lördag 25 juli 2015

Nyhetspanel utan svar...

Gårdagens nyhetspanel om flyktingströmmen och EU - och en ganska svarslös panel - samt det här med folkpartister som inte kan planera sina spritinköp samt miljöpartister som inte ville berätta om hur det är med vice statsminister. Klicka på bilden... och upplev ännu ett njutbart (???) panelsamtal.

Hörde inga svar från panelen

15 kommentarer:

 1. Vore det någon dj-ordning med FN och EU, de länders ledare som representerar FN och EU, hade de kunnat se till att ordning och inte kaos råder i till exempel Syrien.

  Vi kan också fundera över om det vore bättre i fall motsättningar och krig stannade inom till exempel landet Syrien i stället för att problemen med folkförflyttningen ska spridas över hela världen?
  Tillman/

  SvaraRadera
 2. Bra! att du satte ner foten och sa att du faktiskt inte vet. Det fick de andra att erkänna, att vi inte vet hur detta ska lösas.
  EU:s flyktingpolitik visar hur misslyckat EU är som projekt. Visar att det bara finns en fri rörlighet och att det är friheten för kapitalet.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Det är inte ett dugg lyckat att säga att om kapitalet skall ha fri rörlighet så skall människor också ha det. Det mångfaldigar bara alla problem! Att kapitalet flyttar sig är okej även om människor inte flyttar sig, men man måste givetvis försöka hitta sätt att förhindra att kapitalet blir helt obeskattat och framförallt att all produktion sker i något avlägset land med bristande omsorg om människor och miljö.

  SvaraRadera
 4. Res er för Louise Andersson Bodin

  https://www.youtube.com/watch?v=ymhmZrXWcGg

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Grundtanken (EU) bygger på fri rörlighet även för människor och inte enbart för kapitalet. Åsikter om vad den fria rörligheten ska gälla kan vi ha, vi har åsikter om det mesta.
  Nej det är inte ett dugg lyckat att säga tvärsäkert vad friheten ska gälla. Vi vet ännu inte vad frihet innebär.

  SvaraRadera
 7. Schlaug är kanske den i svensk politik som har tjatat mest om det här med fri rörlighet för kapital kontra fri rörlighet för människor, åtminstone som jag minns det. Det enda han åstadkommit med det är att trigga svagsinta politiker i alla partier att kräva fri invandring och öppna gränser, trots att det är extremt socialt, ekonomiskt, politiskt och ekologiskt destruktivt. Fri rörlighet för kapital är knappast en tiondel så destruktivt.

  Visar man på en möjlig inkonsekvens i vissa politiska dårars filosofi och/eller handlande så måste man försöka se till att de inte löser upp den förmodade inkonsistensen på vansinnigaste möjliga sätt. Det har inte Schlaug gjort. Han har tvärtom främjat stolliga former av "liberalism".

  SvaraRadera
 8. Nää-e, något liten skitfråga är det faktiskt inte alls. Detta har varit blågul "praxis" länge, titeln "vice" är en oerhört tung post i många andra länder (USA t ex) & att inte informera de s.k. uppdragsgivarna om sådana "arrangemang" luktar rent av SKUNK, en fränare doft än rötmånad. Kejsar Caligula tror jag utnämnde en häst som efterträdare eller liknande, men det var där det. Det var då. Där lever inte vi. Eller gör vi det?

  SvaraRadera
 9. Visst ska det idag finnas fri rörlighet för människor men de ska då betala för sin vistelse vilket kallas turism. Att det ska vara gratis är en framtidsvision i en bättre värld då ekonomisk jämlikhet råder. De experiment som förekommer idag med migration fungerar mestadels väldigt dåligt för alla parter.

  SvaraRadera
 10. Och att inte veta. Kan man inte bara säga det mest tabu-belagda: "det går inte"? Halva världen ryms varken i EU eller i Sverige & kan bara rymmas i sina hemländer som de själva måste bygga upp för att få välfärdsstater. Cyniskt? Människofientligt? En "djävulsk realism" med stark betoning på det sist nämnda eventuellt..

