna än Vänsterpartiet.
   Överhuvudtaget har ju S, MP, V helt spelat ut sin roll som partier, jag menar, vad står de för idag, Löfven verkar ju ha mer gemensamt med moderater än MPs och Vs politik!

   Radera
  3. SD kallar alla som inte är SD för sjuklövern.Det är lite samma sak när du buntar ihop Löfven med moderaterna.Gustav var ute och friade lite till det borgerliga med RUT för bara dagard sen.Där kan man ju fundera men Löfven står på sig och vill bara ha breda uppgörelser.Det är tvunget för att det ska bli hållbart.Sen kan man tycka om resultatet med det är inte Löfvens fel!!

   Radera
 14. Thorsten Schütte
  Jag tycker faktiskt det är att sälja ut sig lite det med.Om man väljer bort de mänskliga rättigheterna och alla människors lika värde för att stå till förfogande när det gäller miljöfrågor menar jag.

  Peter
  Det håller inte att bara peka ut Löfven.Fridolin o Romson representerar ju MP o inte S även fast de sitter i regeringen.De väljer att sälja MP för en regeringsplats.Så frågan är vilka MP har något gemensamt med?

  Där får jag hålla med anonym överst.Det som hänt idag är ingen stor skillnad mot vad SD skulle säga.
  De är inte ett dugg bättre.Det är ett jätte svek o många tycker det.

  Lotta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thorsten Schüttefre okt. 23, 05:06:00 em

   Livet är fullt av kompromisser. I de flesta andra frågorna är det trots allt MP som står mig närmast och jag vill inte hälla ut barnet med badkaret.

   Radera
  2. Jag måste hålla med Lotta.Det finns sånt man bara inte kompromissar om.Mänskliga rättigheter och allas lika värde är inte något man förhandlar om.Vad blir nästa?Det här betyder att MP är delaktiga i att normalisera SD.Det är SDs förslag man genomför.Att dom inte sitter med förändrar inte det!
   Mp är svikare och får inte min röst mer.

   Radera
 15. Kan man skydda sig mot "vansinnes-dåd"? Kan man "politiskt tolka" vansinnes-dåd? Om jag säger något mindre politiskt korrekt offentligt & därefter blir överfallen & svårt misshandlad av någon med hemtryckt t-shirt med socialdemokratisk logga & med texten "En god människa tänker rätt", är det då meningsfullt att skylla på pk-infekterat samhällsklimat? En "fanatiskt likriktning" som till sist exploderade i besinningslöst våld? Nej, då får man nog faktiskt bara konstatera att det inte går skydda sig mot "vansinnes-dåd" & att varken skrivande pk-gäng eller socialdemokratin bar ansvaret. Det finns galna personer, punkt. Möjligen då att "bantad psykiatri" bar ansvaret? Att "tolka vansinnes-dåd" är vanskligt. Framstår lätt som ett smutsigt sökande efter billiga politiska poänger. Vem bär ansvaret när vårdaren blir attackerad av den schizofrene på psyket? Är det "hårdrocken", om gärningsmannen bar en t-shirt med sådant tryck..?

  SvaraRadera
 16. "Det går ärligt talat åt skogen med Sverige. Polariseringen kommer bli massiv, mycket värre än den är idag. Vi kommer se fler vansinnesdåd likt Trollhättan och Lasermannen samtidigt som den organiserade invandrade kriminaliteten kommer fortsätta öka. 

  Samtidigt är ingen intresserad av att säga sanningen. Jag skiter i M, S och SD, jag vill bara ha lite ärlighet och lite sanningar presenterade så att folk förstår vad som sker och vart den här vägen leder oss. Istället leds vi på irrvägar av våra poltiker och journalister som rakt upp och ner ställer sig och ljuger och säger att nu blir det annorlunda när det i själva verket aldrig blivit annorlunda hur många gånger de än sagt det."

