tisdag 2 juni 2015

Ska du verkligen låta Frankrike vara före, Mehmet?

Fördelen med att maj var kylig och sur är att försommaren kan bli längre, syrenen hålla sig blommande en bra bit in på sommaren och arborrarna och mörtarna får vara fredade från människor som fått för sig att vid sina bryggor fiska upp dem bara för att det är kul att ta död på dem. Blir vattnet tillräckligt icke-varmt under juni så kan man dessutom slippa vattenskotrar.

För övrigt jobbar sig näckrosorna upp mot ytan och kajorna, som bebor en skorsten på ett av uthusen, spatserar omkring som små ruggugglor på gräsmattan. Mitt i allt detta undrar jag varför jag tycker det är kul att följa debatten om kulturmannen - kanske för att den debatten, trots lågvattenmärken som man ystert kan oja sig över, på något sätt ändå visar att det finns en sorts kulturdebatt med hetta bortom läppglans och yngelpladder.

Vad finns mer att säga? Tja, fiskmåsarna skränar så fint över fjärden. Och i CSGlobe kunde man för ett tag sedan läsa detta: "France Declares All New Rooftops Must Be Topped With Plants Or Solar Panels". 

Eftersom MP har hand om både miljö och bostäder i regeringen så vore det väl läge att besluta om något liknande här...? Det vore väl nåt för miljöminister Romson och bostadsminister Kaplan att driva fram.

Det lär förstås inte bli så -  inte ens kommuner får ju numera ställa krav på sådant. Det var kristdemokraternas stora insats under sina år i regeringen, att driva igenom att kommuner inte får ställa högre miljö- och energikrav än vad som beslutats på riksnivå. En tanke som skulle anses som absurd i allt från USA till Ryssland. Attefall hette bostadsministern. Det var han som brukade prata om subsidiaritetsprincipen ... Sic!

31 kommentarer:

 1. Medan du drömmer om att slippa vattenskotrar i din boendemiljö drömmer jag om att slippa en kula i pannan i min boendemiljö.

  SvaraRadera
 2. Kaplan har väl varit och fått inspiration i Indien? Kåkstäder är det nya svenska!

  SvaraRadera
 3. Fördelar och nackdelar med att på på landet och att på urbant, Anonym 08:47. Det finns billiga hus till salu på landsbygden. Med boendekostnader som lär vara en tiondel av vad du betalar, har du möjlighet så gräv upp land, odla, skaffa dig höns, slit som alla de som flyttat ut från urbana miljöer gör. Det funkar. Kallt som fan på vintern kan det vara, skotta snö får man göra själv och posten får man hämta i en brevlåda långt från bostaden. Det finns inget botvång, Anonym 08:47. I övrigt kan man tycka att man bör slippa såväl kulor i pannan som vattenskotrar. Även om jag förstått att det i samhället som ligger närmast där Birger bor förekommer ett och annat skotthål också. Så tyck inte synd om dig, Anonym 08:47, passar det inte så välj något annat. Det har sin kostnad, precis som boende urbant i förort har sin kostnad. Och sina fördelar.

  SvaraRadera
 4. Kommer du diskutera den senaste tidens väktarvåld i Sverige?
  Särskilt aktuellt nu med tanke på incidenten i Göteborg.

  SvaraRadera
 5. Bra, att en del fiskars öde kom på tal! Det måste vara fasansfullt att gapa efter något, som man trodde var mat, för att i nästa sekund få en vass krok in i munnen. Tack Birger! Hoppas att du fick igång tankar här och var.

  Tips: www.djurensratt.se och www.vildasnan.se

  Gt

  SvaraRadera
 6. Fast Anonym 08:56, det är ju inte alla som kan sitta med internetuppkoppling och "jobba hemifrån" när man känner för det. Anledningen att många människor "väljer" att bo i "storstadsgetton" är väl inte för att de jagar någon slags storstadsromantik, utan för att de har ett behov att hålla sig nära arbetsplats, alternativt AMS. Det är väl en lyx sådana som Birger kan unna sig, att bo lite naturskönt och ändå inte behöva pendla 4 timmar varje dag till och från dagis/arbete/skola/hem...

