torsdag 23 april 2015

Framtiden behöver stillsam tröst....

Jag läser en bildtext i DN som handlar om regeringens så kallade framtidsgrupper: "Här möter statsminister Stefan Löfven ett litet stycke av framtiden. SEB:s seniorekonom Klas Eklund och Kommunals ordförande Anette Nordström..."

Detta kräver tröst, och med viss envishet - men även viss nyordning - rekommenderar jag denna spellista på dryga timmen...

13 kommentarer:

 1. Hej,
  nån som vet vem som spelar gitarr på Tomorrow is a long time?

  SvaraRadera
 2. Hej, anonym 07,21. Bra fråga! Kanske med ett litet överraskande svar. Här kommer lite nördigheter:

  Låten spelades in när de flesta hade lämnat studion (Studio B i Nashville)- klockan var närmare sex på morgonen den 25 maj 1966. Klassisk inspelning det där...

  Elvis ville vara kvar och spela in sådant som inte var planerat (det vill säga material till gospelskivan How great thou art). Kvar i studion var bara Scotty Moore, Chip Young och Charlie McCoy som alla spelade akustisk gitarr. Möjligen också Bob Moore. Sessionen är lite mytomspunnen. Charlie McCoy var med när Dylan spelade in Blonde On Blonde i Nashville (låten är skriven av Dylan). Träffade förresten McCoy som hastigast i Stockholm för ett antal år sedan i en radiostudio där vi pratade om min bok Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac. Hur som: Det lär faktiskt ha varit han om spelar den dominerande slingan. Annars är han ju mest känd för att spela munspel.

  SvaraRadera
 3. Tycker väldigt mycket om Wallflower med Diana Krall. En fråga: När slutade Scotty Moore spela med Elvis?
  Lisbeth, (men inte den vanliga som skriver kommentarer)

  SvaraRadera
 4. Neoliberal Agendators apr. 23, 02:09:00 em

  Bra med en framtidsgrupp, men vill man förstå framtiden måste man förstå Moores lag och hur den exponentiella utvecklingen i informationsteknologi kommer kasta allt om ända.

  Bara se tillbaka 25 år, och jämföra samhället då med nu. Var har förändringarna kommit ifrån? Varför fanns inte world wide web och smart phones då? Varför hade vi inte kartlagd DNA?

  Det som begränsar teknikutvecklingen är maskinernas beräkningskraft, men den fördubblas vartannat år och har gjort så i över 100 år Finns ingen anledning att tro det inte kommer fortsätta. I en framtidsgrupp behövs personer som fattar det och förstår risker/uppsidor med tekniken, tänk Nick Boström eller Anders Sandberg, inte avdankade politiker/statsvetare.

  SvaraRadera
 5. Häromdagen skrev du: "Det är få ordningar inom politik och medier som gör mig så förbaskad som när det mäts med dubbla måttstockar. Sedan må det gälla republikaner vs demokrater, eller USA vs Kina, eller sossar vs moderater."
  En tröst vore om du själv slutade med dubbla måttstockar.... vilket innebär ett konstant duckande för viss samhälls"utveckling"....
  En tröst är det också att läsa följande fullkomligt lysande text om självhatande svenskar (varför denna bortskämda vänstertendens??)

  "Och om svenskar på ett mer oneurotiskt sätt kunde stå upp för att Sverige är ett bra land, inte ett kallhjärtat, rasistisk rövhål, skulle arbetet för att motarbeta jihadism kanske inte vara så uselt som det är.
  De ansvariga kanske inte skulle tassa runt frågan i skräckslagna filttofflor, rädda att betraktas som islamofoba om de kritiserar halshuggningar. De skulle kanske inte lamslås av självutplånande "här står fakta mot fakta"-relativism, som de ses göra i onsdagens Uppdrag Granskning.
  Vissa frågor är faktiskt svartvita."

  http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/sjalvhatande-svenskar-stoppar-inte-jihadister/

  SvaraRadera
 6. 12:59 - Det sita Scotty M gjorde med Elvis var TV-specialen 1968.

  SvaraRadera
 7. 10:07, och vad är det jag duckar för? Att världen har fler flyktingar än sedan andra världskriget? Att jag också hade flytt om jag råkat födas i ett land i krig, svält och diktator? Att jag anser att den materiellt rika världen har ett ansvar? Att vi som lever i den materiellt rika delen av världen lever på andras bekostnad? Att jag anser att vi bör minska konsumtionsutrymmet så att vi skapar utrymme för alla att leva samma liv som vi själva? Att jag anser att vi skall sänka arbetstiden så att fler. inklusive flyktingar som kommer till vårt land, får möjlighet till jobb? Att jag inser att till och med medelklassen måste börja dela med sig? Att världen ser för jävlig ut?

  SvaraRadera
 8. En "medborgartjänst-placering"
  för ett flertal i LO:s topp
  istället för andras internering
  kanske kunde ge ungdomen hopp?

  Sopa upp skräp från en gård
  kanske inte passar miljonärer
  att inte få leva som en lord
  & "festa" som fattigpensionärer..

  SvaraRadera
 9. Håller med dig i det mesta. MEN du duckar för jämlikt ansvarsutkrävande. Och kör med dubbla måttstockar i det. Är svenska jihadister offer? Vad har du för åsikt om den gängkriminalitet som utsätter landets befolkning för dagliga skottlossningar? Hur ser du på landets våldsutveckling? Är vi på rätt väg? Eller är det skitsamma för dig? Varför har du så lätt att återkommande peka finger åt kristendomen men inte ett ord om hur islam driver människor på flykt i detta nu?

  SvaraRadera
 10. 11:33 - Svar i tur och ordning: Nej. Tragiskt. Illa. Nej. Nej.

  Den religion jag som svensk vit medelålders förknippas när jag möter andra är kristendomen, det är den jag lärt känna genom att bland annat följa tidningar som ges ut i kristet uppsåt (så att säga). Min kritik av kristendomen bottnar i två fenomen: dels att man vill ge bilden av att kristendom är en harmlöst grej där den som vill göra gott kan känna sig hemma (det vill säga man reducerar sin religion till något den inte är), dels att jag kan kristendomen betydligt bättre än jag kan andra religioner och att jag därför tar den som grund för den allmänna religionskritik jag står för. Den kritiken omfattar alla religioner.

  SvaraRadera
 11. Dina s k svar manifesterar min kritik. :)

  SvaraRadera

 12. Lägg till denna hyllning till Palestina och dess kamp mot världens värsta terrorregim i listan

  http://www.veteranstoday.com/2015/04/24/we-exist-palestinians/

  SvaraRadera
 13. Bara engelska, så enformigt...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.