fredag 17 april 2015

Vad i h-e är det som händer...?

I väntan på att dagens trista, politiskt relaterade, beslut skall bli offentliggjort så gör jag det enkelt för mig genom att länka till förra veckans nummer av Syre, där jag har en en essä med ovanstående dagsaktuella rubrik. Den börjar så här:

"Våren 2002 hade varit varmare än normalt. En åskfront drog över Sundsvall och spelarna i GIF Sundsvall förberedde sig att åka ner till Stockholm för att möta Djurgården. Ett antal miljöpartister hade redan kvällen innan smyckat Tonhallen med budskapet Tid att leva. På morgonen den 9 maj var hallen redo att motta de 594 deltagare som anmält sig till Miljöpartiet de Grönas tjugofemte kongress. De var skärrade. Opinionssiffrorna pekade neråt. Temo 2,7 procent. Skop 3,3 procent. En del skyllde på terrordådet i New York, andra på budgetsamarbetet med sossarna, men flest på språkrören. Det..."

Fortsättning här.

30 kommentarer:

 1. Vad är det som händer? Miljöpartiet svalde i ett försök att undvika att hamna utanför riksdagen en enorm massa liberala fabler. Rimligen borde de samtidigt deklarerat en vilja att samverka med de borgerliga partierna men man fintade istället åt vänster. Politiskt bedrägeri bör det kallas.

  SvaraRadera
 2. Tack! Ja idag skördar Gustav Fridolin och Åsa Romson frukterna. Sådd och skörd. Det som såtts ska skördas. Till minsta korn. Ingen god sådd för skörden är klen. MP:s väljarsiffror och förtroendet för partiet sjunker. Ja va fan är det som har hänt?

  Anpassning? Det tas lite i taget få märker därför något och till sist undrar vi, vad är det som hänt. Politiker som trängt in sig i ett hörn måste naturligtvis till sist berätta för "vanligt" folk hur det kunde ske. Men först måste de förstå det själva.

  Trodde på fullt allvar på att slopandet av utträdeskravet (EU) var en början till ett starkare ännu mer och sakligt kritiskt MP. Men insåg ganska snart att jag var grundlurad. Förmodligen lurad av andra i sin tur grundlurade.

  Men det finns hopp! läste på "Gröna bloggar" ett inlägg. Vi måste öppet erkänna att vi låtsas ta beslut i saker vi inte ens kan besluta om. Så stod det inte exakt men ungefär så. Andemeningen var vi har gett bort makten.

  Min dräng har också en dräng. Personligen så agerade jag dräng åt partiet. Gick på en lögn. Ju fetare lögn desto fler tror på den. Det är väl en delförklaring till vad som hände.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Och vilket blir dagens trista beslut...? Är uppgörelse om militärens massor med nya miljarder klara??

  SvaraRadera
 4. Anonym, Antar att det är massexport till diktaturer som är dagens trista beslut.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Miljöpartiet gjorde en smärre revolution.
  Det som hände är det som hänt efter alla revolutioner - andra än dom som verkligen brinner för saken tar makten.
  Beklagar sorgen!

  SvaraRadera
 6. MP ledningen lever inte som de lär, det vet vi sedan länge. Men inte dess väljare heller, inga konkenryggsäckar och näbbskor längre. Miljöpartister frodas numer i city, ofta kvinnor.

  Känner en del miljöpartister, det slår aldrig fel, satsar 100% på kariären inom typ media/reklam, har nyrenoverade kök, gör tre thailandsresor per år, lämnar bort barnen till dagis när de är fem månader gamla. Visst de köper kanske en ekologisk gurka när de ser en i butiken.

  Vi ska vara glada att miljöpartisterna är få annars skulle planeten gå under.

  SvaraRadera
 7. Ord & inga visor. Ibland tänker jag lite på den fiktive Aragorn i Sagan om Ringen, kungen i exil som till sist återvänder..

  SvaraRadera
 8. MP-ledningens resa är en uppvisning i politiskt bluffspel. Vad vågar man tro på, efter detta?

  Att även andra partier har sina kidnappare är en dålig tröst. För på MP hade man skäl att ställa högre förväntningar.

  Gt

  SvaraRadera
 9. Birger, när börjar jag min praktik hos dig? Jag kan klippa gräs och dylikt under dagen så kan vi samtala om diverse viktiga ämnen under lunch och eftermiddagsfika. Jag är ledig fr o m 8/6.

  Robin

  SvaraRadera
 10. Jaha, MP ställer upp på moderaternas krav på över 10 miljarder ytterligare mer till militären! Så, det var nyheten.

  SvaraRadera
 11. Jag kan också bära väskor, hålla koll på papper, förbereda saker i allmänhet. Törstar efter kunskap och tankeutveckling. Har tre års akademiska studier.

  Robin

  SvaraRadera
 12. Robin, tack,men jag klipper helst min gräsmatta själv, det är liksom en del av det liv jag vill leva när jag är hemma...