  SvaraRadera
 7. 08:47, jo, det är för jävligt med skotthål i pannan. På övriga ställen också. För övrigt Kanske missuppfattade du innehåller i det jag skrev, det är nog inte främst jag som - enligt din tolkning - "drömmer" om en fjärd utan vattenskotrar. Främst är det lommen vars ungar bli spattiga när skotern kommer farande, hägern som blir störd och typ aborrar och mörtar som utsätts för ljudnivåer i sina miljöer som inte har där att göra.

  Det är människor som levererar skotthål i människors bostadsmiljö och människor som levererar jävelskap i lommens, hägerns och de andra medvarelsernas bostadsmiljö. Vi är en jävligt outvecklad art vars ego är såväl bisarrt som monumentalt.

  Jag klandrar sig inte om du skulle tycka det jag skriver är konstigt, absurt eller flummigt. Kulturen har skapat oss den världsbilden, och den lever de flesta av oss - arten människa - i var sig vi vill eller inte. Lika mycket som vi i vår del av världen lever i en skrivande - inte berättande - kultur lever nästan hela arten i en självbild där empati och "humanism" (i betydelsen goda) skiljer oss från andra arter. Är det så att vi har förmåga till empati -vilket det onekligen är - så är det nog värre att vi beter oss som vi beter oss än om vi inte hade förmåga till empati.

  Hoppas du slipper kulhål i pannan.

  SvaraRadera
 8. Jonte, din bild är influerad av idén om att det tar fyra timmar till förskolan eller jobb på landet... Brukar inte ni i stan orera om att resorna där tar så lång tid?? Buss från landet till typ Västerås tar trettio minuter, det är mindre än vad de flesta har i restid i Stockholm.

  Drar du ner dina kostnader för boende kan du säkert omedelbart också minska din arbetstid om du vill. Pendla kanske tre dagar i veckan till jobbet i staden om du väljer att bo billigt långt från en stad med jobb. Men det handlar nog också om vad man värdesätter, den som flyttar ut på landet och lever billigt kanske inte kan åka på semester, sätta sig och dricka latte (eller vad man nu dricker i stan) i ett gathörn, välja och vraka bland bio och teater och restauranger. Det är billigare att leva på landet, de intressen och vanor man har kostar mindre än de intressen och vanor stadsbon har.

  Lyxen att bo på landet, skriver du, jag det är lyx för en. del som trivs med det. Men om jag förstått det rätt så verkar de flesta föredra ett liv i staden, även om de faktiskt kan leva utanför densamma. Exemplet Västerås ovan till exempel.

  Vi har trots allt möjlighet att välja en hel del, de som drog ut på landet under det som kallades "gröna vägen" och gjorde en livsinvestering (de som stannade kvar i alla fall)levde fattigt och hårt men var ofta lyckliga, en del stannade kvar. Läs gärna Birgers Svarta oliver och gröna drömmar om hur det kunde vara att flytta ut!
  L.

  SvaraRadera
 9. Nej, i elfenbenstornet framstår det kanske inte som en bra idé att man ska ställa konsekventa krav i alla kommuner.

  För den som faktiskt försöker bygga nåt, t ex SABOs medlemmar, så är det dock rimligt och bra att man slipper uppfinna hjulet en gång till bara för att man ska bygga samma hus i grannkommunen.

  Vi noterar också att Said Arif avlidit, ni vet Al-Qaeda-veteranen som försökt spränga Bryssels julmarknad t ex. Mina kondoleanser till hans fru som är miljöpartistisk politiker, fanatisk konvertit och tillsammans med Kaplan suttit med i styrelsen för Charta 2008. Man känns igen på sina kompisar, sägs det.

  SvaraRadera
 10. Sällsynt naiva kommentarer om boendemiljön förresten. "Passar det inte så välj nåt annat".

  Aha, folk bor alltså i utanförskapsområden för att dom VILL det?

  SvaraRadera
 11. Håller med Ben Dover, sällsynt naiva kommentarer om boendemiljön.
  Vi kontra dem är aldrig bra. Heller hur Ben Dover?

  EU:s direktiv om byggnads, energiprestanda bygger väl på att få ut mer nytta av en mindre insats. Då borde det gå att fort få fram billiga hyresrätter så att folk får tak över huvudet.

