söndag 5 april 2015

Med påskliljor i håret

Marijuana. Cannabis. Värre eller inte värre än alkohol? Inte vet jag. Vad då värre? frågar polaren Per. Hur som helst sprider sig användningen och toleransen ökar. Delstaten Colorado var först ut i USA med att legalisera. Verksamheten blomstrar, om man får säga så. If you're going to Colorado, be sure to wear some flowers in your hair.

Är man 21 år fyllda i Washington får man ha sex plantor - tre små på tillväxt och tre stora att skörda. Man får inte sälja och rökning får bara ske inomhus. Obama är fyllda 21 år och Vita Huset är inomhus och sälja lär han inte behöva för ekonomins skull.

Frågan om det blir fler eller färre drönare med cannabisrus i skallen har väl inget svar. Men Love, peace and understanding tillhörde ju också den där tiden när cannabis röktes och kärleken var fri. Om den nu var det. Egentligen.

Diskussionen flyter fram och tillbaka. Bara konsumenterna själva har kontrollen så vi slipper mer eller mindre skumma bolag som ska göra vinster, säger en.

Polaren Per - en som inte varit riksdagsledamot är bäst att tillägga - mumlar nåt om fri rökning för den som fyllt 65 år. Då hinner inte hjärnan skrumpna innan det är dags att ta farväl. Och förresten: titta på de där rödvinshjärnorna som fyllt 65, dom är inte kul... säger polare Per och sätter en påsklilja i håret. Och sjunger:

All across the nation such a strange vibration
People in motion
There's a whole generation with a new explanation
People in motion people in motion

For those who come to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair.

Påskliljan i håret slokar betänkligt. För övrigt kan man ju fundera på det här med påsken och hur skönt det är att få leva i ett land där man får skämta om en religiös högtid - det är lika fint som att man i amerikanska teveserier får göra presidenter till handfasta mördare (House of cards), sånt skulle aldrig tillåtas om rysk president i rysk teveserie...

11 kommentarer:

 1. Det skulle definitivt bli mindre drönare i världen om vår inställning till plantor som cannabis förändrades. Vi lever i en kultur som fjärmat sig nästan fullständigt från Naturen och från andliga värden (ditt exempel för ett tag sedan med patetiska serien "Jordskott" är ju bara ett exempel på en tipp på ett isberg) och som därmed förhåller sig till plantor så som cannabis som omogna 3-åringar ungefär.
  Folk reagerar bokstavligt talat på ordet "cannabis" som på en svordom, väldigt sorgligt då det är en fantastisk planta med ett stort antal medicinska och andliga tillämpningar, en gudagåva som "vi" kastat på sophögen. Men det är samtidigt inte förvånande att ett samhälle som vårt, som hyllar ytlighet, överkonsumtion, icke-förnöjsamhet, materialism, naturförstörelse etc. förbjuder cannabis, vars "rus" på många sätt just är en antites till allt detta.

  Vad gäller USA och Ryssland så må dom ha valt lite olika strategier när det kommer till PR och retorik, men båda länderna är väl att betrakta som ungefär lika demokratiska oligarkier...

  SvaraRadera
 2. För övrigt: Bra artikel i ETC om arbete: http://www.etc.se/inrikes/att-skapa-mer-jobb-ar-en-absurd-tanke

  SvaraRadera
 3. USA är först ut med mycket... Cannabis, bröstförstoring, läppförstoring osv. Forskning vad säger den? Demokratier har sin syn på vad frihet är. Diktaturer sin på makt. Men frihet och makt är väl samma sak. Gränserna för frihet och makt skiljer "demokratier" från diktaturer. Det är skillnaden.

  Förmåga utan kunskap missbrukar makt. Så vad säger forskning om Cannabis? Inte vad säger storebror USA.
  Kemiska substanser som påverkar hjärnan kan inte det vara som ett lotteri? Antingen drar man en vinstlott och blir glad eller lugn. Eller en nitlott och blir ömsom panikslagen eller dysforisk.

  Att cannabis kan användas som medicin är väl bra. Det är fastställt. Mer forskning. Egen sådan i samråd med andra istället för att lita till andra t.ex. (USA). Är det inte som med t.ex. värktabletter. Blir det för lättillgängligt så uppstår det problem. Kunskap är frihet. Rätt utfört och använt är det mesta bra. Meditation t.ex. som också påverkar hjärnan. Fel utfört och i en blandning av olika metoder kan det bli farligt.

  Tittar på paprikan, gurkan och tomaterna som växer och spirar i sovrumsfönstret. Funderar på om den vurm för grönsaksodling som växer fram, skulle ersättas av cannabisodling, om det blir lagligt att odla cannabis.

  Grönsaker så giftfria som möjligt är bra för kroppen, hjärnan är en del av kroppen.
  Hoppas att vi lär mer om gatusmart odling. Om naturens skafferi. Om vad som är giftigt och vad som är bra för oss. Är det så att cannabis ska ingå som en del, så må det vara hänt. Men först mer kunskap.

