söndag 3 maj 2015

I brist på annat...


I morse låg dimman kvar på marken, två rådjur stod där. Sen jagade solen bort dimman och himlen blev allt blåare och träden allt mer grönskimrande. 

Ett lodjur har tassat omkring. Letar i mappen med ofärdiga texter, hittar den här, vet inte om den håller hela vägen men morgonen är för fin för att fundera mer på den saken:

"Vi har huvudkontor för nordens viktigaste banker i Stockholmsområdet, det betyder jättemycket för svensk tillväxt, för vår export, för arbetsmarknaden i Stockholmsområdet...." Detta hävdade Thomas Östros, bankföreningens ordförande, tidigare socialdemokratisk minister i en intervju för några veckor sedan.

Frågan är: hur påverkar det så "jättemycket" tillväxten i Sverige och hur påverkar det "så jättemycket" exporten? Bevisföringen tycks  mig aningen svag i Östros påståenden. Handlar det inte om åtskilliga doser floskler?

Och hur negativt påverkar det inte bostadssituationen i Stockholm...? Hur många fler tiotusenlappar måste bostadsköpare i stan punga ut med för att efterfrågetrycket är svällande stort? Hur mycket ökar skuldsättningen? Som gläder nordens viktigaste banker... och en ordförande i bankföreningen.


7 kommentarer:

 1. Ja, men när ska vi då äntligen på bred front börja diskutera det vettiga i uppbyggnaden av dagens banksystem?? Är det inte dags för lite reformer snart...

  SvaraRadera
 2. Storbankernas recept för att skapa ett skuldslavsystem är mycket enkelt:

  1) Se till att skapa ett betalsystem utanför landets valuta där landets valuta inte kan användas.

  * Ditt konto kan inga kronor innehålla. När vi betalar genom bankernas kontosystem använder vi inte kronor.

  2) Basera bankerna parallella betalsystem på skuldsättning. Se till att bankerna tillåts ”låna ut” sina egna skulder till kontot som de låtsas vara valuta.

  * Då ditt konto ENBART kan innehålla bankens skuld är bankens skuld det enda banken kan ”låna ut” till kontot. Bankerna har mao satt hela världen i skuld genom att ”låna ut” sina egna skulder.

  3) Se till att folk inte märker skillnaden mellan bankens skuld (ditt kontoinehav) och valuta så att folk inbillar sig att det bara finns ett betalsystem där valuta används.

  * Folk tror att de har kronor på kontot och att vi betalar varandra med kronor genom kontosystemet. Men i verkligheten får vi bara mer eller mindre av bankens skulder på våra konton – vi kan aldrig få kronor på kontot.

  4) Se till att bankernas betalsystem konkurrerar ut statens betalsystem genom att staten fråntas rätten att skapa valuta och att endast bankernas kontosystem används.

  * Enligt Maastricht får inte staten skapa kronor för att finansiera sig – staten är tvungen att ”låna” från bankernas betal/kontosystem.

  *När Nordea köpte upp Postgirot stängdes den sista dörren till att använda kronor genom kontosystemet.

  * Införs det kontantlösa samhället kommer enbart bankernas betalsystem existera och betalsystemet med kronor upphöra existera

  Att införa det kontantlösa samhället är mao det samma som att bankerna avskaffat statens betalsystem och ersatt det med bankernas. I och med att kundkontona är bankernas skulder kommer bankerna få en total skuldavskrivning gentemot kontokunderna iom avskaffandet av kron-systemet. Bankerna kommer mao inte längre behöva vara rädda för att behöva betala sina skulder vid t.ex bankrusningar då statens betalsystem med kronor är avskaffat för allmänheten (och t.om för staten själv).

  Lösning

  Som vi sett ovan har bankerna genom lögner och bedrägerier skapat ett parallellt betalsystem till kronan som tränger ut kronan. Bankernas parallella betal/kontosystem är helt grundat på skuldslaveri. Lösningen är att

  1) Nationalisera bankerna och se till att vi får ett kontosystem och betalsystem där vi kan använda kronor igen. Ska bankerna privatiseras igen ska de inte få skapa ett parallellt konto/betalsystem utanför kronsystemet.