  L har full kläm på stadsbor verkar det som. Vore bättre att diskutera att makten, politiken, ekonomin har centraliserats till storstäderna. Blogginnehavarens hustru t.om. målar tavlor som säger att så är det. Inte handlar det främst om vad folk vill eller inte vill.

  Det är inte så lätt som att pendla några dagar i veckan. Handlar det inte om kapacitet och förmåga också? inte bara om att ta sig fram med ren vilja eller jävlar anamma? Om man läser Schlaugs bok, så begriper man att det krävs en hel del förmåga och vilja. Samt det krävs arbetsgivare som godtar att man drar ner på arbetstiden. Visst vi har trots allt möjlighet att välja en hel del. Men vi gör det utifrån vår egen kapacitet. Tycker det luktar konkurrens tänk lång väg. Vi på landet och dem i stan och vice versa.

  Nej man har nog inte förstått det rätt om man tror att de flesta egentligen vill bo i staden. Kanske har man lyssnat för mycket på Schlingmann. Eller läst för mycket om Schlugs gröna drömmar. De flesta vill bo grönt. Därav växer sig en hel folkrörelse allt starkare. Gatsmart odling, Gerilla odling, odlingar i hyresrätternas rabatter, hemma inne i lägenheten osv.
  Det finns säkert även dem som klarar sig med mindre grönt. Samt alla behöver inte stora hus och tänker att jag kan bo större på landet med en mindre penning. Hur ser det ut i dessa hus, hur mycket prylar finns det? Det vet inte jag men var och en kan titta efter själv. Ju större hus innebär ofta desto mer prylar av allehanda slag.

  Hela Sverige bör brukas. Vi kan göra som resten av världen odla där vi befinner oss. Men vi får bereda oss på motstånd. För ingen får missgynna någon annan. Blir nästan lite full i skratt, tänk vad makten skulle skratta om de såg denna tråd.
  Människor som bråkar om land eller stad. De har verkligen lyckats.
  En fråga uppstår ska vi fortsätta att tala om dem i stan och dem på landet?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Jag kan rekommendera en roddtur med en eka istället för vattenskoter. Mycket bättre ur minst sju olika perspektiv, som var och en kan fundera över.

  --- i lugn och ro ---

  SvaraRadera
 13. Ben Dover, nej bilden som du har som profil säger väl att du gillar centralstyrning och avskyr kommunalt självstyre. För övrigt är det väl uppenbarligen så att många vill bo i det du kallar utanförskapsområden, av den enkla anledning att man finner det som det minst dåliga alternativet, många trivs för övrigt också. Möjligheten finns för alla som vill och ger sig sjutton på det att flytta ut på landet, men det krävs att man lär sig en massa nya saker, att man frivilligt väljer bort sitt gamla sociala umgänge, att man bryter mot familjen kanske, att man lär sig odla, lär sig leva materiellt snålare än man gjort. Att bo på landet kan, om man så vill, vara mycket billigt. Men någon fik finns det inte.

  SvaraRadera
 14. Jaha möjligheten finns för alla som vill och ger sig sjutton på det att flytta ut till landet. Var nyss hos en anhörig och sa ungefär så till hen. Vi fick oss dagens goda skratt. Ett gott skratt förlänger livet och käften också sägs det. Med det inte sagt att drömmen inte finns kvar. Och vem vet. Konstigare saker än så har skett. Hen kanske kan till slut. Få sin stora dröm uppfylld.

  Cykla är nog bra om man kan. Men inte att vara helt ute och cykla. Det stämmer inte med verkligheten, att säga att de vanor man har om man bor på landet är billigare än om man bor i stan. Det kallas för att generalisera. Vi har olika vanor. Alla i stan går inte på teater och hänger på fik.

  Man får väl önska att de med kapacitet och förmåga tar steget för allas vår skull och flyttar ut till landet nära Västerås t.ex. Det ska jag tala med en annan anhörig om, som även hen vill flytta ut på landet. Så tack för tipset det tar alltså en halvtimme för närvarande att ta sig till sitt jobb från landet till Västerås.

