söndag 13 september 2015

Gomorron, dags att vakna!

36 kommentarer:

 1. Det där tänker man ju på varje gång man handlar,
  när det står "miljömärkt" eller miljövänlig.

  Finns inte mycket, om äns ngt, som är inte är en katastrof
  för miljön, vad det än kallas. Har själv en gammal Ericsson
  telefon. Vad fasiken ska man ha en pekmobil till, det tar ju bara upp
  tid för hjärndöd verksamhet. Sedan är man ändå död.

  Generationerna som är födda på 60 och 70-talet är de sista som växt upp med föräldrar utan dator. och generationerna 80 och 90 talet de sista som växt upp utan internet.

  Vad som händer med människodjuret framgent, med alla västerländska barn som växer upp med en pekeplatta och duttmbil, och i förlängningen deras barn, vågar man inte tänka på.

  Ju mer tid människan frigör tid för att vara med sig själv (tristess) och meningslöshet, desto rikare liv, för ur intet kommer de mer djupare frågorna fram, och ärligt talat, om Gud uppfunnit pekeplattan/duttomobilen för 100 000 år år sedan, så hade vi nog inte blivit människor, för det bidrar ju till en mental istid. Dags att spela lite Ebba Grön.

  Hörde på radion att delar av modebransch börjat rekylen, att sluta med dator helt, och börja med klippa klistra igen. Har för övrigt ingen GPS vid segling, det är ingen sport, och hur gör alla den dagen som GPSen slutar sända rätt signal? Och tänk vad bra det skulle vara för vår jord, om vi slutade med duttomobiler och pekeplattor för det reala kapitalet, då skulle hittepåpengarna gå upp i rök, detta med att vi går runt och använder skulder till varandra, ger ju upphov till 1000 gånger mer låtsaspengar än annars, vilket ökar på självdestruktionen.

  Går man runt om dagarna utan kreditkort, och har några 20or eller 100-lappar, så slutar man helt enkelt att konsumera en massa trams,
  och så lever man på riktigt. Att upptäcka världen och jorden utan att vara styrd, är nog något människans skulle ha valt, om hon fått välja om, men nu har vi inget val, och ingen tänker på att "big data" makro-information - handlar just om att "the big five" och några till, tex de stora bankerna, samlar på sig information om vad du är, vad gör, när etc. Du är vad du köper, fick man lära sig när man pluggade historia, läs aldrig verkamhetsberättelser, läs bara bokföringen, där står vad människor "värderat" sin tid och sitt "kapital"

  Lägger man samman informationen av allas nätverk, adressböcker, gps-plot, inköp, vad vi skriver, när och var (och delar med vem - jag delar inte :-) och inkluderar vilka datagrunkor och vilka ip-nummer, så inses att detta inte kan sluta väl. Människan har blivit ett får, vilken någon slags mobiloperatör mycket riktigt har plockat upp - ett mycket billigt får. slw

  PS ska försöka byta till äpple, då Windows loggar för mycket, men det är dags att på allvar börja med Linux eller Unix, och se till att lära sina barn använda fri och säker operativ systeminfo. Människan är bara i data-ålderns linda, och de som växt upp utan internet (som barn, som har ett ben i den gamla världen, och ett ben i den nya, ja vi finns inte i livet om 25 år, sedan är det "take off" på allvar.
  Hu jeda mig. Alltså, ingen modern mobil, kreditkort så sällan som möjligt, köp så lite som möjligt, använd gamla telenätet och face-book + linked in, och alla andra knasiga "nätverk", är ju som att bjuda in "besten" under skinnet, vad ska vi med meningslös information till? det räcker att träffa sina vänner och sin familj på riktigt och värdera varat och tiden. DS

  SvaraRadera
 2. Ny dag, ny krigshets suck. Krigshets snart lika svenskt som amerikansk paj.
  www.svt.se/nyheter/inrikes/agrell-ansok-till-nato-med-finland

  SvaraRadera
 3. Jo, externaliseringen av kostnaderna är något som ingår i ekonomernas "utbildning" att bortse ifrån. Det fanns ett skäl till att Nobel aldrig ville att ekonomer skulle få¨nobelpris.

