tisdag 14 april 2015

Jill Stein - så mycket bättre än Hillary


 Jill Stein ställer än en gång upp som presidentkandidat för Green Party i USA.

23 kommentarer:

 1. På vilket sätt är hon bäst? För att hon slåss för ett skenproblem dvs, demokratin? För att hon är republikan? "Råkar" blivit född som kvinna? Eller för sin uppenbara kapacitet, kaliber att tala för social rättvisa, fred, en grön värld m.m.?


  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Tycker det är dags att sluta titta på fina titlar och hederbetygelser. Inte på vilken familj man kommer ifrån. Utan på kapacitet, kaliber och förmåga. Visst kan se den hos Stein tycker också hon "är bättre". Hon får gärna ta plats.

  Kanske bör man välja en person av Florence Nightingales kaliber? En urmoder en kvinna som t.om. lyckas styra och ställa från sjuksängen. Sista tiden buren från rum till rum. Den 12 maj är det den internationella ME dagen. uppkallad efter Florence Nightingale. En kvinna från "fin" familj, som hade som sitt kall att lindra livet för de sjuka. Trots familjens protester över att hon övergav sin klass... Var för fin...

  Orättvist kan tyckas att hon själv blev så sjuk. Eller inte. Egen upplevelse är utveckling.
  Hon bör hedras och minnas, få sin plats bland andra kämpar som t.ex. Elin Wägner. Flera av de kvinnor som gjort eller borde gjort stort avtryck har haft dålig hälsa. Bland männen också Darwin t.ex. Nu sätts de med dålig hälsa i "utanförskap". Så är man av med dem.

  Det är dags att modern kvinnan tar plats. Med mycket grönt tänk. Fadern får maka lite på sig. Pappa metall får maka på sig lite för mamma kommunal! Ingen utveckling vi kommer att få se med Alliansens kvinnliga partiledare, även om Jan Björklund kommer att få maka på sig.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Stein gjorde en hedervärd kampanj förra gången, politiken är så oändligt bortom demokrater och republikaner. Mer radikal än dagens MP, så grön att språkrören än en gång kommer att inte ge Stein som svar på frågan om vilken de förordar som ny president. Ska bli intressant vad Sjöstedt kommer att säga! Att Birger gillar Stein är inte konstigt.
  L.

  SvaraRadera
 4. Stein ser trevlig ut. Har säkert trevliga idéer också. Synd bara att hon inte talar så bra svenska.

  Gt

  SvaraRadera
 5. Spännande att hon är en läkare som anser att :

  Chronic conditions are often best cured by alternative medicine. We support the teaching, funding and practice of holistic health approaches and as appropriate, the use of complementary and alternative therapies such as herbal medicines, homeopathy, naturopathy, traditional Chinese medicine and other healing approaches.

  Kör hårt och försök bota diabetes med akupunktur om ni vill, jag håller mig nog till evidensbaserad medicin. Hon måste ha glömt vad hon lärt sig på Harvard medical school.

  Annars ser jag att de propagerar för massivt höjda soldatlöner. Det låter trevligt.

  SvaraRadera
 6. L, Ja politiken är så oändligt bortom demokrater och republikaner. Nej det är inget konstigt med att Birger gillar Stein. Du har rätt.

  Lyssnade lite nu på morgonen till samtal om skogsnäringen och "skogens guld". Men man orkar inte lyssna alls snart. Stängde av då Per Schlingmann talade. Han får människor att lyssna och tro på det han säger. Folk vill bo i städer sa han. Inte folk måste flytta till städer för att politiken, ekonomin, makten flyttats till städer.

  Nej MP kommer inte att ge Stein som svar på frågan om vilken de förordar som ny president. Mikael D (S) talade gott om deras gemensamma vilja till "grön" omställning. Baserad på tillväxt. Det gjorde han efter frågan om han twittrat på morgonen. Nej har tagit en runda i naturen blev svaret. Där såg han "guldet". Men kände eller hörde förmodligen inte den energi "guldet" utstrålar. För då hade han talat på ett annat sätt.