  Skulle kunna ta 10 minuter med cykel för hen att ta sig till sitt jobb nu. Tyvärr så stjäls cyklarna där hen bor. Skotten viner längst husknuten man siktar t.om. rakt in i vissa lägenheter. Så kan man ha det i stan och dess förorter och säkert på landet också. Men har svårt att tro att så sker t.ex. i Vingåker. Ska tala med en som har landställe där i morgon. Om hen för närvarande känner sig tryggare där än i stan. Vi har förrestan redan talat om det...

  Håller med om att det är människor som levererar skotthål i bostadsområden. Samt vi människor som levererar jävelskap i andras bostadsmiljö djurs t.ex. Men det "gröna guldet" vår tillväxtmotor får vi vara rädda om nästa Gröna Våg. Kan man skövla skog kan man väl bygga fik? De som ger sig sjutton på att flytta ut på landet måste vara rädd om skogen. Inte bre ut sig och bygga stort och flott och låta vår fina skog exploateras i framtiden. Hellre slott än koja verkar många resonera som.

  Ben Dovers bild säger inte mycket om Ben Dover. Den kan lika gärna betyda att hen ogillar centralstyrning. Sak framför person är alltid bra. Tyvärr så diskuterar vi människor hellre utifrån person än sak.

  SvaraRadera
 15. Men ibland måste man fokusera på person och sak samtidigt. Schlaug är väldigt bra på det. Riktar sig ofta till partiledarna eller partitoppen.

  Stefan Löfven har gett ett vallöfte. En miljard satsning på fler gröna jobb inom skogsindustrin. För klimat och inte föga överraskande för tillväxtens skull. MP är med på tåget om man får tro Mikael Damberg. Det blir inga problem med dem. Gröna vågen i all ära. Men personligen så vägrar jag att se på skogen som en tillväxtmotor. Den är i högsta grad levande liksom lommen och fiskarna och bör alltså inte överexploateras. Det verkar så romantiskt att bo på landet gå ut och hugga sig "sin egen" gran.

  Gt jo jag har tänkt efter. Det måste vara hemskt att gapa efter något och tro att det är mat. Hemskt är också att forskning säger att träd och växter känner av hat eller kärlek. Om vi trampar runt i skogen och märker ut träd så förnimmer de det på något sätt. Aldrig mer en julgran. Var i Katrineholmstrakten på kurs (Granhedsgården) efter den kursen blev inget sig likt.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 16. Tycker det är ett märkligt påstående att det var kristdemokraternas stora insats att driva igenom detta. Även om de utåt uttryckte gillande. Kristdemokraterna är ett litet parti även om Attefall var bostadsminister. Det var väl en byggkravsutredning som låg till grund? En utredning som trodde på sänkta byggkostnader. Sedan när fick ett litet parti ensamt så mycket makt? I en så viktig fråga. Eller fick han bära hundhuvudet? De flesta partier vill väl ha sänkta byggkostnader. Oavsett om landet heter Sverige, USA, eller Ryssland. Eller var det så att något måste de (KD) få igenom för att vara nöjda? Var kom denna byggkravsutredning ifrån? Från Attefall själv? Vi får inte ställa högre miljökrav än andra för konkurrens ska ske på lika villkor?
  Tacksam för förklaring över vad du menar. Förstår inte.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Ok förstår kanske... Det var han som talade om att beslut ska fattas så nära folket som möjligt. Är det så du menar?

  SvaraRadera
 18. Och nu är Stora Satans Medlöpare
  mitt ibland oss !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Det var en gång en bonde med tre söner som förslavade en bonde
  som hade en son. Sedan kom stora grupper och förslavade mindre
  grupper genom kolonisering. Steg för steg så förlorade små grupper
  förståndet för att kunna överleva som medlöpare.
  En anda av att erövra eller att dö, spreds över Jorden.
  En förskönande beskrivning av kapitalismen som nu har monopol
  på att skapa pengar blev globaliserad marknadsliberalism.
  Där råder nu själva SYSTEMET som gör människor till de kräk som
  i allt snabbare takt gör Jorden obeboelig för skogar och dess djur,
  för fiskar i dess vatten, och för de som flyger i luften.
  "Hur vansinnigt är det till exempel inte att ha USAs flygplan
  flygande över Norrland." Sveriges styre är vansinnigt, alternativt
  har tvingats till vansinne av den Störste Satan som har som sitt mål,
  Total Dominans i världen åberopande sitt giriga egenintresse
  som av ledade Psykopater tillåts att stå över värdet av
  Jordens Överlevnad. Som är beroende av att vi själva
  skapar de kulturer som fattas Jorden.
  Ett steg kan vara att sänka pratmakeriet med 75 % !!!!!!

