måndag 25 maj 2015

Socialdemokrater på Åland: "Coola ner!"

Kan man med argumentet "coola ner" förvara möjligheten för föräldrar att vara hemma mer hos sina barn? Uppenbarligen, det är i alla fall så den åländska socialdemokratiska socialministern Carina Aaltonen argumenterar när hon vill utvidga det så kallade hemvårdsstödet. 

"Hemvårdsstödet är en tydlig signal att det är viktigt att föräldrar under de första tre åren tar sig tid med sina barn och låter dem knyta an ordentligt. Det handlar inte om pengar - det handlar om normer", säger den socialdemokratiska ministern. Tillväxtfientligt, enligt svenska socialdemokrater, vars tunga argument för införandet av maxtaxa var att föräldrar skall kunna arbeta längre tid på dagarna om det är billigare att låta barnen vara längre på dagis.

2 kommentarer:

 1. Susanne Nyman Furugårdmån maj 25, 10:26:00 fm

  Ja, avståndet mellan socialdemokraterna i Sveriges regering och de på Åland är betydligt större än en dagskryssning. Syns ännu tydligare i en längre intervju med åländska socialministern om hemvårdsstödet, http://www.varldenidag.se/nyhet/2015/05/11/S-minister-gillar-vardnadsbidrag/
  Där finns många uttalanden som vi aldrig får höra från svenska S, som att hemvårdsstödet inte behöver vara negativt för jämställdheten och att det kan minska sjukskrivningarna av unga mammor.
  Så tydliga argument för valfrihet i barnomsorgen hörs knappt från några andra partier i Sveriges riksdag heller. Inte ens det krasst ekonomiska argumentet som S-minstern på Åland avslutar med: "Det är väl investerade pengar. För mår barnfamiljerna bra så mår samhället bra."
  Kanske vore välgörande om riksdagsledamöterna tog en dagstur till Åland?

  SvaraRadera
 2. Eller: mår samhället bra, mår alla bra.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.