  2) Se till att endast staten kan skapa pengar (kronor) skuldfritt som den spenderar ut för att finansiera offentlig verksamhet. Skatten kan då reduceras till en bråkdel

  3) Låt staten skapa en medborgarlön till alla. Då vi inte längre behöver slava åt bankerna för att betala påhittade ”lån” kan folk få en basinkomst.

  4) Ha skuldavskrivningar då skulderna till bankerna är fullständiga påhitt. Bankerna har inget lånat ut så det finns inget att lämna tillbaka till bankerna.

  5) Ha rättegångar mot de parasiter som skott sig på bedrägeriet samt ta ifrån dem egendom.

  6) Ha extremt progressiv beskattning på de sekundärparasiter som tjänat på bankernas parasitism (finansfolk, mäklare etc)

  Nobelpristagaren i kemi, Fredrick Soddys studerade penningsystemet och hade helt rätt i att enda alternativet är att skapa ett ärligt penningsystem.
  “There is nothing left now for us but to get ever deeper and deeper into debt to the banking system in order to provide the increasing amounts of money the nation requires for its expansion and growth.
  An honest money system is the only alternative.”

  Han skrev också:

  ”What is banking?…The most dangerous as it is the most ridiculous form of universal tyranny the World was ever called upon to destroy.”

  SvaraRadera
 3. Det finns många tätortsnära bostäder, t.ex. utmed blå linjen, där folk bor huvudsakligen på bidrag. Om man ändrade bidragssystemen så att "15-20 minuter från T-Centralen" skulle klassas som för hög standard för diverse bidrag så skulle många bostäder frigöras till dem som bättre behöver dem för arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du ROT- och RUT-bidrag?

   Radera
 4. Diskuteras det inte för fullt? SVT och ekonomer har gång på gång uppmanat folk, att ta en dust med sin bank. Det är med andra ord dags för reformer snart. Eller kanske inte verkliga reformer. Utan att alltfler lägger upp fötterna på bordet, stirrar sin banktjänsteman i ögonen och väser slugt. Vad får jag betalt om jag lånar hos er? Betalt? Du menar betala? Nej betalt!

  Lånekarusellen lär nog fortsätta ett tag till. Men under ändrade former. Människor har tröttnat. Men inte tröttnat nog på tanken att man ska tjäna pengar på pengar. Inte tjänande.

  Ska det bli verklig förändring måste ett stort underlag till (människor). Finns en del som amorterat av sina lån och inget annat vill än att fler försök ska göras med "ränte" fria lån. Det finns en och annan som inte vill sätta upp fötterna på bordet och kräva banken på pengar, utan vill välja en annan väg.

  Religionerna är ett gissel. De förbjuder egentligen samtliga ränta. Men en gång i tiden behövde man kapital fort. Fort ska det gå, det är inte bara tågen som ska göra det.

  Reformeras religionerna reformeras banksystemet.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Östros gör bara sitt jobb (som hen får rikligt betalt för) som bankföreningens ordförande. Det skulle vara minst sagt uppseendeväckande om han sagt det motsatta. Att Östros som fd SAP politiker nu jobbar för kapitalets främsta institution är inget konstigt, det är trots allt så att under de senaste 35 årens nyliberala omvandling av samhället har varit under S-regimer som omfördelningen från de många till de få varit störst. Under 2000-talet stod relationen vinster/löner stilla under Allians-regimen medan ökningen av vinstandelen var tydlig under S-regerandet med V och Mp stöd. "Kapitalet" inser förstås att det skulle se konstigt ut om man inte lönade dem som tjänat dem väl under deras politiska gärning, en tydlig incitamentssignal för innevarande och blivande politiker.

  SvaraRadera
 6. Ett nytt penningsystem behövs, det nuvarande bygger på evig tillväxt, och kommer snart kollapsa pga sin uppbyggnad.

  Som väl är finns det redan ett nytt penningsystem som är redo att användas: Bitcoin.


  Jag har lagt en mindre summa pengar på denna bitcoin-adress:

  1AJifrBtkp32UMjtwDFfSsZi5Rid72TyyV

  För att komma år pengarna behöver man den privata nyckeln, här är den:

  5JNm5oTpq3KyXXUWeAj8hUEWgJ8ufxokR687bLhaHhyniiKFNm6

  Den som först överför pengarna till sin egen adress får dem.


  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.