  SvaraRadera
 11. Fri rörlighet, ja. Men fri försörjning, nej. Låt människor flytta fritt som dom önskar, men nya invånare bör inte automatiskt erhålla alla fördelar av en tillhörighet till en nation. Alla mänskliga rättigheter skall vara givna och garanterade, men inte alla andra fördelar. Dessa bör förtjänas av en längre tids vistelse och ett bidrag till samhället.

  SvaraRadera
 12. Är det verkligen bästa läget för att ha igång politiska experiment med migration idag?
  2030 är Japans statsskuld tre gånger så stor än landets ekonomi. USA: statsskuld idag är gigantisk, visserligen något justerbar då det finns marginal för skattehöjningar. Kina är mitt inne i en gigantisk dipp. Medan världens uppmärksamhet är riktad mot Grekland kan Kina på sikt bli ett större problem för europeisk ekonomi än Grekland. Det påverkar en rad stora exportländer av råvaror som Australien, Indonesien, Brasilien och Chile.
  Förståeligt nog är resten av världens länder påverkade av dessa rika länders instabila marknader och man kan inte förundras över att 40 procent av Afrikas befolkning vill komma till ett EU-land och förmodligen önskar befolkningen i resten av världens fattiga länder detsamma. De har inte hört senaste nyheterna, deras aktuella situation är mer påträngande.
  Att vara politiker är detsamma som att inte tänka längre än mulen räcker och att ha bindlar för åsneögonen... Förmodligen finns det skäl för denna inskränkthet, som att det gynnar ens eget bästa.

  SvaraRadera
 13. ballahu, Har de politiska experimenten med migration startat idag? Idag måste väl politikerna lösa de politiska experimenten. Hitta en integrationspolitik värd namnet. Samt vi som "väljer" dem tänka längre än mulen räcker och inte ha bindlar för åsneögonen.
  Åsnan är för övrigt som oss arbetsam och och det räcker med en morot. Så är hon snäll och hoppar. "Hoppla lilla åsna du är snäll och fin"
  Eddie Meduza.
  Vi bör inte skylla allt på politikerna. Även om de har tagit på sig stort ansvar. Det är att frånta sig själv allt ansvar. Det borde varje god liberal inse. För det är vi goda liberaler? Frihetliga så det förslår. Möjligtvis är det som så, att det som vi uppfattar som frihet är makten att bestämma över andra?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Så här kan det gå till när så kallade auktoriteter vill beröva andra människor frihet.

  Wesley Clark, pensionerad amerikansk general och presidentkandidat, anser att människor som inte är trogna USA under kriget mot terrorismen borde ”segregeras från det övriga samhället”.

  Wesley Kanne Clark var under slutet av 90-talet högsta militäre befälhavare för Natos Europatrupper. Han är judisk från sin faders sida och var den som ledde Natos bombräder mot Jugoslavien, nuvarande Serbien, 1998-1999.

  I en intervju med den amerikanska nyhetskanalen MSNBC kommenterade Wesley Clark radikaliserade religiösa fanatiker. Han menade att människor som inte stödjer USA:s krig mot terrorismen måste placeras i särskilda läger.

  – Vi måste på en nationell politisk nivå titta på vad själva radikaliseringen innebär, eftersom vi är i krig med dessa terrorister. De har en ideologi. Om någon på USA:s bekostnad stödde Nazityskland under andra världskriget hävdade man inte att det var yttrandefrihet. Man satte dem i ett läger, som krigsfångar, sade Clark enligt Breitbart.

  Vidare hävdar Clark att det är samhällets skyldighet att segregera människor som motsätter sig kriget mot terrorismen.

  – Så om dessa människor radikaliseras och inte stödjer eller är illojala mot USA är det deras rätt. Men det är vår rätt och skyldighet att segregera dem från det normala samhället under hela konflikten.

  Avslutningsvis hävdade Clark att man kommer att behöva ändra nuvarande lagstiftningar för att kunna hantera radikaler och oliktänkande.

  "Klubert"

  SvaraRadera
 15. Nyhetspanelen är en tillgång. Bland det bättre i SVT-utbudet.
  Men hur är det med mångfalden, är den sammansatt så att den speglar de stora strömningarna?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.