  Ett skäl till externaliseringen är att luften, vattnet, naturresurser och människor värde sätts lägre än abstraktionen pengar. Abstraktionen pengar saknar egentligen värde - pengar kan (tvärtemot vad ekonomer hjärntvättats till att tro) varken arbeta eller växa. Ändå är det grunden för det penningsystem vi har - att pengarna ska växa. Fiktionen pengar växer mao på bekostnad av allt annat -det viktigaste i livet för de flesta är att jaga pengar så att de kan betala av det växande skuldberget som bankerna skapat från ingenting. Skuldberget är egentligen bara ett pyramidspel som bankerna anordnat och liksom alla pyramidspel måste det växa för att inte rasa. Fiktionen blir viktigare att upprätthålla än att se verkligheten. Den elit som skapar alla skulder är helt beroende av att fiktionerna, dvs lögnerna, döljer verkligheten. Skuldberget flyttas in i framtiden då allt är satt att betalas - när skövlingen av moder jord är fulländad. Allt fler ser idiotin i ovan men ekonomerna är hjärntvättade till att vara bromsklossar. Ingen förstår vad ekonomerna säger, minst av allt dem själva, men vi låtsas att det de säger är sant - detta trots att vi ser att världen brakar sönder under tyngden av alla lögner.

  Idag har vi knappt några pengar längre - det enda som finns är skulder. Och som sagt - alla skulder externaliseras in i framtiden då inget, varken natur eller människor, har något värde i nutiden - allt ska betalas senare.

  Om vi inte gör något åt penningsystemet och den gobeläng av lögner som vi lever i kommer lögnerna snart begrava oss alla. Vi måste ta ifrån ekonomerna makten över våra värderingar och inse att de är de hjärntvättade idioter de är. Vi behöver ett ärligt penningsystem där inte allt förskjuts till framtiden och där värdet finns hos människan, djur och natur - att värdet finns i det reella värdet i nutiden.

  Men det kommer varken bli lätt att få bankirerna eller deras medlöpare, ekonomerna, att släppa sina vanföreställningar. Eller, som Upton Sinclair uttryckte det:

  “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

  Men vi måste i alla fall försöka

  SvaraRadera
 4. I min ungdom lyssnade jag mycket på den här låten av bandet Kansas. Det var innan Kansas sålde sig och blev ett kommersiellt sliskband - tyvärr är väl det de flesta känner att de måste göra - anpassa sig till vansinnet.
  https://youtu.be/SbAdIFr2wJY

  Every day she gets a little weaker
  The beauty she once knew has come and gone
  We've murdered all her sons and all her daughters
  The blood is on your hands, the time has come
  And now she's gonna die

  We've strangled all her trees and starved her creatures
  There's poison in the sea and in the air
  But worst of all we've learned to live without her
  We've lost the very meaning of our lives
  And now she's gonna die

  Once she ruled the earth with love and wisdom
  But we were much too smart to live her way
  With greed and lust we tried to rise above her
  The ignorance of man will reach an end
  'Cause now we're gonna die

  SvaraRadera
 5. Och mitt i allt detta finns de som tycker Romson och nya miljöpartiet lyckas kliva fel igen.
  Och igen och igen.
  Skulle vara intressant att höra bloggaren Birger Schlaug kommentera det.
  Skulle vara intressant att höra f.d miljöpartisten Birger Schalug kommentera det.

  "Förra året ville Miljöpartiets språkrör Åsa Romson förbjuda anonyma bloggar. [Länk»] När detta väckte allmän uppmärksamhet backade dock MP snabbt från språkrörets uttalande. [Länk»] Vilket lämnar en del frågetecken om vad MP egentligen tycker."


  http://henrikalexandersson.blogspot.de/2015/09/nya-grona-angrepp-mot-ratten-att-vara.html

  SvaraRadera
 6. Ska världen räddas så måste också människans inneboende natur (själviskhet m.m.) också ändras. Vilket tyvärr aldrig kommer att ske. Utgången är därför given, det hela är endast en tidsfråga.
  En eloge till alla som kämpar dock.

  SvaraRadera
 7. @anonym
  Människan är inte självisk. Det är för att söndra och härska som de i toppen får oss att tro tro så. De på toppen samarbetar ("Competition is a sin" - som Rockefeller påstås ha sagt).

  Människan har fått sin evolutionära fördel av att vi kan samarbeta och är sociala Som djur är vi faktiskt ganska mediokra - vi har liten muskelstyrka, vi kan inte springa fort etc etc.