  SvaraRadera
 19. Jonte, jag tycker att du skall be om ursäkt för ditt inlägg. Du talar om att såna som Birger kan unna sig sådan lyx att bo lite naturskönt och inte behöver pendla 4 timmar till jobbet. Vet du överhuvudtaget vad du talar om? Har du en aning om hur mycket Birger och andra slet under åren som språkrör och åren innan den tiden? Undrar om han hade ledigt en enda helg, undrar hur många timmar han satt på tågen för att prata i hela landet, hur mycket ideellt arbete han och andra lade ner under åren före riksdagen och åren 1991 och 1994 då partiet var utanför? Hur har du mage att överhuvudtaget yttra dig på det förnedrande sättet du gör?
  En som var med under de där åren.

  SvaraRadera
 20. Dynape, Vad vill du att vi ska göra då? Ställa oss utanför och se på? Inte rösta i nästa val? Försöka skapa något eget alternativ? Som de starka som flyttade ut (Gröna Vågen) Slåss mot väderkvarnar dvs. prata eller skriva. Lämna EU? Fängsla alla politiker som gett bort makten lite i taget? Alla dem som gjort så att vi steg för steg fått allt mindre att säga till om. Varför gör inte Mehmet som Frankrike därför att det inte är möjligt att gå före större medlemsländer? Det skulle politikerna tagit med i beräkningen.
  Ett steg kan vara att förstå lite mer. Människan har den fördelen framför djuren att vi kan prata för dem och för oss själva. Vi har förmåga till empati. Kanske borde pratmakeriet öka inte minska.
  Eller ska vi kriga med vapen och inte tangentbordet?
  Föreslå vad som bör göras i stället för prat.

  SvaraRadera
 21. "...Som är beroende av att vi själva
  skapar de kulturer som fattas Jorden..."
  Kan Du inte läsa innantill???????????????????
  Jag har sökt medarbetare i 40 långa år.
  Lider du av strukturell blindhet eller är du som BS, skrävlare!?

  SvaraRadera
 22. Att stå kvar på det sluttande plan och beskriva hur det rullar
  vartåt det lutar år efter år, är inte det så fängslande för oss alla
  så att vi inte ens kommer oss för att gemensamt skapa de Samhällen
  som Jorden saknar och som kanske gör att både Vi Själva och att
  Själva Jorden överlever. Birger fattar inte? Någon annan fattar inte???

  SvaraRadera
 23. Skrävlare var onödigt elakt. Förlåt!!!

  SvaraRadera
 24. "Jag har sökt medarbetare i 40 långa år" Vem är du då själv gyllene riddare som kallar andra för skrävlare? Varför ska vi följa dig? Vi får den värld vi förtjänar varken mer eller mindre. Nu ser den ut såhär. Våldsam och alla fruktar och misstror andra. T.ex. landsbor misstror statsbor och vice versa. Är det vi som ska skapa de kulturer som fattas Jorden? Den du beskriver som skrävlare har tagit upp att det är vansinnigt med flygövningar över Norrland.

  Anonym, Vi vet väldigt lite om vilka som slitit mest. Ett väldigt mästrande inlägg är det allt till Jonte. Ett inlägg som vill tvinga fram ett förlåt en ursäkt. Ett känslomässigt inlägg från en som var med. Det är många som har kämpat lika mycket och ändå inte bor på landet i egna hus. Det finns dem som varit med dessa som kämpat och kämpat sida vid sida. Det är världen i ett nötskal. Världen är orättvis brukar Schlaug skriva. Är den det?