  Är inte säker på, om det blir fler eller färre drönare i världen, om vår inställning till cannabis förändras. Däremot är jag säker på att USA är för många drömmen om frihet. Det storebror gör vill lillebror gärna också göra. Mycket av det som kommer hit har startat i USA. Vår vurm för grönsaksodling på fönsterbläck tål att granska närmare. Den är rolig och positiv i en mening. Men också för många en protest mot att landsbygden avfolkas runt om i hela världen. Så pass mycket att det nu talas om att odla på höjden, för i framtiden kommer vi med denna utveckling, inte att odla på samma sätt som nu. Traktoruppror i Sverige, bönder som är upprörda är det inte för att de inte får odla cannabis. Men kanske behöver vi det när maten inte räcker längre för missbruk och fattigdom hör samman. Det är ett sätt att stå ut.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 4. Finns en till miljöaspekt på hampa som (så mycket annat) försvunnit ut historiebeskrivningen. Henry Ford gjorde en bil av hampa som kunde ta 10 gånger mer styrk än stål . Något som plast/oljeindustrin samt stålindustrin inte var så glada över - vilket säkert bidrog till att hampa förbjöds. Observera att industrihampa inte innehåller THC. Hampa är extremt effektiv när det gäller fotosyntes och skulle hjälpa till att minska koldioxidutsläppen.

  https://youtu.be/54vD_cPCQM8

  SvaraRadera
 5. Lite mer som hampa kan användas till. Hampa kan potentiellt skapa superkondensatorer som har lika bra egenskaper som grafen. Skillnaden är att hampa-superkondensatorn skulle kosta en bråkdel att tillverka.

  En superkondensator skulle kunna ersätta batterier och kunna ladda upp på några sekunder. Batterierna negativa milöpåverkan skulle kunna minskas.

  Googla "Hemp supercapacitor" för att få reda på mer.

  Hampa är dessutom ett extremt billigt, stark material att bygga med som kan andas. Dessutom sitter koldioxiden i hampan så länge den "sitter i väggarna" - vilket skulle minska koldioxidutsläppen. Betongindustrin och resten av byggindustrin är väl inte så glada i de egenskaperna.

  https://youtu.be/naGAnhax-tI

  SvaraRadera
 6. För den som så här i uppståndelsens tider vill förlänga livet rejält rekommenderas hela föreställningen med ursköna Glans:
  https://m.youtube.com/watch?v=wtxLBmleNYM

  SvaraRadera
 7. Birger. Vad som är värst, alkohol eller cannabis, finns det olika meningar om. Men vad jag hört så kan en "alkoholfull" person i vissa fall vara möjlig att tala tillrätta om hen skulle vara på fel väg. Vilket en
  "knarkfull" person inte brukar vara öppen för i samma grad.

  Lincoln. I hälsobutiken i min ort kan man handla kläder av hampa. Det sägs vara överlägset andra material.

  Gt

  SvaraRadera
 8. Undrar om inte vänstern någon dag "klämmer till" med obligatorisk badrums-hjälm, med tanke på att badrummet är som en hal dödskammare? Den vänster som vill skydda folk mot sig själva gör mig misstänksam. När ljusblå (s) & elitakademiker-(v) hamnar i slutna rum tillsammans kan det lätt "hända grejer". Se bara på det som "råkade hända" under påsken med a-kassehöjningen: LO-mannen i sin villa fick hela "gräddtårtan" & de med grundbelopp fick typ lite "fickludd"! Är den fördelnings-profilen inte nästan lika farlig som heroin? Tänk om LO-mannen överdoserar på all falukorv? Denne stackars LO-man som beskrivs som "lidandets nedersta trappsteg", utgångspunkten för alla mätningar om ekonomiska orättvisor..

  SvaraRadera
 9. Att samhället vill skydda oss från att sarga oss själva har kanske inte så mycket med kärlek att göra. Utan mer med det faktum att det är samhällets gemensamma kassa som ska betala vårdfakturan.

  Gt

  SvaraRadera
 10. Folk får ju tok-äta chips & nöjesköra bil i 90 några få meter från varandra utan att det förbjuds med hänvisning till att det är livsfarligt & blir "så in i h-vete" dyrt för samhället? Och rika individer kan hyra en buss & lasta denna full med cognac för privatkonsumtion utan att detta sägs äventyra deras "folkhälsa" ett endaste dugg..?

  SvaraRadera
 11. > sånt skulle aldrig tillåtas om rysk president i rysk teveserie...

  ... eller om islam i ett muslimskt land ... eller ett område i väst med många muslimer (tänker på mannen som liknade böneutrop vid magsjuk åsna och blev hotad av uppretad pöbel med tillhyggen).

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.