  Din kropp består av 40 000 miljarder celler som samarbetar. När en cellgrupp får storhetsvansinne och brer ut sig på andra cellers bekostnad upphör samarbetet och kroppen dör. Bankirerna och ekonomerna girighet är moder jords cancersvulst som det är idag - de har skrivit över det stora samarbetet Gaia som håller ihop vår jord.

  Men du har rätt i att utgången av en för långt gången cancersvulst är given. Men cancersvulsten är ett brott mot både människans inneboende natur och moder jord.

  SvaraRadera
 8. 10:10:00 fm
  Angående miljön kommande 100år.

  Enligt Julia Caesars senaste ”kommer personer med utländsk bakgrund i åldersgruppen 0-44 år att vara i majoritet i Sverige redan om 16 år, cirka 2031”. Om invandringen fortsätter i samma takt som till och med förra året.

  Om detta är sant så är det enormt positivt, ett land blir som dess folk, och jag tror miljöfrågor kommer hamna högt upp på agendan.

  SvaraRadera
 9. Anonym 11:01:00
  kan bara hålla med.Få länder har miljön så högt upp på agendan som de icke-svenska.
  För att inte tala om jämlikheten.Det hela är mest en fråga om hur snabbt vi kan validera deras högskolestudier.

  SvaraRadera
 10. @anonym

  Jag har ingen aning om vad som är svenskt men det är inte flyktingarnas fel (om det nu ens är ett "fel"). Den amerikanska kulturbombningen är det som suddat ut "svenskheten" (som sagt, vad det nu är för något) i mig.

  Men nu ska invandrarna bära skulden att miljön går åt helvete också. Samtidigt som vi blundar för att vi indirekt deltagit i USA:s bombningar som skapat alla flyktingar (varför kom t.ex Bosnierna hit? Kan det vara för att USA var där och bombade sönder forna Jugoslavien?). I Irak och Libyen har USA dessutom använt utarmat uran som förstört deras miljö.

  Och nu försöker skitstövlar som du ge invandrarna skulden för att miljöfrågorna inte tas upp också. Enfalden i att låta rasismen styra tänkandet är väldigt påtaglig. Lyft blicken från din inavlade navel.

  SvaraRadera
 11. Lincoln,
  Vem har sagt att det är invandrarnas fel, och vad svarade du på, vem har sagt det? Tvärtom, som inlägget påpekar är det positivt. Miljön kommer upp på agendan, ett land blir som dess folk, helt säkert.

  SvaraRadera
 12. Rasismens uppgift för makten är att den kan söndra och härska. Ställ offren mot varandra och få dem att slåss alltmedan de på toppen kan fortsätta sin utsugning av världen. I Sverige är invandrarna satta att blir syndabocar när bostadsbubblan spricker så att "svenskarna" har något att skylla på.

  Låt alla ska drunkna i bankernas påhittade skulder – skyll det sedan på offren och ta bort alla flytvästar så att skuldslavarna får tävla mot varandra i ett socialdarwinistiskt ”Sink of swim”-race mot botten.

  Allt medan parasiterna på ¨toppen" (där t.ex Anders Borg fått en plats genom att slicka arsle – såsom nästintill alla politiker som förstår hur det fungerar) kräver ”strukturreformer” så att de kan parasitera än mer.

  Man kan äcklas för mindre. Men vissa väljer att spy på invandrare istället - nyttiga idioter som de är.

  SvaraRadera
 13. Lincoln, apropå människans själviskhet. De flesta inser nog idag att det sätt vi lever på är ohållbart och med stor sannolikhet också leder till planetens förintelse. Så - hur reagerar då människan? Lägger vi om våra levnadsvanor? Gör vi en radikal förändring av vårt dagliga leverne i miljöhänseende? Röstar vi på de partier som är tuffast i miljöfrågor? Talar nu inte bara om Sverige utan om världen.
  Svar: Nej, det gör vi inte. Vi fortsätter som om ingenting hänt och tänker först och främst på den egna plånboken. Som alltid. Att någon promille av mänskligheten kanske tänker och agerar annorlunda ändrar inte på konstaterat faktum. Jag önskar att jag kunde hålla med dig om att människan inte är självisk, men verkligheten talar tyvärr sitt tydliga språk.

  SvaraRadera
 14. Så du består inte av 40 000 miljarder celler som samarbetar? Du är inte en social varelse utan en Robinson Cruse på en ö? Att saker fungerar i samhället beror på att folk samarbetar.