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/10/hela-migrationsoverenskommelsen.html?m=1

  SvaraRadera
 17. Ingen är intresserad av att säga sanningen för sanningen är att sverige med sitt nära samarbete med Nato och sin vapenförsäljning till diktaturer är i högsta grad medskyldiga till den flyktingkris vi ser. Det är väl därför "alla måste ta sitt ansvar".

  Att USA sedan inte verkar ha några problem med nazister och genom detta stöd legitimerar nazism, illustrerar väl denna bild tydligt:

  McCain/Tyahnybok

  Eller denna artikel:
  Is the US backing neo-Nazis in Ukraine?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt.USA verkar inte ha några som helst problem med nazisterna.Hur kommer det sig egentligen?

   USA och nazisterna

   Radera
  2. Om du verkligen är intresserad så kan du kanske lära dig något av att faktiskt läsa om var många nynazister hittar sin inpiration:
   BBC Now Admits: Armed Nazis Led “Revolution” in Kiev, Ukraine

   Radera
  3. Ja eller så här? Russia today kommenterar fredsamtalen i Syrien. https://www.rt.com/news/319516-syria-talks-iran-egypt/

   Radera
  4. Det finns inga virus i länkarna. Du vill bara att folk inte ska läsa dem.

   Radera
  5. NI SOM LÄSER KOMMENTARER BÖR TÄNKA PÅ ATT MAN SKALL VARA FÖRSIKTIG MED ATT ÖPPNA LÄNKAR - INTE MINST SÅDANA SOM LÄGGS UT AV FÖR ER OKÄNDA PERSONER SOM GÖMMER SIG BAKOM FEJKADE NAMN ELLER ANNAN ANONYMITET.

   Radera
 18. "Avhumaniseringen" av landet har gått långt, förr sades uppenbart mentalsjuka vara besatta av Satan, numera sätts andra politiska stämplar i fall där väl de flesta normalbegåvade tror att saker "inte alls" stod rätt till. Att en hetsig debatt inte förs om psykatri, det är konstigt? Alla har ju hört om de tidigare "reformerna" på detta område, där psykiskt instabila tydligen skulle ut i samhället oavsett diagnos, är det så fortfarande? Om ja: är det så bra det? Och får det kosta någonting, annars är det väl inte lönt diskutera eller är Den Enda Frågan det enda som ska kosta framöver? Undra får man väl. Eller får man det, numera..

  SvaraRadera
 19. De miljöpartister ovanför som tydligen trodde annat ska nog tänka om?

  " Stefan Löfven: "Alla förstår att åtgärderna inte räcker" "

  I sak säger Löfven att SD alltså har rätt men att han inte tycker om partiet.Istället ska Löfven med bl.a miljöpartiets hjälp kasta ut flyktingar som redan kommit till övriga EU-länder när de tar sitt ansvar.
  Frågan en miljöpartist bör ställa sig är alltså om det är någon skillnad på att bli utkastad av sverigedemokrater eller av socialdemokrater?
  Är svaret nej så bör man fundera över sitt partis styrelse!

  http://www.svd.se/stefan-lofven-alla-forstar-att-atgarderna-inte-racker

  SvaraRadera
 20. Menar ni att salon.com och globalreaearch.ca är virus? Herregud, ok här är vad som döljer sig bakom dessa "farliga" länkar:

  "A BBC Newsnight short titled, “Neo-Nazi threat in new Ukraine,” reveals xenophobic Jew-hating nationalists, armed and leading the mobs in Kiev, directly contradicting months of Western media narratives portraying the rabble as aspiring for “freedom,” “democracy,” and “closer ties with the West,” with the most absurd example being the “I am Ukrainian” propaganda reel."

  " Is the US backing neo-Nazis in Ukraine?
  John McCain and other State Department members have troubling ties to the ultra-nationalist Svoboda party.As the Euromaidan protests in the Ukrainian capitol of Kiev culminated this week, displays of open fascism and neo-Nazi extremism became too glaring to ignore."

  Ja, sanningen är ett farligt virus, det kanske sprider sig.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.