fredag 22 maj 2015

Och vem sa detta?

Dags för nyhetspanelen. 07.40 gäller det att slå sig ner tillsammans med Tove Lifvendahl och Ursula Berge. Ämnen fattas inte att prata om. Sossarnas nedgång, Natonärmandets och SD:s uppgång, hushållens skulder. För att ta nåt i högen.

I veckan har jag haft två quiz - i måndags om tillväxt och i tisdags om ett diagram. Tack till alla som spred och kommenterade. Nu dags för ett citat.

Vem har sagt:

- Det måste få kosta pengar att skapa en god livsmiljö. Det måste få kosta något att t ex bevara ett befolkat Norrland genom en aktiv lokaliseringspolitik. Vi måste vara försiktiga med att tala om vad "effektiviteten" kräver i alla sammanhang. Effektivitet är inget självändamål.

A. Olof Palme, bland annat socialdemokratisk statsminister
B. Birger Schlaug,bland annat miljöpartistiskt språkrör
C. Anders Björck, bland annat moderat försvarsminister

Svaret finns här.

15 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej, Anonym 07:18. Intressant inlägg från din sida.

   Radera
  2. Det var ju det han sade till Lidbom. Förmodligen något av det bättre som sagts till den filuren.

   Radera
 2. Det kostar att ligga på topp.

  SvaraRadera
 3. Gissade på Björck - vet att han är din favvohögerman.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Icke alls, men det finns skäl att peka på att unga konservativa en gång stod där de stod. Favvohögerman är Staffan Burenstam Linder, modell 68-69....

   Radera
 4. Gratis kollektivtrafik till alla! Det är en mänsklig rättighet för alla att kunna ta sig från A till B. Billigt är inte bra se på flyget.
  Dyrare att flyga och gratis kollektivtrafik vore bra för miljön samt för dem som jobbar inom kollektivtrafiken.

  Varför ska de i storstäder betala? De flesta bor i storstäder. Det på grund av att politiken, ekonomin, "makten" finns där. Nog kan makten? fixa gratis kollektivtrafik? Samt bra villkor för dem som jobbar.

  Eller kanske inte. 80% av de beslut som tas i riksdagen är påverkade av beslut från Bryssel. På kommunal nivå är siffran cirka 60 procent. Så vad skulle EU domstolen säga?

  Inte konstigt att kommunpolitiker som måste leverera politik går samman. De kan inte bara snacka. Som ni sa M och S är väldigt lika. Ute i kommunerna visar man det. Man kämpar på med EU direktiv och med den rest som man själv kan bestämma över.

  Fler Ingvar Bratt tack!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Enligt Buss magasinet "EU kommissionen granskar rabatter i kollektivtrafiken"

  Vi kan inte införa rabatter för vi får inte diskriminera vissa grupper. Hur tänkte ni i panelen egentligen?

  Vill inte likt anonym säga "Du ska veta hut" :)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Vad har jag för glädje av att skaffa en sommarstuga och fiska, när gäddorna är kvicksilverförgiftade twittrade jag till Peter Danielsson, moderaternas vice partiledare. Ordet "jag" byttes ut mot "moderater". Strax därefter blev jag blockad från att följa honom på Twitter...

  SvaraRadera
 7. (s) lilla nedgång ja. Den verkar man inte så pigga på att analysera korrekt? "Otydligheten" har börjat spöka. Samt att skylla på samarbetspartier. Dessutom gäller väl de "dubbla tumstockarna" i media när höger-socialdemokratin är i djup kris, detta är "vita gäss i en tekopp" jämfört med om en röd socialdemokrati skulle ligga på samma botten-nivåer, då skulle nyheterna inte handla om annat..

  SvaraRadera
 8. http://www.paulcraigroberts.org/2015/05/21/memorial-day-hoax-paul-craig-roberts/

  SvaraRadera
 9. Ingen tillväxt = Inga jobb

  SvaraRadera
 10. Två från vänster, en beskedligt höger. Vanlig fördelning i dessa paneler.

  I Godmorgon, världen! på SR P1 hade de en panel med en från Flamman (socialistisk), Göran Greider (vänstersosse) och som borgerligt alibi en oförarglig kvinna från Dagen. Public Service...

  SvaraRadera
 11. Varje år betalar Sverige 38 miljarder till EU-staten. Det hade räckt till mycket inom Sverige, bland annat gratis lokaltrafik.
  Nej till EU!

  SvaraRadera
 12. Jag är 07:18 anonym. Det är vad vi yngre som såg en del av KU-förhören minns av Björck. Kanske såg vi även något humorprogram om det. Sedan är det roligt i sig när det yttras sådana känsloord. Då står det oftast mer på spel än vad som framgår. kgb35 ger ett sådant exempel eftersom vi historielösa unga inte vet varför Lidbom förtjänade ett sådant yttrande.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.