  Politik måste upplevas med alla sinnen.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Ben Dover, Lindra inte bota. Man kan behöva lindra plågor. Inom TCM kinesisk medicin i Kina, så anser man att traditionell västerländsk medicin är bra. Man använder det efter t.ex. operationer. Men även förebyggande medicin t.ex. Qi Gong innan sjukdom och vid rehabilitering är bra. Vi i Sverige har halkat efter. Rejält. En del andra länder resonerar helt annorlunda Tyskland, England t.ex.
  När det gäller soldater som materiel så resonerar vi dock tämligen lika.

  Ja det är spännande med läkare som är öppna för alternativ.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. Hej Lisbeth,

  Jag är rätt säker på att "cure" ska översättas med "bota". Det tycker i alla fall google translate.

  Är inte säker på att jag håller med de gröna där att kroniska åkommor som Lupus, AIDS eller diabetes bäst BOTAS med alternativmedicin. Det är inte heller det man kommit fram till med vetenskaplig metod.

  Den vetenskapliga metoden, förresten, torde också innebära att är öppen för alternativ.

  Att börja blanda in vaudeville-artister, taskspelare och magiker kommer miljörörelsen ALDRIG att tjäna på. Framtidens utmaningar klarar vi bäst med vetenskap, punkt slut.

  I annat fall kan ju de som drabbas av klimatförändringarnas uttorkningsområden bara dansa lite regndans, så är ju saken biff, icke sant?

  SvaraRadera
 9. När det gäller Qi Gong, förresten, så är jag övertygad om att den förebygger sjukdomar ungefär lika bra som annan gymnastik. Fysisk rörelse är inte att förakta.

  SvaraRadera
 10. Om vi inte tycker att det borde vara värt en rejäl slant för att riskera livet som soldat, kan tilläggas. Finns inte mycket "trevligt" med att vara soldat. Du är kul Ben Dover! Kanske t.om. trevlig.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 11. Apropå demokratin i Sverige, här har ni ett ämne Birger.
  "..Expo försöker ge sken av att vara något annat än ett nutida IB"

  http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=69

  Även tråkigt att en av sveriges vassaste pennor inte kan få ett jobb inom maistreem media. Marika har aldrig skrivit en rad som inte varit klockren.

  SvaraRadera
 12. Ben Dover, Det finns medicinsk Qi Gong och vanlig gympa qigong. I den första finns tanken med på ett helt annat sätt. Ja all motion (rörelse) är bra. Men en person som inte kan arbeta med fysisk rörelse kan om förmåga finns använda sig av tanken. Det unnar du väl dem?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 13. Ben Dover, men det blir inte så många soldater kvar eftersom Green Party bland annat vill:

  "Inrätta en politik för att avskaffa kärnvapen.Deklarera en no-first-strike policy.Deklarera en no-förebyggande angrepp policy.

  Förbjuda produktion, lagring, användning och försäljning av landminor, och hjälpa andra nationer i att rensa bort landminor etc.

  Upphör med all lagring av kemiska och biologiska vapen och all forskning, användning och försäljning av sådana vapen; och underteckna konventionen som kommer att fastställa minskningen och inspektion av alla nationers lager av sådana vapen.

  Man vill fasa ut alla i utlandet baserade baser som inte "fungerar enligt en FN-resolution".

  Lägg till det - förutom en för USA omvälvande miljö- och konsumtionspolitik - att man vill förbjuda reklam riktad till barn under 12 år, samt reklam på offentliga platser som skolor, parker och regeringsbyggnader.

  Och vill "Skapa "Publik Network" för att ta utrymme från kommersiella radio- och TV-stationer."  SvaraRadera
 14. Anonym 10.52

  Vill och vill.
  De gör väl som miljöpartiet, säger en sak innan och en annan efteråt.

  Kom ihåg Baracks alla löften. Hände inte så mycket. Viktiga är att komma till köttgrytorna.

  SvaraRadera
 15. @Ann O Nym:

  Stämmer så klart, fast knappast av de skäl du uppger. Avskaffande av landminor är knappast skäl att kapa antalet soldater.