  Det kan inte finnas fullständig rättvisa. Det omöjliggöres av naturens skenbara orättvisor. Vi måste sluta upp med att jämföra oss och lita till att livet ger oss just det vi behöver här och nu. Vi måste själva avgöra om vi håller oss inom ramar för andras lika rätt. Har väldigt svårt att tro att vi kan det inom mänsklighetens rådande utvecklingsstadium. Nej vi är för känslomässiga. Vi behöver bete oss som OM vi har förmåga till empati... skriver Schlaug. Tror jag...

  Kan vi låtsas som vi gör med det mesta annat, kan vi väl låtsas med det också:)

  Fast vi försöker tack och lov.

  SvaraRadera
 25. Säger jag som tvingade fram ett förlåt av Dynape...
  Jo det ligger en fara i att det mest blir prat.

  SvaraRadera
 26. Kulturdebatt...
  Är det det som uppstår när extremt lyckade författare, som verkligen skriver perfekt och har fått massor av stipendier, ger sig på de författare som absolut inte kan skriva och har felaktiga fantasier eller skildrar personer med omoraliska tankar, men som säljer irriterande mycket böcker?

  Intressant att Kaplan här beskrivs som någon man förväntar sig ett förnuftigt förslag ifrån. Intressant och originellt. Det gröna i Kaplans bostadspolitik begränsar sig väl för tillfället till att de undermåliga hus han vill packa in Sveriges ungdomar och invandrare i inte blir långlivade, utan spontanåtervinns inom något decennium. Bortkastat med perenna växter på de hustaken i alla fall.

  SvaraRadera
 27. Kommentarsfälten på nätet är klotterplank. En del av de som klottrar här klottrar lite varstans. Med klotter menar jag inte åsikter utan mer den där typen av inlägg som kastar ur sig påståenden och oförskämdheter. Förstår inte varför Schlaug inte gör som så många andra, stänger kommentarsfältet eller åtminstone inte släpper fram alla att skriva utan att inläggen först godkännas. Ingen har ju rätt att kräva plats i just detta, och liknande, kommentarsfält utan kan kasta ut spyor och påståenden på egna bloggar om de så vill. Fast ingen lär väl läsa dem då, och man försvinner ner i den dy där man tycks få sin näring. Visserligen är det få som läser kommentarerna, men de belastar nog ändå bloggen på ett negativt sätt. Såg just att ett av inläggen lästs av över 32000 läsare. Medan bara någon dryg promille kommenterat i kommentarsfältet.
  B.H.

  SvaraRadera
 28. Bröst Hållaren svamlar på ett plan så att ingen förstår vad han
  säger, eller så kan vem som helst tolka det som vem som helst vill!

  SvaraRadera
 29. Vad tillförde ditt inlägg B.H vill du förklara det? Hur kan du veta hur många som läser kommentarerna på denna blogg? Är du synsk? Usch så fult att skriva att människor försvinner ner i sin dy där man tycks få näring. "Bröst Hållaren" BH svamlar i sina påståenden i detta inlägg, instämmer Roland Lidén! Det dyker upp sådana där inlägg då och då. Kanske är det dem bloggägare bör markera inte hör hemma i en "demokrati" De förminskar bloggar. En blogg är väl lika mycket kommentarerna som bloggägarens inlägg. Borde vara...Eller så ska det vara en enmansteater.

  Frihet är ett "lustiger" spel. Demokrati likaså. Man kan alltid hoppas att alla de 32000 läsarna av bloggen verkligen läste inlägget men valde att inte kommentera. Eller så fladdrade en del likt humlan vidare till nästa blogg efter näring. Vilket kan vara slöseri med tid. Det vore tråkigt klockan fem i tolv.

  Det är ett viktigt inlägg av Schlaug som på detta vis kommer bort. Så till inlägget...

  Personligen anser jag att Schlaug beskriver att Kaplan inte har så stort utrymme att gå före Frankrike... Han kan inte göra annat än att låta dem gå före. Vissa principer bör man hålla på. T.ex. beslut som bör tas nära folket dvs...alla.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 30. Nivån på kommentarerna och dess avsändare visar sig ju genom att man gör sig lustig över signaturen B.H.
  Bengt Herman

  SvaraRadera
 31. Ja precis sådana är vi Bengt Herman. Det kan vara bra att veta var vi befinner oss i evolutionen. Så att vi kan ta oss vidare.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.