onsdag 15 april 2015

Vårsalong 2015

Årbogården, Vingåker
Vernissage: 
Lördag 18 april 11.00 - 15.00
Därefter öppet till den 26 april

Bland de uttagna:
Lena Rosén Schlaug
Birger Schlaug

Förväntning, 120x42, Birger Schlaug.

PS! Här en glimt från förra utställningen - med sjuhundra besökare! - där Lena deltog. Nu fick Lena full pott på vårsalongen med två akvareller och en akryl. Själv fick jag två alster antagna av juryn som, tack och lov, inte vetat vilka som ligger bakom alstren.7 kommentarer:

 1. Inte bara skriver om blommor och bin alltså. :)

  SvaraRadera
 2. Renässansmänniska.
  L.

  SvaraRadera
 3. Grattis! survivalist? heter det så, när man väntar på en total oundviklig kollaps? om vi inte byter spår... "Renässansmänniska" en person som kan allt? Finns det ens sådana människor?

  Anonymitet är bra om den används i gott syfte. Inte veta vem som ligger bakom. Nu vet vi det. Det gör varken målningen mer eller mindre bra. Specialisering inom ett område räcker inte i dagens samhälle, när människor måste vara multibegåvade och konkurrera på arbetsmarknaden.

  "Förväntning" kan tyda på en person som förbereder sig på en fullständig kollaps. Samt kan ha en god chans att överleva denna, på grund av kunskap och färdighet inom många områden. De flesta, politiker "avdankade" eller inte är väldigt "kunniga" inom ett specialområde och så blir politiken därefter. De är alltså med och skapar en politik som de inte själva överlever vid en kollaps.

  "Förväntning" väldigt fin är den. Vi kan titta på den när det inte längre finns några bin kvar. Men vi bör vara uppmärksamma för kunskap förfinas ständigt genom övning. Evolution. Ingen kan allt men alla kan något. Bra att veta inför en kollaps.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Här kunde det vara läge för okristlig avundsjuka! En del får gåvor i överflöd!

  SvaraRadera
 5. Hallå, en renässansmänniska kunde inte bara tala och skriva, hen kunde dansa, sjunga och spela instrument, deklamera och improvisera via svåra versmått, fäktas och använda sin kropp som en gymnast, elegant och kraftfull, smidig och snabb...
  Det är få av våra popularister, som har alla de har egenskaperna och färdigheterna...så var försiktiga med pråliga etiketter...

  SvaraRadera
 6. Anonym, "Hallå" Instämmer Hallå!
  LeoH "En del får gåvor i överflöd!"
  Får? Av vem? Gud, slumpen eller av vad/vem? En orättvis evolution?
  Varför känna stor vördnad för en sådan?

  Det är en jättefin målning av Schlaug! Övning ger färdighet. Potential, möjlighet har vi alla om vi för närvarande har kapacitet eller förmåga. Men det krävs även vilja. Som är rörelse. Det startar med en känsla som färgar tanken, jag vill lära mig måla. Har man förmåga möjlighet så försöker man. Går det riktigt bra borde man fundera över varför.

  En del politiker talar ofta om vilja, om motivation. Senast igår gjordes det. En del tror fortfarande, att det behövs hårdare krav, för att människor ska vilja jobba. Därför skapas stupstock för sjuka och lägre A kassa....Man kan kalla det för en lägre känsla av okunskap som färgat tanken. En tanke som säger att vissa människor är lata. Man pekar i detta fall ut sjuka och arbetslösa. Kan liknas vid det (ofta samma) människor kallar för rasism.

  Människor de flesta vill lära sig massor och utvecklas. De vill lära sig dansa, måla, sjunga, spela instrument, fäktas, använda sin kropp som gymnast. Vara smidig och snabb. Det är hårt arbete.
  Det vill alla om man har förmåga och kapacitet...
  Man kan vara lat och bekväm också sakna vilja. Oförmåga.

  Antingen tror man att människor får allt av slumpen, genom något slags "naturligt"? urval. Gratis. Eller så inser man att människor har potential dvs möjlighet att utveckla vissa färdigheter. Andra utvecklar andra. Att dessa plockas upp, putsas på, förfinas.
  Då räcker det inte med ett ynka litet liv. Övning ger färdighet. Det inser nog de flesta.

  Naturligtvis finns det inget läge för avundsjuka. I det läge vi befinner oss nu är det överlevnadsmänniskan som kan "överleva" en kollaps. En del har större potential än andra, har övat mer. För biets och för vår del är det lugnt. Det överlever föds på nytt.

  Anser liksom Anonym att vi bör vara försiktiga med pråliga etiketter.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.