  Dessutom noterar jag att de inte verkar vilja avskaffa de urskiljningslösa klusterbomberna, vars blindgångare kan räknas i tjogtal efter varje enskild bomb och som visat sig fullt kapabla att lemlästa oskyldiga civilister åratal efter att bomben släppts.

  SvaraRadera
 16. Här kan ni läsa lite mer om klusterammunition:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Cluster_munition

  During the 2006 war in Lebanon, Israel fired large numbers of cluster bombs in Lebanon, containing an estimated more than 4 million cluster submunitions. In the first month following the ceasefire, unexploded cluster munitions killed or injured an average of 3-4 people per day.

  Within the first year after the end of the war more than 100 civilians died from unexploded British and American bombs. Unexploded cluster bomblets caused more civilian deaths than landmines.

  Att vilja avskaffa landminor men inte klusterbomber är att sila mygg och svälja kameler, alternativt ett symptom på att dom faktiskt är så oinformerade att de inte vet vad de pratar om. Det är ju tyvärr inte ovanligt att "de gröna" har åsikter om krig utan att ha ens ytliga kunskaper om hur det går till.

  Ungefär som när de gode Birger tyckte att vi inte skulle ha "kryssningsmissiler" med en räckvidd om 10 mil när vi har bombplan som kan nå hundra mil.

  SvaraRadera
 17. Den här gången sägs det att Hillary ska bli mer folklig och alldaglig. Som vanligt kommer den framtoningen att köpas av många, vips så har de många gått i fällan. Den som tror att en amerikansk kandidat till presidentposten är folklig och alldaglig har nog inte förstått vilka krafter som ligger bakom kandidaten, oavsett vem kandidaten är. "Vi bara luras, lura, lura, luras allihop och överallt"
  Gruffalon/

  SvaraRadera
 18. @BO
  "När det gäller Qi Gong, förresten, så är jag övertygad om att den förebygger sjukdomar ungefär lika bra som annan gymnastik. Fysisk rörelse är inte att förakta."

  Så är det nog, det kom nyligen en undersökning där man menade att den viktigaste faktorn för att 70 åringar skulle bli över 90 var just fysisk aktivitet, saker som diabetes och övervikt var underordnat jämfört med en hygglig kondition.

  SvaraRadera
 19. Det troliga som det ser ut nu är att det blir Clinton och Bush som ska representera de två mittenflyglarna i partiet i kampen om att få styra den exekutiva makten i denna variant av enpartistat.
  Ekonomisk politik och utrikespolitik kommer att fortsätta sin gilla gång oavsett vem det blir.
  För Bushsidan kan de kanske hoppas på att den verklighetsfrämmande norska nobelkommittén utser Hillary till fredspristagarre i höst.

  SvaraRadera
 20. Ben dover
  Kiev använder ju klusterbomber eller förnekar du det kanske?

  SvaraRadera
 21. Stödjer man homeopati och diverse alternativ medicin så har man nog tyvärr inte alla hästar i ladan.

  SvaraRadera
 22. Kroniska sjukdomar. Vad är det? Skulle man kanske kunna kalla det en sjukdom som vi ännu inte har hittat en medicin som botar den? Är det fortfarande en sjukdom om ett förändrat levnadssätt gör att symtomen försvinner men om man går tillbaks till samma levnadssätt igen återkommer den? Är det verkligen förnuftigt att ta en spruta varje dag när du bara skulle kunna ändra din kost?

  Det är väl främst det som traditionell kinesisk medicin förespråkar iaf. Vilket är en väldigt viktig del som vi så fatalt missar i den västerländska medicinen. Du har ett problem, ok, ta detta piller eller så opererar vi bort problemet. Vi skiter i om det är din livsstil som orsakar det, vi är här för att lösa det aktuella problemet, inget sånt där flummigt som ”framtiden”, ”hållbart” eller ”helhetstänk”.

  Homeopati och andra alternativmediciner har dock ofta visat sig ofta fungera liknande placebo så tro inte att positivt tänkande kommer bota din cancer eller skapa världsfred.

  SvaraRadera
 23. Så här bra fungerar alternativ medicin:
  http://www.whatstheharm.net/

  Det här är bara ett urval men exemplen är egentligen långt fler.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.