  SvaraRadera
 13. Dessvärre bär jag helst väskor själv och anser det vara en ärlig plikt att hålla reda på sina papper själv - och hjälpt med att förbereda saker har jag redan. Däremot törstar partier efter frivilliga ideella krafter så möjligheten till tankeutveckling finns i mängd. Dessutom har dom nog inte redan fyllt sina bägare med socialt umgänge, vilket jag gjorde redan några år innan jag slutade som politiker... Det känns som en god frihet att kunna säga: jag är trött på att ha främmande människor omkring mig bortsett från under de korta utflykter jag gör som föreläsare...

  SvaraRadera
 14. Haha, jag misstänkte att du skulle svara något sådant. Jag är aktiv i ett parti, jag är också aktiv i röda korset, men allting går på slentrian, aldrig utanför boxen.

  Jag kanske kan få bjuda på en kaffe när du är i Stockholm ändå?

  Robin

  SvaraRadera
 15. MP ställer sig alltså bakom också utredning om Nato-medlemskap. Som sagt: Vad i helvete är det som händer?

  SvaraRadera
 16. Han gillade aldrig riktigt tåg
  bättre då med prestige & makt
  i salongerna trivs Gossen Råg
  det ska vara överdådig prakt..

  SvaraRadera
 17. Gillar främmande människor. Bara jag själv slipper bo i närheten av dem.

  SvaraRadera
 18. Är det MP som har blivit den nya nimby-vänstern?
  Det verkar så när jag lyssnar på vad milöpartister inom media säger.
  Men trots allt är vi alla kolbaserade livsformer.

  SvaraRadera
 19. För några dagar sedan berättades det (Ohly) om att en utredning om vapenexport till diktaturer läggs på framtiden. Man är inte överens. Idag meddelar fem partier, att de är överens om att skjuta till mer pengar till försvaret. Några (två partier) talar om alliansfrihet trots att det var länge sedan Sverige var alliansfritt. Andra om en Natoutredning. "I min värld" sa en. Vi lever i samma värld och det vore bra med politiker som kan vara överens om vi är alliansfria eller inte.

  Inget oväntat beslut.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Anonym 11:41, de människor som bor nära dig kan per definition inte vara främmande. Det är det som är det fina, plötsligt är man inte främmande...

  SvaraRadera
 21. Citat från Birger från förra veckans ledare i Fria Tidningen: "Peter Rådberg sitter inte kvar i riksdagens försvarsutskott. Där har man nu placerat den nyvalda riksdagsledamoten Jakob Dalunde, tidigare programschef på liberala tankesmedjan Fores. Ett lagom lätt offer, muttrar en centralt placerad miljöpartist."
  Tror inte att Peter Rådberg hade accepterat Natoutredningen och spjärnat emot de 10 miljarderna extra till militären.
  L.

  SvaraRadera
 22. Var MP med i försvarsdealen? I så fall är det ännu ett jubelsvek av Miljöparitet, ja vad f-n pågår!?

  SvaraRadera
 23. Intill mitt fritishus ville bonden stycka av några nya tomter. För mig helt ok, inte rädd för främlingar. Men vad gör övriga fritidshusägare i området? De låtsas plötsligt vara miljöpartister och engagerar de lokala miljöpartisterna som tar strid mot den hemska exploateringen:-) Bonden hade självklart inte en chans.

  Vi behöver bygga 600.000 bostäder enligt boverket på 11år, kanske inte låter mycket men betänk att Stockolms kommun idag har 430.000 bostäder.

  Ett parti som utmärker sig lite extra, som dels idag stoppar byggen över hela Sverige och dels vill ta bort gränserna helt.

  SvaraRadera
 24. Schlaug, du borde varit med i boken "bevara alliansfriheten"

  SvaraRadera
 25. Blev tillfrågad, tackade ja, men någon av redaktörerna ville inte ha med mig - en katt bland gamla fina hermeliner kan jag tro.

  SvaraRadera
 26. S fattar inte mycket, de kommer att gå baklänges och dra sin
  gräsklipparen ännu en trappa upp, där MP redan befinner sig.
  Idag, besvaras inga frågor !

  SvaraRadera
 27. "Guldlock" har infört realismen
  allt det udda & kufiska åkte ut
  leder kanske ej till socialismen
  men korven hamnar ju i rätt trut.

  SvaraRadera
 28. lör apr. 18, 12:21:00 fm
  LEDER I SAMMANFATTNINGTÄVLINGEN

  Signatur
  É din tur
  eller hur

  Roland

  SvaraRadera
 29. Den som läst kommentarsfälten genom åren kanske kan undra varför signatur Robin vill dricka kaffe med bloggaren.

  SvaraRadera
 30. Anonym 11:41 Kultureliten bor så långt från invandrartäta områden som möjligt.
  Men de beskyller gärna andra för främlingsfientlighet.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.