  Vi har lurats in i ekonomernas hjärntvättningsmaskin i tron att darwinsimen är någon slags egomaskin där det gäller att sjunka eller simma. Det är helt enkelt inte sant

  Wallace, som av många anses vara den som kom på evolutionsläran, men han var inte adlig så äran fick gå till Darwin, hade en betydligt mer nyanserad bild av evolutionen än Darwin. Lynn Margulis är en sentida biolog som lyft fram samarbetet som en mycket viktigare del av evolutionen (kolla gärna upp henne).

  Människans hjärna är extremt påverkbar. Vi behöver inte vara fast i tron på girighet är det enda som driver människan. Det leder bara till inlärd hjälplöshet (googla gärna det uttrycket också). Vi kan välja och människans girighet är inte deterministsikt given.
  https://youtu.be/u6XAPnuFjJc

  SvaraRadera
 15. Jag tror att man ska passa sig för nästa steg, att vi ska betala med våra mobiler, då blir allt fulländat, vi skickar runt skulder tull varandra, genom etern, och är gpsade på metern är i tid och rum, och med vem vi delar gemensam och vad vi kommunicerar.

  NLP (naturlig språk process) är bara i sin linda, och mycket snart kommer man åt adjektiven, och ännu lite till ironin och eufemismerna,
  word-net har inte lyckats knäcka adjektiven, men är hyfsade på verb (vilket är vitkigast) och substantiv. Germanet klarar givetvis av adjektiven, för egen del pysslade jag för en tid sedan med en nordiskt ordväv, som skulle klara substantiv - verb - och adjektiv med semantntiska relationer, bara för att skydda nordiska språk mot att falla in och anpassa mot Amerikanskan. (Intressant nog har finnarna direktavsatt Word-net mot finska), så inom kort så syr man ihop big-data med grafdatateknik, och en slags grundmening (ett ordnät) sedan är det bara att börja skörda och gå på mängd, ju mer kommunikation på nätet desto mer att skörda, sedan är frågan hur mycket av nättexter och twitter som är meningsfullt, människan kommer inom kort inte att ha tid att läsa böcker, det blir bara mer och mer att spela på nätet på volley.

  Det intressanta är att om bankerna trodde att vi skulle betala tillbaka våra lån, så skulle det inte fungera, så ju mer krediter kan ger till de fattiga, som definitivt inte kommer kunna betala tillbaka, desto mer pantsätter man de som är rika (har hög lön) men inget kapital. Så det är ganska enkelt, ju fler människor som kommer hit, som få en mobil (tror det var somalierna som var först med idén i Somalia) desto mer skulder kan skyfflas runt, och om någon funderar på varför bankerna har mest öppna hjärtan, så är det just därför. Sverige har en ohyggligt stor banksektor, och ju högre skulder, desto mer "credits".

  In the long run gäller skog, mark, vatten och lite guld, och framför allt, att inte göra sig beroende av skulder för att leva ett gott liv.
  Nä, Riksbanksfilurerna borde inte ha fått tillåtelse att ge ut ett Nobelpris i ekonomi. Alfred borde däremot ha haft ett pris till i humaniora, i filosofi. grundproblemet är att någon fått för sig att människa är god - det är en rätt bisarr idé, alla andra djur av samma storlek och som kan konkurrera om en plats och en stund på jorden, har vi utrotat, fängslat eller ätit upp. Tyrannosaurus Rex var rena ängeln. It´s all in your mind. slw

  SvaraRadera
 16. Lincoln, att idag upprätthålla en tro på mänskligheten och vidhålla synen på människan som en osjälvisk varelse, är inte annat än beundransvärt.
  Du har mina starka sympatier, även om jag inte delar din åsikt i frågan.

  SvaraRadera
 17. Läste någonstans att om människans hela historia, som kan räknas till 200 000 år, komprimeras till en entimmes film, händer i stort sett ingenting i denna film förrän under de sista sekunderna. Då exploderar det! Vad hände? Jo, en så kallad teknisk utveckling. Den gick så snabbt och var så omvälvande att människan inte hann med. Hon tappade därför kontrollen helt och… POFF! så var hon borta ur historien.

  Vi lever just nu mitt i explosionen…

  Ruggigt, va?

