måndag 1 juni 2015

13 juni - välkommen!

13.00 Egen Els parken slår upp portarna.
14.00 Birger Schlaug föreläser.
15.00 Isadora Wronski från Greenpeace.
16.00 Johan Ehrenberg föreläser
17.00 Stefans Sundström talar om biokol.
18.30 Karin Rhenberg spelar.
19.30 Stefan Sundström spelar.

Biljetter och mer info: här.

12 kommentarer:

 1. 200 kronor. endast...

  Inget för ensamma mamman eller pappan alltså? Eller vissa andra grupper. Men desto mer för kultureliten? För de politiska företrädarna som har råd och sitter på mycket makt och därför mest av alla skulle behöva komma, kommer nog inte.

  Varför inte gratis inträde? eller en symbolisk liten summa så att alla som vill lyssna kan delta? Eller ännu hellre, en inbjudan endast till partiledarna. Förundras så över vad som ses som "endast" över att "vi svenskar" har det så bra.

  "För enkelt Ehrenberg" vem sa det?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. He he, alltid finns det något att klaga på.
  Svenskar är inte svenskar för intet.

  SvaraRadera
 3. "EGEN ELS STORA SOLFEST" Solen är gratis att använda? Vilket tillfälle för Egen El att manifestera detta och bjuda in till en "gratis" sol fest för folket? Men nya fina anläggningar kostar givetvis. Mat, föreläsare och underhållning också. Denna solfestdag vore det inte läge att strunta i det? Bjuda in föreläsare som bidrar utan betalning. Kockar som kan koka soppa billigt på en spik. Samt artister som spelar gratis. För att hälsa solen. Vår underbara transformator.

  Men det kanske är för enkelt?

  SvaraRadera
 4. he, he är för enkelt? Jasså då vet vi det. Vi svenskar klagar mer än andra? Ha, ha!

  SvaraRadera
 5. Öhh, ja, vi klagar konstant.

  Jag bara ser fram emot sommarmånaderna:
  För varmt eller för kallt.
  För blött eller för torrt.
  För ljust (men för mörkt på vintern!).

  SvaraRadera
 6. Jasså du klagar över det.

  SvaraRadera
 7. Man har plats för 400 personer. Så givetvis kan inte alla komma. Men medge att jag har en poäng;) Solen ÄR gratis.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. så lycka till Schlaug med föreläsningen!

  SvaraRadera
 9. Bara en "liten" sak till men viktig...
  Du har väl rätt T-shirt på dig? "Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac"

  SvaraRadera
 10. Ja, nu ingår det ju mat och fika och annat också... Solparksutställningen, som är permanent, lär dessutom kosta en hel del.

  SvaraRadera
 11. Anonym, Precis och det var det jag skrev... Det finns kostnader. Men nog kan man slopa "endast" 200. För det är inte endast för alla. Utan mycket pengar för en del. Det är fakta. Klyftorna ökar.

  Som vanligt så är det väl så att "frälsta" talar mest med och till "redan frälsta" Men egentligen borde Egen El göra allt för att våra partiledare och partitoppar ska finnas på plats. Oavsett om det är gratis för dem. En del skulle glatt kunna punga ut med "endast" 200 spänn om så var fallet.

  Jag skulle kanske det. Men de flesta kanske skulle knorra över att makten kom in gratis på bekostnad av andra. En del kanske över vädret var är solen? Öhh. Det viktigaste är väl att de som behöver lyssna mest gör det. Men så är det sällan. Bjud in he, he gratis t.ex.

  Skulle bli mycket glad över att se Schlaug i en tröja med trycket "Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac tala bl.a. inför våra partiledare. och andra "icke frälsta".

  För mig är en Solfest då man tackar solen. Inte Egen El. Flummigt kanske. 400 personer kan komma. Viktigt är det väl då att ge de som mest behöver komma erbjudandet. Att man vänder sig främst till dem, bjuder in dem och talar om att solen är egentligen gratis. Så vi bör sluta låtsas. Har tänkt på att byta elbolag länge. Men det bär emot. Denna tävlan och konkurrens bär emot. Det ska tävlas också? Lekas lekar...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Thorsten Schüttemån juni 01, 01:36:00 em

  Solen är gratis. Men bar om regeringens stolliga förslag att beskatta egenförbrukad el för anläggningar över 144 kWp verkligen hamnar i papperskorgen. Då blir t ex det här mycket attraktivt när man inser hur många tak- och skräpytor det finns längs järnvägen:
  http://investinaustria.at/en/news/2015/05/Solar%20power%20train.php

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.