  SvaraRadera
 18. Neoliberal Agendasön sep. 13, 02:07:00 em

  En unge i Afrika med en smart phone har tillgång till mer information än USAs president hade 15 år sedan, Det är en enorm revolution som pågår där även fattiga kan få reda på sjukdomsinformation, se föreläsningar från MIT etc. Nästa steg är virtual och augmented reality där föremål projiceras direkt på retina, så de inte behöver tillverkas fysiskt.

  Redan idag kan vi se hur smart phones dematerialiserar tillvaron, då det i en mojäng ryms vad som på 80-talet hade krävt iaf. 20 st (kamera, diktafon, pulsmätare, freestyle, videobandspelare, game & watch, väckarklocka, videokamera, kalender, anteckningsblock, ficklampa, kompass, miniräknare, karta, radio, walkie talkie, bandspelare, TV-spel, adressbok, fotoalbum osv etc).

  Gröna borde applådera utvecklingen, men det är som med kärnkraften.

  Ni är mot det som kan förbättra miljön och rädda liv.

  SvaraRadera
 19. Lincoln 11:38:00
  kanske inte det mest välartikulerade av dina inlägg men fångar in dina ordkaskader ypperligt!

  SvaraRadera
 20. Den osjälviska människan felaktiga ställningstagande i opinionsundersökningarna ger som konsekvens att de måste förklaras som ovetenskapliga.
  Röster börjar höras som kräver förbud.
  Om människor röstar själviskt i riksdagsval framledes återstår inget annat än att förklara också dem som ovetenskapliga och förbjuda dem.

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/09/sd-gar-framat-pa-flyktingtragiken.html

  SvaraRadera
 21. På valfri tidningsredaktion eller politiskt högkvarter.
  Välj själv!


  https://youtu.be/70NgOf1H-nE

  SvaraRadera
 22. Miljön kommer numer lång ner på skalan över vad jag tror kommer vara största problem framöver. Man kan undra om godhetsrevolutionen blir lika framgångsrik som arabiska våren?

  SvaraRadera
 23. En person som aldrig städar ur sin ugn undrar i detta nu varför det ryker ur denna när denne grillar feta köttbitar för n:te gången. Gammalt fett som skvätt i ugnen förbränns i detta nu. Istället för att öppna fönstret och stänga dörren till köket, stängs fönstret och dörren ut i huset öppnas.
  "Jag fattar inte varför det ryker så"

  Vad kan ha gått fel under denna persons livstid?

  SvaraRadera
 24. Anonym 03:20:00 det är väl inget fel på den arabiska våren?Den har ju flyttat sig lite bara.

  SvaraRadera
 25. Birger Schlaug tackade här om dagen Angela Merkel.
  I dag stänger Tyskland gränsen mot Österrike.
  Vad blir fortsättningen?
  Vad blir Birger Schlaugs kommentar?

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/09/och-dar-dog-schengenavtalet.html

  SvaraRadera
 26. 06:24
  Den unge Jimmie kanske inte hade så fel iallafall.
  Att hjälpa många många fattiga i närområden är långt
  bättre än några välbeställda här.
  Hur svårt kan det få vara att enas om detta.
  UN

  SvaraRadera
 27. Det bodde 20 miljoner människor i Syrien för fyra år sedan.
  I dag är 10 miljoner av dem på flykt i sitt eget land.
  Fyra och en halv miljon är på flykt i sina grannländer.
  Fyra hundra tusen är på flykt till eller i Europa.
  Var ska vi hjälpa till?

  Ska vi kunna hindra Terrornätverk som Rothschild-familjen, USA,
  Bilderberg-gruppen, NWO, NATO, EU och Sverige,
  (Libyen och NATO-högkvarter i Norrland)
  då måste vi känna till att dessa Djävlar finns och hur de verkar.
  De är specialister på att skapa motsättningar genom att samtidigt
  förse olika sidor med pengar och med vapen och med propaganda.
  Ibland kan de vara osamtidigt d.v.s. växla och variera.
  Jorden står inte ut med dessa IDIOTER !!!

  Våra regeringar, ger ett återsken av ljuset, från ett fjärran vansinne.


  SvaraRadera
 28. Noterar att de flesta "gröna" i tråden gynnar både miljöförstöring genom ökad population och ökad konsumtion i Sverige genom massiv icke-flykting-invandring.

  Noterar vidare att detta sannolikt kommer leda till ökad stöd för SD som i sin tur knappast kommer bedriva miljöpolitik p.g.a. de s.k. "grönas" och de s.k. "rödas" ohövlighet tvingar SD att samverka högerut med de mest extrema tillväxtpartierna för förslavande miljövidrig frihandel som ökar transporterna.

  Därmed är de s.k. "gröna" och s.k. "röda" alls inte att betrakta som varken "gröna" eller "röda" utan är idag miljöns och jämlikhetens största fiender.

  För att ändra på den saken, finns det tyvärr bara en sak att göra. Gå ur sådana partier, starta nya och valsamverka sig in och ersätta de inkompetenta politikerna som saknar förmåga att tänka rätt och långsiktigt.

  SvaraRadera
 29. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

  Japp!Rösta med fötterna!Bojkotta svenska media!

  SvaraRadera
 30. Gomorron, dags att vakna!

  "Fler borde granska extremisterna!"

  http://www.svd.se/fler-borde-granska-extremisterna

  SvaraRadera
 31. Klickar inte på SVD-länkar, bojkottar mainstream, så det är bättre att du återger vad du själv menar om extremism än att länka till skiten. SKit intressrrar mig dessutom inte.

  SvaraRadera
 32. Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
  Du e dukti du som vet sånt innan du läst det!

  /Mamma

  SvaraRadera
 33. Bra film. Jag känner mig inte så träffad personligen, emedan jag endast ägt fem mobiltelefoner sedan mitten 90-talet och tre av dem bytte jag först när det blev fel på dem (skulle gärna se att reparationer blev billigare så att det blev ett konkurrenskraftigt alternativ).

  Men alltför många påverkas av reklam och instinktiv statusjakt (kan, som mycket annat, förklaras med evolutionspsykologi) och det tär på jorden.

  Sedan håller jag med Martin G. och Anonym 03:20. Mer akuta problem i Europa kommer att ta folks uppmärksamhet från miljöproblemen. Vägen till helvetet är byggd av goda avsikter.

  SvaraRadera
 34. Gomorron dags att vakna! Ingen självlärd skådare har någonsin sett rätt... Bara trott och spekulerat. Så läs tidningar och häng med! men sålla noga. Att tänka själv är A och O. Näringslivet lobbar mot SD, som ändrat sig när det gäller vinster i välfärden. Så nu har vi delvis svaret på deras kovändning. Borde ha... Min dräng har också en dräng. Som ofta är lättpåverkad. Makt lockar och där makten går in går vettet ofta ut. Står bl.a om detta lobbande i SVD, Göteborgsposten osv. Så är nya partier en lösning? Eller går människor att påverka.

  Näringslivets VD är i sin tur inbjuden till årets Bilderberg möte. Extremism är möten i slutna rum. Där man låter sig påverkas medvetet eller omedvetet. "Extremister" är alltså dem, som låter sig påverkas och sedan i sin tur försöker lobba och påverka andra. Politikerna påverkar i sin tur folket. Som oftast låter sig påverkas. "Foliehattar" är de som protesterar. Ofta men inte alltid med ett gott syfte. Ett litet inhopp bara... Och inte vill jag skylta under falsk flagg. Man är ju bara människa, inte ett djur. Om jag inte visste bättre, skulle jag tro att evolutionen går bakåt och inte sakta framåt. För visst vet vi nu att makten sitter i slutna rum. Samt att min dräng har också en dräng. Men polletten har liksom inte riktigt trillat ner ännu.

  Detta lilla inhopp är i gott syfte, samt i all välmening. Vägen till helvetet är inte byggd av goda avsikter. Utan av medvetna eller omedvetna val. Helvetet är här på jorden. Ända sättet att slippa verka här "för evigt" är att ha goda avsikter.
  Sorry Birger kunde inte motstå denna gång. Tar nya friska tag! Ända sättet för att till sist kunna motstå helt. Hej och hå det kommer att gå! Fast svårt blir det allt. Hör ju inte till dem som struntar i kommentarerna. Och att helt sluta läsa denna blogg är svårt.
  Fast en gång är ingen gång sägs det;)


  Lisbeth// icke anonym 07:14:00 samt icke "Mamma"


  SvaraRadera
 35. Tack Lisbeth
  Ditt inlägg höjer bloggen.
  Aran // icke anonym eller mamma //

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.